Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 36
07 SEP 2017 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 36

De selectie is streng vandaag: wat een crazy releaseweek! Alleen de krenten uit de pop in deze Luisterlijst, met een ritje door het spookhuis, een instant klassieker en engelengezang.

Alvvays – Antisocialites (album)

‘A fantasy breakup arc’: dat is volgens frontvrouw Molly Rankin van Alvvays het thema van de nieuwe plaat. Klinkt spannend! Op single Plimsoll Punks liggen de mooie zinnen over een verbroken relatie voor het oprapen, met ‘You’re the seashell in my sandal / that’s slicing up my heel’ als accuraat en herkenbaar hoogtepunt. De indiepopband uit Toronto is op album twee niets van haar luchtigheid en catchiness verloren. Ergens tussen Real Estate en TOPS vinden de gitaarlijnen elkaar moeiteloos en is Rankin de ster met haar krachtig heldere stem.

Jagd – Do Something (single)

Het talent klotst weer over de plinten tijdens de Popronde. Als de Popronde in de stad is, hoef je maar een willekeurig café of poppodium binnen te stappen om een geweldige band te vinden. Neem nou Jagd: een band die als een pletwals over je heen raast. Single Do Something is een geoliede machine en een doodeng ritje door een spookhuis waar alles net iets sneller gaat dan je lief is. Ergens doet het denken aan de eigenwijsheid van De Staat toen zij begonnen, ergens ben je blij dat je heelhuids uit het karretje komt na dik vijf minuten.

The National – Sleep Well Beast (album)

Hoe ze het elke keer weer flikken weten wij ook niet, maar The National blijft gestaag klassiekers uitbrengen. Alligator, Boxer, High Violet: stuk voor stuk weergaloze albums die in de Canon Der Grote Indiealbums zijn bijgeschreven. Sleep Well Beast verdient misschien ook wel een plekje in dat rijtje. De voortekenen zijn immers gunstig: voorproefjes als de stemmige ballad Carin At The Liquor Store en het opzwepende Day I Die zijn sterk. Vooral laatstgenoemde track overdondert vanaf het begin: hier gaan zalen en festivalweides mee plat gespeeld worden.

Roxeanne Hazes – In Mijn Bloed (album)

Ze heeft het maar mooi voor elkaar gebokst: het levensliedjuk van zich afgeworpen, een eigen stijl gevonden en er succes mee boeken. Roxeanne Hazes is zoveel meer dan 'de dochter van'. Op In Mijn Bloed vindt ze zichzelf uit en klinkt ze zoals niemand anders. De typische Hazes-snik heeft ze nog steeds, maar de muziek is fris, eigentijds en zwoel. Roxeanne klinkt als een vis in het water wanneer ze zingt over soul- of italodisco-producties. 'Een succesvolle rebranding', zou een marketeer zeggen.

Rostam – Half-Light (album)

Was het een droom of heb ik zojuist echt engelen horen zingen? Nee, je bent nog niet dood, je hebt zojuist EOS van Rostam gehoord. Wat een pracht en praal! Een religieuze ervaring haast. Rostam Batmanglij ken je van Vampire Weekend, maar zijn inbreng bij die band heeft hij op een wat lager pitje gezet. Zo blijft er meer tijd over voor zijn solo- en productiewerk. Hij maakte een plaat met Hamilton Leithauser en werkte onder andere met Frank Ocean en Solange. Half-Light is zijn eerste soloplaat en je hoort gelijk waar al die Vampire Weekend-magie vandaan komt: Rostam. Alsof hij over ieder nummer een mysterieus poeder strooit dat het gelijk intrigrerend en bloedmooi maakt.

Anna Of The North – Lovers (album)

Globalisering is een feest. Zonder dit verschijnsel hadden we namelijk nooit Anna Of The North gehad. Hoe zouden een Noors meisje en een Australische producer anders bij elkaar zijn gekomen? Anna Loterud besloot drie, vier jaar geleden naar Australië te gaan om te studeren. Daar ontmoette Brady Daniell-Smith en het klikte gelijk. Samen maken ze glasheldere synthpop die aan de begindagen van The Naked and Famous doet denken, of CHVRCHES zonder de scherpe randjes. Liedjes als Lovers en Sway brachten Anna onder de aandacht bij Tyler, the Creator die haar belde voor gastbijdrages op zijn plaat Flower Boy. Globalisering is een feest!

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer!  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.