Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Een duwtje in de goede richting
12 SEP 2017 • Door Zoë Heijke • Meer blogs over Film Festival

Een duwtje in de goede richting

Zet NU zaterdag 23 september in je agenda, want er is voor CJP’ers geen beter moment om naar het Nederlands Film Festival te gaan.

Wij weten precies hoe het gaat: je ziet de posters al maanden hangen en de vrienden die zijn geweest zeggen allemaal dat je dit filmfestival echt niet mag missen, maar het komt er gewoon niet van. Natuurlijk wil je graag al die mooie films zien, alleen: het festival duurt maar tien dagen en je hebt dat weekend ook al een verjaardag. Soms heb je gewoon een duwtje in de goede richting nodig. Daarom 6 redenen om dit keer écht naar NFF te gaan.

1. Waar voor je geld

Voor slechts 19 miezerige euro’tjes kun je van 10.30 uur tot 17.00 uur genieten van maar liefst vijf toffe films. Da’s toch niks?

2. Een supervet programma

Niet wéér een nieuwe Star Wars-film of spinoff van Harry Potter, maar spannende nieuwe projecten van aanstormende talenten, gevestigde makers of pas afgestudeerde filmstudenten van de academies. Op het programma van CJP Serveert X NFF staat:

Teledoc Campus – Shame/Fame
Waarom kijken we zo graag naar beschamende filmpjes? En waarom becommentariëren en bekritiseren we elkaars openbare leven massaal online? Documentairemaakster Eef Hilgers gaat met de billen bloot, op zoek naar antwoorden.

T’Padashtun
Nee, het is geen exotisch gerecht, maar één van de films die je gaat zien tijdens CJP Serveert. T’Padashtun, oftewel: Unwanted vertelt het verhaal van de opstandige jonge Alban en zijn Albanese moeder Zana, die een groot oorlogstrauma met zich meesleept.

How to Have a Romantic Date
Joost Lieuwma maakt animaties over tragikomische dagelijkse situaties. Deze korte film staat in het thema van liefde.

Etgar Keret: een waargebeurd verhaal
De Israëlische schrijver Etgar Keret mixt fantasie en werkelijkheid in zijn korte verhalen. In de documentaire Etgar Keret: een waargebeurd verhaal zoeken de makers Stephane Kaas en Rutger Lemm uit waarom het vertellen van leugens zo noodzakelijk is in het leven van de schrijver.

Van God Los: Tot de dood ons scheidt
Bekende Nederlandse acteurs spelen gruwelijke misdaden na. In deze aflevering staat de relatie van een jong stel onder druk door de dementie en paranoia van een van hen.

3. Bier en bitterballen

Do we need to say more?

4. Voel acteurs en regisseurs aan de tand

In deze editie kun je flink wat regisseurs en acteurs de oren van hun hoofd vragen. Er zijn Q&A's met Aaron Rookus (regisseur Van God Los: Tot de dood ons scheidt), Eef Hilgers (documentairemaakster Shame/Fame), Niki Verkaar (actrice T’Padashtun) en Edon Rizvanolli (regisseur T’Padashtun), Stephane Kaas (regisseur Etgar Keret: een waargebeurd verhaal) en Rutger Lemm (scenarist Etgar Keret: een waargebeurd verhaal).

5. Alles in één weekend

De festivalzomer is afgelopen en de weekenden zijn korter dan ooit. Het liefst prop je die twee dagen vol met feesten, concerten, expo’s en theatervoorstellingen, maar stiekem wil je ook gewoon een dagje chillen. Het Nederlands Film Festival biedt een beetje van beide. Je kunt lekker achterover leunen in het rode pluche van Louis Hartlooper Complex én je bent ook nog eens cultureel bezig.

6. Een tas vol met cadeaus

Zoals altijd krijgen de bezoekers van CJP Serveert een goodiebag mee en die is deze keer wel heel erg goed gevuld. We kunnen alvast verklappen dat 'ie niet alleen over goodies van CJP beschikt. Ook Nederlands Film Festival, Louis Hartlooper Complex, Impakt Festival, Centraal Museum Utrecht en Filmtheater 't Hoogt hebben er gezellige cadeautjes in verstopt. Wees wel snel, want alleen de eerste 100 bezoekers krijgen er eentje mee.

Zo, al je twijfels zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Zet 23 september in je agenda en scoor een kaartje voor CJP Serveert X NFF. Een beter moment is er echt niet.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.