Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
De carrière van Jennifer Lawrence in 7 films
15 SEP 2017 • Door Zoë Heijke • Beeld: mother! 2017 • Meer blogs over Film

De carrière van Jennifer Lawrence in 7 films

Een zakenvrouw, verliefd meisje, de baas van het gezin én held in een televisiespel: J-Law heeft vele rollen gespeeld. In Mother! speelt ze een, eh, jonge vrouw. Wij selecteerden haar meest opvallende rollen.

Ze is een van de best betaalde actrices en speelde in de meest uiteenlopende rollen, maar in Mother! gaat Jennifer Lawrence tegen alle verwachtingen in. CJP dook in het archief voor een overzicht van haar nog niet zo lange carriére.

The Burning Plain (2008)

Als een jong, verliefd meisje maakt Jennifer Lawrence haar debuut op het witte doek. In de rol van Mariana wordt ze stapelgek op Nick, de zoon van de man met wie haar moeder een affaire had. Snap je het nog? De relatie wordt in ieder geval flink afgekeurd door hun families, dus vluchten de twee naar Mexico. Lekker makkelijk.

Winter’s Bone (2010)

Van een op de vlucht geslagen meisje, naar een stoere chick. Jennifer zet een overtuigende hoofdrol neer in de film Winter’s Bone. Ze speelt de 17-jarige Ree, die samen met haar broertje, zusje en depressieve moeder in een afgelegen berggebied woont. Jennifer neemt de taak van hoofdverantwoordelijke binnen het gezin op zich: ze schiet de eekhoorns voor het avondmaal en hakt hout om het huis warm te houden. Een gevaar voor de traditionele man-vrouwverhoudingen. You go girl!

The Hunger Games (2012)

De echte, echte, échte doorbraak bij het grote publiek komt als Jennifer de hoofdrol in de film-serie The Hunger Games pakt. In de huid van Katniss Everdeen komt ze terecht in een sadistisch televisiespel waarin tieners tegen elkaar moeten vechten en elkaar zelfs moeten vermoorden…

Silver Linings Playbook (2012)

Flink wat moorden verder, flink wat gestoorder. Zo lijkt het tenminste. Jennifer acteert namelijk dat ze acteert dat ze gek is. Een krachtige rol die haar als gegoten blijkt te zitten. De film kreeg maar liefst acht Oscarnominaties, waarvan Jennifer de Oscar voor Beste Actrice wist binnen te slepen.

American Hustle (2013)

In de rol van Rosalyn Rosenfeld valt er weer meer te lachen, met medespelers Bradley Cooper, Amy Adams en Christian Bale. Jennifer speelt de niet al te snuggere, maar knappe vrouw van meesteroplichter Sydney Prosser. Het haar hoog opgestoken en een diepe decolleté voor het grootste deel van de film. Zelfs met knalgele latex handschoenen ziet ze er nog piekfijn uit. 

Joy (2015)

In de rol van Joy Mangano, moeder van drie kinderen, ontpopt Jennifer zich tot uitvindster van onder andere Miracle Mop en Huggable Hangers. Ze groeit uit tot een van de meest succesvolle ondernemers van de Verenigde Staten. Om haar regels op te volgen, kunnen we er niet meer over zeggen. Sorry.

Mother! (2017)

Twee jaar later zet Jennifer haar tanden in het meesterwerk van Darren Aronofsky (regisseur van o.a. Black Swan). In Mother! speelt Jennifer een jonge huisvrouw (de personages hebben geen namen). Samen met haar man (Javier Bardem) leidt ze een ongestoord leventje, totdat ze onverwachts bezoek krijgen van een aantal vreemdelingen. De onuitgenodigde gasten gaan zich steeds minder als gasten gedragen. Hoewel Jennifer de situatie uit de hand ziet lopen, lijkt haar man zich nergens van aan te trekken. Verliest ze haar grip op de werkelijkheid? Of is er iets anders aan de hand? Eén ding is zeker: we krijgen rillingen van de hersenspinsels van Darren Aronofsky. 

Benieuwd hoe Jennifer het hier vanaf brengt? Met je CJP-pas bekijk je Mother! met een flinke korting bij verschillende bioscopen in Nederland.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.