Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De 8 leukste poppodia van Nederland
05 SEP 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Dennis Bouman • Meer blogs over Muziek

De 8 leukste poppodia van Nederland

Hoera! Na al dat festivalgedoe is nu het clubcircuit aan zet. Dit zijn volgens CJP de acht leukste poppodia van Nederland.

Van Leeuwarden tot Rotterdam en van Amsterdam tot Nijmegen: het barst van de toffe venues in Nederland. Hier lopen wij de deur plat:

8. BIRD (tot € 5,50 CJP-korting)

Bij BIRD zit je geramd voor stomende funk, trippy jazz of keiharde hiphop. Dit Rotterdamse podium is gezellig klein, dus leden van een brassband of jazzcollectief zitten nog net niet bij je op schoot. Binnenkort op de agenda: Togo All Stars, Pete Rock & CL Smooth en A Gentleman’s Agreement.

7. Doornroosje (20% last-minute CJP-korting)

Vroeger herkende je Doornroosje aan een grote graffitimuur, maar tegenwoordig word je gelokt door grote, gekleurde ramen en een modern pand. Sinds 2014 is het nieuwbouw wat de klok slaat in Nijmegen en wij kunnen het alleen maar een groot succes noemen: wat een mooie, ruime popzaal. Met binnenkort onder andere Colin Stetson, Linde Schöne en Kvelertak over de vloer.

6. Neushoorn (25% CJP-korting)

Neushoorn lijkt op het eerste gezicht een alledaags pand, maar binnen druipt het zweet van de muren. Altijd weer een mooie verrassing als je naar binnenstapt en een knusse zaal met balustrade aantreft. Deze maand viert het poppodium in Leeuwarden de aftrap van het clubcircuit met een gratis festival en komt de Popronde langs.

5. Patronaat (€ 2,50 CJP-korting)

Volgens Wikipedia is een patronaat ‘een instituut voor vorming en scholing van rooms-katholieke jeugd in de 19e en 20e eeuw’. Of katholieke kinders tegenwoordig nog steeds studeren in het Patronaat is onduidelijk, maar wij weten wel dat deze strakke zaal de trots van Haarlem is. Binnenkort op het program: het Haerlemsche Helden Festival, Roots Manuva en Lil Peep.

4. Melkweg (€ 2,50 CJP-korting)

Iedereen weet: voor de beste hiphopshows ga je naar de Melkweg. De Amsterdamse popzaal vlakbij het Leidseplein krijgt alleen maar grootheden over de vloer, zoals bijvoorbeeld Rae Sremmurd, YG en Sevn Alias. Maar ook voor andere genres ben je bij de Melkweg aan het juiste adres: deze maand zie je er Hippie Sabotage, Wouter Hamel en Roxeanne Hazes.

3. Paard (€ 2,50 CJP-korting)

Geen paarden in de gang bij het Paard in Den Haag. Wél kwamen hier poplegendes als Prince, Mick Jagger, U2 en Pearl Jam langs. Deze lekker grote Haagse popzaal heeft maar liefst twee balustrades en is ieder jaar de huiskamer van festivals als Crossing Border en Rewire. In september on stage: Sparks, Jonna Fraser, Black Honey en meer.

2. Rotown (€ 2,50 CJP-korting)

Een scherpere programmering ga je in Nederland niet vinden: Rotown zit op het vinkentouw als het gaat om spannende, uitdagende en nieuwe acts. Met de bar binnen handbereik zie je er upcoming bands en verrassende artiesten. De komende maand moet je naar Roffa voor Nite Jewel, Chastity Belt en Fazerdaze.

1. Sugarfactory (€ 2,50 CJP-korting)

Hier haal je je earcandy. Sugarfactory is maar een dwerg vergeleken bij Paradiso en de Melkweg, maar intussen vier je de beste feestjes hier. De programmering is altijd divers en prikkelend, de zaal altijd warm en gezellig. Haal je sugar deze maand bij The Buttertones, Slow Magic en All We Are.

Dat wordt een drukke septembermaand. Helemaal omdat CJP korting geeft op nog veel meer poppodia door heel het land: zie hier waar je met CJP nog meer keiharde euro’s bespaart op je concertticket.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.