Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Dag festival, hallo saai leven
11 SEP 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: YouTube • Meer blogs over Festival

Dag festival, hallo saai leven

Het zit er op. Finito. Basta. De festivalzomer is officieel over en jij hebt alweer een week geploeterd in de collegebanken of op kantoor. Hoe raak je ooit weer gewend aan dit saaie, gestructureerde leven?

Wij helpen je om de overgang te maken van een periode van daytime drinking en pitten naar een bestaan van orde, Netflix en om elf uur naar bed. Met deze tips verlies je geleidelijk je wilde festivalharen.

1. Lunch in je eerste college- of kantoorweek met Vietnamese loempia’s en mierzoete chilisaus. Vervang deze geleidelijk voor bruine boterhammen met kaas.

2. Neem een veldfles wodka mee naar je werk en doe af en toe een slokje. Bouw het aantal slokjes in de komende weken geleidelijk af tot je handen niet meer trillen.

3. Draai iedere dag om 16.00 uur keihard punk, hiphop of techno en duw medestudenten of kantoorgenoten uit de banken of van stoelen. Na enkele weken kun je de speakers vervangen voor headphones, zodat de geluidsoverlast en het aantal bloedneuzen beperkt blijft.

4. Slaap een nacht niet en werk daarna aan een gezond slaapritme, zodat je niet standaard om twee uur 's nachts wilt uitgaan. Met een beetje mazzel ga je in december weer op een christelijke tijd naar bed.

5. Start aan het begin van de week met het dagelijks wassen van je handen. Ook dit kun je langzaam opbouwen naar het wassen van je gezicht, zodat je lichaam in een aantal maanden tijd een echte douchebeurt aan kan.

6. Kun je maar geen afscheid nemen van je lekke tent en dat keiharde matje? Zet ‘m gewoon in je kamer op en blijf nog een aantal maanden in de festivalspirit.

7. Stap uit alle festivalgroepapps. Probeer niet vaker dan tien keer per dag een appje met ‘waar ben je nu?’ of ‘ik sta bij die paal linksvoor’ naar je vriend(in) te sturen.

8. Vraag bij je eigen supermarkt of je nog een aantal weken met muntjes mag betalen. Regel dan ook gelijk dat zij ongezonde gerechten voor je klaarmaken on the spot, waar jij dan weer veel te veel voor betaalt.

9. Bezoek zoveel mogelijk concerten om je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid livemuziek te halen. Dit hoef je niet af te bouwen, want met CJP krijg je vette korting op verschillende poppodia door heel Nederland.

10. In september mag je nog enkele dagen doelloos rondlopen op zoek naar een festivaltent, je vrienden of dat ene hamburgerkraampje, maar daarna is het de bedoeling dat je je levenloos terugtrekt onder een dekentje met een Netflix-serie.

11. Stop radicaal met het dragen van een bloemenkrans. Wees ff eerlijk: dat was tijdens het festivalseizoen ook nooit een succes.

12. Duik niet gelijk het bed in met die nieuwe stagiaire of studiegenoot. App in plaats daarvan nog een tijdje met je festivalscharrel om af te kicken van vieze seks met ongewassen lichamen.

13. Maak een stappenplan voor je knakworstverslaving. Je zou bijvoorbeeld kunnen beginnen met het daadwerkelijk opwarmen van het blik voordat je het leegvreet, om daarna het wekelijkse aantal knakworsten te verminderen.

14. Rol op kantoor of in de collegezaal af en toe een dekentje uit waar je op gaat liggen. Ga sowieso geregeld op de grond liggen om je vernietigde onderrug een kans op herstel te geven.

15. Scoor een CJP-pas! Zo krijg je de rest van het jaar je culturele shots en hoef je nooit meer af te kicken.

Je hoort het goed: dankzij CJP blijf je prettig verslaafd aan cultuur. Koop nu een CJP-pas en krijg één maand gratis Storytell cadeau. Of check waar je allemaal korting op krijgt (bijvoorbeeld indoor festivals).

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.