Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Cultuur voor regenhaters
13 SEP 2017 • Door Zoë Heijke • Meer blogs over Film Theater Expo Lezen

Cultuur voor regenhaters

Keiharde regen en windstoten op de woensdagochtend. Met deze tips wapen je je tegen de laatste zomerweek van Nederland.

Het lijkt wel herfst, horen we je denken (om je geheugen op te frissen: 21 september begint officieel het najaar). Word jij ook zo gefrustreerd van die druilerige dagen? Wij geven 4 waterdichte tips om de dag door te komen. 

1. Neem een snipperdag

Code oranje, code geel. Het maakt jou geen ene moer uit. Eindelijk een goed excuus om onder de dekens te kruipen met een goed boek én warme chocolademelk (of draven we nu door?). Fuck de regen en lees The Art of Not Giving a Fuck van Mark Manson. Een zeldzaam zelfhulpboek met keiharde humor, waardevolle lessen én een dikke CJP-korting. Ben jij nog geen eigenaar van een blauwe pas? Scoor er dan snel een en krijg een ABC-bon ter waarde van €10,- cadeau.

2. Zoek een goede schuilplek

Nadat je drie kwartier door de regen bent gefietst, je band lek is gegaan én de bus niet komt opdagen, zinkt de moed je in de schoenen. Toevallig vlakbij het Domplein gestrand? Wij hebben een goed bewaarde schuilplek paraat. Wandel iets terug over de Langestraat en duik onder de grote, groene poort van FOTODOK. Blijft het regenen? Glip dan naar binnen voor de expositie Voorbij Wij en Zij. Dat herfstachtige weer ben je binnen 2 seconden vergeten.

De grote, groene poort van FOTODOK

3. Bereid je voor

Nu de regenjas toch al bij je dagelijkse kloffie hoort, kun je je net zo goed alvast voorbereiden op de winter. Stop schaamteloos een oliebol in je mik en ga naar De Oudejaarsconference van Guido Weijers óf eet de smakelijke pasteitjes van mevrouw Lovett tijdens de bloederige voorstelling Sweeney Todd. Opgelet: er kunnen wat botjes in zitten.

Sweeney Todd

4. Overlaad jezelf met popcorn

Wij begrijpen: het rode pluche van je favoriete arthousebioscoop zit erg comfortabel. Toch is het zonde dat je al het andere schoons nog niet hebt gezien. Nederland barst van de toffe bioscopen die het allemaal nét wat anders aanpakken. Met films die je elders niet ziet, biertjes die je nergens anders drinkt en popcorn met net wat meer zout. Stap in de trein naar Filmschuur Haarlem, KINO in Rotterdam of Cinecitta in Tilburg en geniet van een lekkere korting op je filmticket. 

Of het nu regent of niet, met een CJP-pas ben je altijd goedkoper uit. Koop nu een blauwe pas en krijg een waardebon van American Books Center ter waarde van € 10,- cadeau. Of check waar je allemaal korting op krijgt.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.