Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 37
11 SEP 2017 • Door Lika Verploegen • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 37

Verlaat onze planeet tijdens het concert van Nite Jewel, strijd met feministe Nora in Die Göttliche Ordnung of luid alvast het nieuwe jaar in met Guido Weijers. Onze Cultuurknallers!

Muziek

17 september: Lee ‘Scratch’ vs. Mad Professor
Lee ‘Scratch’ Perry wordt door veel reggae en dub liefhebbers gezien als de koning binnen deze muziekscene. De man heeft in zijn 81-jarige ‘leventje’ onder andere met Bob Marley, The Beastie Boys en George Clinton samengewerkt. Zijn collega Mad Professor heeft de naam te danken aan zijn fascinatie voor elektronische apparaten. En ja, zijn sound is even mad als zijn naam doet geloven. Wel in positieve zin. Individueel zijn ze sterk, maar samen onverwoestbaar.
Paard, Den Haag // €2,- CJP-korting // Meer info

Lee 'Scratch'Perry & Mad Professor - Mad Man Dubwise

15 september: Nite Jewel
De verschijning van Nite Jewel heeft iets futuristisch, evenals haar clips en muziek. Ze maakt elektronische- en disco-achtige liefdesliedjes met R&B invloeden, die je mee op reis nemen naar de 80s en de 90s. Luister naar haar fragiele stem en verkeer héél even in buitenaardse sferen.
Rotown, Rotterdam // €2,50 CJP-korting // Meer info

Nite Jewel - The Answer

Film

17 & 20 september: Safari
Bruinbakken, cocktails drinken, goed eten. Het klinkt voor sommige als de perfecte vakantie. Er zijn toeristen die bakken met geld betalen om even een lekker potje te jagen. Ulrich Seidl maakte een documentaire over deze ietwat bijzondere hobby.
Safari heeft de Nederlandse bioscopen niet gehaald, maar niet getreurd: 17 & 20 september is de documentaire te zien in de LUX in Nijmegen tijdens de Previously Unreleased weken.
LUX bioscoop, Nijmegen // €2,50 CJP-korting // Meer info

Safari Trailer

Vanaf 8 september: Die Göttliche Ordnung
‘In 1971 stond de tijd stil in Zwitserland, maar veranderde de rest van de wereld.’ Zo luidt de openingszin van Die Göttliche Ordnung. Hoofdpersonage Nora woont met haar man en twee zonen in een klein en rustig dorpje in Zwitserland. Totdat de eigenwijze Nora behoefte krijgt aan verandering. Ze gaat vechten voor het vrouwenkiesrecht. Die Göttliche Ordnung won de Swiss Film prijs, de prijs voor het Beste Scenario en de prijs voor de Beste Vrouwelijke Acteerprestatie. Genoeg garantie voor kwaliteit als je het ons vraagt!
Pathé bioscopen, overal in Nederland // €2,- CJP-korting // Meer info

Die Göttliche Ordnung Trailer

Vanaf 10 september : Maudie
Een huishoudster met doorzettingsvermogen waar je u tegen zegt. Maudie heeft artrose, toch blijft ze doen wat ze het liefste doet: schilderen. Maudie is een film over een vrouw die kunstwerk voor kunstwerk de wereld een stuk vrolijker maakt.
Pathé bioscopen, overal in Nederland // €2,- CJP-korting // Meer info

Maudie Trailer

Vanaf 7 september: Gifted
We zouden allemaal wel super slim willen zijn, toch? Maar wat als dat betekent dat we nooit echt kind kunnen zijn? In de film Gifted zorgt Frank (Chris Evans) zijn hoogbegaafde nichtje Mary, maar niet iedereen is het met zijn opvoedkunsten eens. De oma van Mary wil dat zij voluit van haar gave profiteert terwijl Frank haar juist een normaal leven wil laten leiden. Hij aarzelt geen moment en gaat de strijd aan met Mary´s oma.
Pathé bioscopen, overal in Nederland // €2,- CJP-korting // Meer info

Gifted Trailer

Theater

16 september: Moeders en Zonen
Vader en moeder plus kind. Niet elk gezin is opgesteld volgens deze basisformule. Iets wat (helaas) veel mensen nog niet of zelfs nooit kunnen accepteren. Het theaterstuk Moeders en Zonen behandelt hoe gezinsopstellingen alsmaar creatiever worden en hoe mensen ermee omgaan.
Parktheater, Eindhoven // €2,50 CJP-korting // Meer info

14 september: De Oudejaarsconference
De dagen worden korter, de winterjas kan bijna uit de kast en voor je het weet ben je de kerstboom aan het optuigen. Kun je écht niet langer wachten? Stop schaamteloos een oliebol in je mik en ga naar De Oudejaarsconference van Guido Weijers! 
Junushoff, Wageningen // €2,- CJP-korting // Meer info

7 t/m 17 september: Sweeney Todd
Het ene moment heb je buikpijn van het lachen en het andere moment gaan de rillingen door je lijf. De voorstelling Sweeney Todd is een horror met humor. Barbier Sweeney Todd en zijn buurvrouw Lovett, werkzaam in een bakkerswinkel, vormen samen een griezelig duo. Todd vermoord zijn klanten en Lovett verwerkt ze in smakelijk pasteitjes…
DeLaMar, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Sweeney Todd

Expo

16 september t/m 14 januari: Pjotr Müller - Boek voor Mo
Pjotr Müller had hoogstwaarschijnlijk nooit gedacht dat zijn striptekeningen, die oorspronkelijk voor zijn dyslectische zoontje gemaakt waren, zoveel potentie zouden hebben. Laat staan dat hij had verwacht dat ze een eigen tentoonstelling zouden krijgen. Des te leuker is het dat het Kröller-Müller Museum ter ere van Müllers zeventigste verjaardag zijn autobiografische striptekeningen heeft tentoongesteld.
Kröller Müller, Otterlo // €5,55 CJP-korting // Meer info

16 september t/m januari: Bruce Davidson
Bruce Davidson probeert met zijn camera niet te observeren, maar te ervaren. Zijn foto’s laten je voelen alsof je bent waar hij is, kan voelen wat hij voelt en kan zien wat hij ziet. Het Nederlands Fotomuseum presenteert een expo van 200 werken uit zijn beroemde series The Dwarf, East 100th Street en Subway.
Nederlands Fotomuseum, Rotterdam // €5,- CJP-korting // Meer info

9 september t/m 14 januari: Kattenliefde. Negen levens in de kunst
Wie zou er geen kat willen zijn? De hele dag slapen, eten en geaaid worden. Overigens, die negen levens lijken ons ook erg praktisch. Tijdens de expo Kattenliefde. Negen levens in de kunst is het mogelijk te ervaren hoe het is om een kat te zijn! Ga op vier voeten naar Kunsthalf Rotterdam en volg een snelcursus ‘niksen’. Daarnaast worden er verschillende kunstwerken tentoongesteld om te laten zien welke rol katten in de kunst hebben.
Kunsthal, Rotterdam // €6,- CJP-korting // Meer info

16 september t/m 18 februari: De Pont 25 jaar
Museum De Pont laat al haar oude vrienden langskomen ter ere van haar 25e verjaardag. Het werk van onder andere Ai Weiwei, Richard Long en Marlene Dumas zullen een tijdje komen logeren. Mocht je ze in de afgelopen 25 jaar zijn misgelopen, dan is dit nu je kans.
Museum De Pont, Tilburg // Gratis toegang met CJP // Meer info

 

Festival

16 & 17 september: Vrijplaats
Muziek maken met een pianist uit Syrië, een monoloog opvoeren voor alle nieuwe Nederlanders en schilderen achter de tralies. Tijdens Vrijplaats ben je vrij om te doen wat je wil in de Bijlmerbajes. Kunstenaars, performers en andere creatievelingen vieren samen met nieuwe Nederlanders dat vrijheid van onschatbare waarde is, en voor sommige helaas geen realiteit.
Bijlmerbajes, Amsterdam // €2,50 CJP-korting // Meer info

Lezen

16 september: Nacht van de Poëzie
Een brok in je keel, bescheiden gegniffel of overal jeuk van ongemak. Woorden kunnen van alles met je doen. Tijdens de Nacht van de Poëzie geniet je van de gedachtespinsels van verschillende woordkunstenaars. Lekker in het donker, in het holst van de nacht. Gelukkig kan dan niemand zien dat er tijdens de voordracht van Vicky Francken toch wel een piepklein traantje over je wang biggelt.
Tivoli Vredenburg, Utrecht // €10,- CJP-korting // Meer info

17 september: Frontaal
Boekenwurmen opgelet! WORM organiseert elke maand Frontaal. Hier komen verschillende schrijvers, onder het genot van een pilsje, kletsen over literatuur. Klap die dikke pil waar nu mee bezig bent dicht en ga in gesprek met Sanneke van Hassel, Michelle van Dijk, Mon Geveer en Sven de Swerts.
WORM, Rotterdam // €2,- CJP-korting (aan de kassa) // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.