Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 36
04 SEP 2017 • Door Zoë Heijke en Rick van Veluw • Beeld: Fringe Festival • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 36

Zie aanstormend talent bij Fringe Festival, pak de auto naar Berlijn voor Lollapalooza en check de expo Voorbij Wij en Zij. Onze Cultuurknallers! 

Muziek

6 september: The Buttertones
Met zo'n bandnaam verwacht je boterzachte tonen. Dat valt allemaal wel mee: The Buttertones uit Los Angeles is een charmante surfrockband die best wat post-punk in de mix durft te gooien. Soms dein je lekker mee, soms prikken ze venijnig met een scherpe riff of gooien ze ineens een saxofoon erbij. 
The Sugarfactory, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

7 september: Togo All Stars
Door visumproblemen hebben ze Into The Great Wide Open niet gehaald, dus laten we hopen dat de Togo All Stars aankomende week wél gewoon naar Nederland mogen vliegen. Het zou zonde zijn dit kleurrijke collectief te missen: nooit eerder zag je soul, jazz, funk en afrobeat versmelten tot puur goud. 
BIRD, Rotterdam // € 2,- CJP-korting // Meer info 

Festival

7 t/m 17 september: Amsterdam Fringe Festival
Och jongens en meisjes, Amsterdam Fringe Festival is zó lekker gezellig. Duik een piepklein zaaltje in en geniet van hartstochtelijk toneel, hilarische standup-comedy of een spetterende dansvoorstelling. Hier zie je aanstormende talenten keihard hun best doen voor die doorbraak. Preek voor eigen parochie: ex-CJP redacteur Martine Bakker speelt samen met Bobbie Wall Alleen Als We Samen Mogen. 
Vanaf € 6,50 CJP-korting // Meer info

9 & 10 september: Lollapalooza Berlin
Kom, doe eens gek en pak deze week nog de auto/trein/privé-jet naar Berlijn. Daar barst komend weekend namelijk stadsfestival Lollapalooza Berlin los en die hebben dit jaar zeker niet bezuinigd op de line-up. Met o.a. Foo Fighters, Mumford and Sons en The xx op het programma heb jij eigenlijk geen reden thuis te blijven. 
€ 20,- CJP-korting // Meer info

Film

8 t/m 17 september: Film by the Sea
Deze festivalnaam dekt lekker de lading: je ziet films aan zee. In vakantieprovincie Zeeland kun je een week lang genieten van een prachtig programma. Met onder andere Gevangen Licht over de magie van het Zeeuwse licht en Wonders of the Sea, een natuurdocumentaire met voice-over van The Terminator (Arnold Schwarzenegger dus).
Verschillende locaties in Vlissingen // € 2,- CJP-korting // Meer info

Expo

t/m 20 oktober: Voorbij Wij en Zij
Hoe oordelen wij over een ander? Hoe oordeelt de wereld over ons? Fotodok zoekt een antwoord op deze vragen met de tentoonstelling Voorbij Wij en Zij. Test je vooroordelen in de installatie Identity Match van Critical Mass of doe mee aan het levende onderzoek van beeldend kunstenaar Roos van Geffen. Zij start op 1 september haar nieuwe project Chrooma, waarmij zij de bezoekers van Fotodok in kaart brengt op basis van huidskleur. Spannend!
Fotodok, Utrecht // € 1,50 CJP-korting // Meer info

t/m 10 september: Genesis
Hoewel de aarde ons nog iedere dag beschermt tegen het gevaar van buitenaf, zijn wij hem een beetje vergeten. Dat terwijl hij door toedoen van de mens dreigt te verdwijnen. Salgado laat ons met zijn spectaculaire foto’s weer beseffen hoe mooi en krachtig onze planeet eigenlijk is. De titel van de expo verwijst naar de schepping van de aarde die, zoals Salgado suggereert, nu zelf bescherming nodig heeft.
Nederlands Fotomuseum // € 7,- CJP-korting // Meer info

Theater

t/m 8 september: Julius Caesar
Et tu, Brute?’, vraagt Julius Caesar aan zijn kamerraad Brutus, vlak voordat hij wordt geëxecuteerd. Als hij zijn vriend in de ogen kijkt weet Caesar het zeker: ook Brutus heeft hem verraden. Een makkelijke keuze was het niet voor Brutus: óf zijn beste vriend, óf de democratie moest sterven. Shakespeare’s tragedie mag dan wel Julius Caesar heten, maar het is toch het verhaal van Brutus. Een stuk over zijn innerlijke strijd, zijn vriendschap met Caesar en zijn verraad, die je heerlijk in de openlucht kunt bekijken.
Amsterdamse Bostheater // € 4,- CJP-korting // Meer info

t/m 30 september: The Lion King
Altijd al gedroomd van een reis naar Afrika, maar de cijfers op je spaarreking kleuren gevaarlijk rood? Vergeet die trip en ga naar het AFAS Circustheater in Scheveningen. Bij Disney’s The Lion King waan je je op de savanne, slinger je door de jungle en kijk je ademloos hoe de zon aan de hemel verschijnt. The Lion King is een sensatie met liedjes die zó aanstekelijk zijn dat je gegarandeerd zingend het theater uitkomt.
AFAS Circustheater, Scheveningen // 30% CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.