Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
C. Bezoekt: Felix Meritis
25 SEP 2017 • Door Sophia Blijden • Beeld: Titia Hahne • Meer blogs over Expo

C. Bezoekt: Felix Meritis

Aan de Keizersgracht in Amsterdam staat het gigantische gebouw waar Felix Meritis in schuilt. Het pand kon wel een opknapbeurt gebruiken en daar wordt nu hard aan gewerkt. CJP ging langs om te kijken hoe de verbouwing ervoor staat.

Stap voor stap dwalen we door de gangen van het gebouw. We horen de trappen kraken, zien de zalen bedekt met stof en ruiken het hout dat beneden net vers gesneden is. Met de radio op vol volume zijn de bouwvakkers hard aan het werk. Op sommige deuren staat ‘SLOOP’, anderen zijn voorzien van ‘BLAUW, ‘ROOD’, en ‘PAARS?’. Met een vraagteken. De oplevering staat gepland voor december 2018. Nog even de tijd dus, om overeenstemming te krijgen over het kleurenpalet. Onze stem gaat naar blauw.

Veel van Felix Meritis blijft hetzelfde: de zalen, indeling en de gezellige sfeer. Toch zijn sommige kamers nu al moeilijk te herkennen. De ijzeren wc-deuren zijn gesloopt en hier en daar is er een muurtje uitgetikt. De Shaffyzaal ziet eruit als een filmscène, waarbij de vloer langzaam onder je voeten verdwijnt. Snel door! De laatste stoffige trap leidt naar het dak. Hoewel zelfs de telescopen er niet meer staan, is het uitzicht gelukkig even mooi als altijd.

Je moet nog even wachten, maar als de deuren open gaan kan je gelijk van CJP-korting genieten. De korting per event is minstens 20%. Kijk hier voor meer informatie. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.