Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Zon, zand en popcorn
03 AUG 2017 • Door Zoë Heijke • Beeld: Pllek: Films with a View • Meer blogs over Film Festival

Zon, zand en popcorn

Heb je die rode puche stoelen tijdens de zomeravonden wel gezien? Kruip dan eens lekker onder een kleedje tegen elkaar aan bij vijf openluchtbioscopen.

Wat: Pllek: Films with a View
Waar: Amsterdam
Wanneer: Iedere dinsdagavond t/m 31 augustus
Wat kun je verwachten: Met je billen in het zand kun je genieten van wereldcinema tot animatie en van cultklassiekers tot documentaires. Augustus staat in het teken van ‘Desire’, dus verwacht films als American Beauty en The Diary of A Teenage Girl.
Gezelschap: Dit is de ideale plek voor een date. Kruip lekker tegen elkaar aan onder de heldere sterrenhemel en begraaf je voeten in het zand.
Pluspunt: Met je CJP-pas gratis entree. De koptelefoons zijn beschikbaar voor € 5,- per stuk, maar de eerste twaalf bezoekers krijgen er een gratis.

Wat: Pleinbioscoop Rotterdam
Wanneer: 9 t/m 27 augustus
Wat kun je verwachten: Van echte klassieker The Shining tot La La Land en Moonlight. Pleinbioscoop Rotterdam draait bijna de hele maand augustus, iedere dag, een film.
Gezelschap: Een vriend of vriendin die Moonlight nog steeds niet heeft gezien. Dit is het moment om hem of haar mee te sleuren.
Pluspunt: Geen zin om de hele avond op de grond te zitten? Haal dan een gratis stoeltje bij het Stoeltjescollectief of neem je eigen klapstoel mee.

Wat: Humanity House
Waar: Den Haag
Wanneer: Iedere donderdag van 3 t/m 31 augustus
Wat kun je verwachten: In een wereld die steeds grimmiger lijkt te worden, zijn er gelukkig nog mensen met een hoopvolle blik op de toekomst. Mensen die lekker tegen de stroom in zwemmen en zorgen voor een betere samenleving. Deze mensen spelen de hoofdrol in de films bij het Humanity House. Van een Koreaanse operazanger in Singing with Angry Bird tot asielzoekerskinderen die door hun juf weer hoop krijgen in De Kinderen van Juf Kiet.
Gezelschap: Je pap of mam. Geef toe: het is alweer even geleden dat je ze hebt gezien. Neem ze mee naar Humanity House, zodat je na afloop van de film lekker kunt bijkletsen.
Pluspunt: Voor elke film houdt iemand een toespraak, waaronder juf Kiet.
Dubbelpluspunt: Met je CJP-pas geniet je van € 2,- korting per film en voedt je je hersens met wereldse en actuele verhalen.

Wat: Openluchtfilmfestival
Waar: Apeldoorn
Wanneer: 11 t/m 19 augustus
Wat kun je verwachten: Van Baywatch en Valerian and the City of a Thousand Planets tot Despicable Me en Beauty and the Beast. Er is voor ieder wat wils. Je kunt in de frisse buitenlucht zitten of plaatsnemen op de overdekte tribune met een koud biertje. Lekkere trek? Loop een rondje over het festival en scoor je een snack bij een van de foodtrucks.
Gezelschap: Vaders, moeders, opa’s, oma’s, vrienden en vriendinnen: alle menselijke gezelschappen kunnen mee. Menselijke gezelschappen? Ja, dat heb je goed gezien. Huisdieren zijn helaas niet welkom.
Pluspunt: De film gaat altijd door. Ook tijdens regen, storm en hagel. Lang leve de Nederlandse zomer!

Wat: Pluk de Nacht
Waar: Amsterdam
Wanneer: 16 t/m 26 augustus
Wat kun je verwachten: Dit filmfestival bestaat al een poosje. Voor de veertiende keer toont Pluk de Nacht een flink aantal nationale en internationale speelfilms en docu’s die (nog) niet zijn uitgebracht in de bioscoop.
Gezelschap: De programmering van deze openluchtbioscoop is ieder jaar weer verrassend. Van een plattelandsdocumentaire tot een absurde romantische komedie. Neem dus je grootste filmliefhebbende vriend mee naar die festival.
Pluspunt: Na de zomer nog geen genoeg van de openluchtbioscoop? In de maand september verhuist Pluk de Nacht naar Utrecht.

Met je CJP-pas kun je genieten van diverse openluchtbioscopen. Toch geen zin in frisse lucht? Wees gerust. Je krijgt tot € 2,- CJP-korting bij verschillende filmtheaters

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.