Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Team Nike of Team Adidas?
09 AUG 2017 • Door Iris ten Have • Meer blogs over Shoppen

Team Nike of Team Adidas?

Sportschoenen zijn nu al een paar jaar hét onmisbare item van elke fashionfanaat. Als je vroeger hardloopschoenen droeg onder je spijkerbroek was je of een nerd of was dat een teken dat je absoluut geen gevoel voor stijl had. Nu hoef je maar in je sneakers te stappen en je hoort bij de cool crew.

De variatie op het gebied van sneakers is groot, alhoewel het aantal merken dat sneakers maakt tegenvalt. De goede oude Converse heeft zijn hippe plaats afgestaan aan een reeks sportschoenen, die je met CJP-korting bijna allemaal scoort bij Sneakers. Adidas en Nike lopen op de voorgrond. Wij vroegen ons af welke van de twee het meest succes heeft en voerden een mini-experiment uit op het hoofdkantoor van CJP.

Crissy

Crissy's Adidas Superstar 80s

Stond uren te wachten voor de deur van Target en moest vrouwen van zich af slaan om haar sneakers te pakken te krijgen. Het was namelijk Black Friday, de dag waarop Amerikanen hun verstand verliezen en volop meedoen aan de consumptiemaatschappij. Dit was een leuk verhaal geweest maar om eerlijk te zijn kocht Crissy haar Superstar-schoenen gewoon zittend op haar zachte stoel, online, tíjdens Black Friday. Haar vorige Adidas-schoenen kocht ze te klein, waardoor haar twee tenen er gaten in prikten. Dat paar bewaart ze voor in de club, want iedereen weet: nette schoenen overleven een avond stappen niet. 
Het gangbare model van de Superstar 80s trok Crissy’s aandacht door de schubben. ‘Dat maakt ze minder standaard.’ De combi van zwart én wit vindt ze ook leuk. ‘Dan heb ik niet alleen een zwarte bonk aan m’n voet.’ Adidas heeft haar voorkeur, ook al zou ze zo naar het andere team doorlopen als die met een leuk model komen. De stand: 1 - 0 voor Adidas.

Zoë

Zoë's Nike Internationalists

Comfort boven alles. Zo luidt het motto van Zoë. Dit kleurrijke stel combineert ze graag met een zwarte of grijze outfit. 'Ik draag bijna alleen maar zwart en grijs, dus dan vrolijken deze schoenen het mooi op.'
Voor haar job fotografeert Zoë vaak toneelspelers, dj's en andere BN'ers. Voor de mooiste foto moet je soms flexibel zijn. Liggen, hurken en andere rare bewegingen maken gaat makkelijker met sneakers aan. 
'Onder een jurkje, een zwarte broek of bij een jumpsuit: sneakers staan altijd leuk.' Hakken, daar doet ze niet aan, zelfs niet op feestjes. 'Sneakers zijn gewoon geweldig. Je kunt ze altijd dragen. Voor elk moment van de dag. Je moet het gewoon doen.’ Just do it. Nou, Zoë’s voorkeur voor Nike is wel duidelijk.

Lilian

Lilian's Adidas Superstars

‘Ik moet echt nieuwe, ze zijn verpest, de binnenkant is kapot en ik krijg er blaren van…’ In eerste instantie heeft Lilian alleen maar slechte dingen te zeggen over haar schoenen. Zo te horen zijn haar Adidas Superstars aan het einde van hun glorie. Al twee jaar loopt Lilian rond in haar witte supersterren. Bijna iedereen op haar studie had ze en toen ze naar een stel witte schoenen verlangde, kocht zij ze ook. Nike keurt ze af, met hun schoenen heeft ze nooit echt iets gehad. Bovendien voelen de zolen van Adidas beter aan. De stand is nu: 2 - 1 voor Adidas.

Marjolijn 

Marjolijn's Nike Tuned Premiums

Eigenlijk wou Marjolijn de Raf Simons sneakers van Adidas, maar collega Carla verbood haar € 400,- te besteden aan schoenen. Soz Raf, maar niet iedereen heeft een portemonnee zo vol als een concertzaal tijdens een optreden van Beyoncé. Dus werden het de Raf Simons look-alikes: Nike Tuned Premium.
Sneakers draagt Marjolijn als sinds ze klein is en ook alleen maar Nike’s. Tja, sommige mensen zijn gewoon fashionable geboren.
De dikke zolen en de kleurtjes (die nu echter niet meer te zien zijn door iets te veel nachten in de club) van haar Nike’s vind Marjolijn het leukst. ‘Ik wilde nét iets anders’ zegt Marjolijn. ‘Iedereen draagt hetzelfde model maar daar vind ik niks aan’. Als ze voor een team moet kiezen antwoord ze bijna zonder twijfel ‘Nike’. ‘Ik vind die Adidas-schoenen met die strepen gewoon saai.’ De stand staat nu dus gelijk, met twee punten voor beide teams.

Rick

Rick's Adidas Busenitz Vulc Samba Skate Shoes

De enige keer dat Rick een pauze nam van zijn sneakers was voor de trouwerij van zijn broer. De rest van de tijd draagt hij trouw Adidas-sneakers. Het paar dat hij tijdens ons gesprek vrolijk over de bankleuning gooit, kleurt perfect mee met zijn outfit: één en al zwart, wit en oranje.
Rick is best wel trots op zijn schoenen. Ze zitten lekker en de felle oranje strepen vindt hij mooi. Zijn schoenen-model is ontworpen voor skaters. ‘Oh ben je dan zelf ook een skater?’ Nee, maar hij heeft wel een racefiets waar hij vaak mee toert op het platteland. Adidas krijgt zijn voorkeur, ook al, merkt hij zelf meteen op, draagt hij nét die dag een Nike-shirt en Nike-schoenen. Oeps. Dat is een punt voor Adidas en een half punt voor Nike. Eindstand: 3 - 2.5 voor Adidas.

Hello New Shoes, Bye Bye Blues.’ Met CJP krijg je 10% korting op sneakers bij Perry, Sneakers en Aktiesport en scoor je je eigen stoere paar Nike’s of Adidas. Kun je de herfst straks ook weer helemaal aan.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.