Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Stil je zomerse leeshonger met CJP!
03 AUG 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Lilian de Vrueh • Meer blogs over Lezen

Stil je zomerse leeshonger met CJP!

Zomervakantie = boeken lezen. Of je nu naar Lloret gaat of diep in de jungle zit: wij hebben een boek voor elke vakantie (en het kost je bijna niks).

CJP presenteert de tien tofste vakantieboeken van het American Book Center. Omdat je nu een ABC-waardebon van € 10,- cadeau krijgt als je een CJP-pas koopt! Tien pageturners voor de camping, het strand of het bos:

De Sunny Beach-vakantie met vrienden

Je bioritme is na drie dagen zuipen nogal opgeschud. ‘Ochtenden’ bestaan niet meer; pas rond een uur of drie eet je wat en sleep je het brakke lichaam naar het strand. Daar klaart de mist in je hoofd op met deel één The Dark Tower van Stephen King, een razendspannende fantasythriller die je driftig leest tot het eerste biertje.

Roadtrippen in de VS

Na een jaar sparen kachelen jij en je vriend(in) door the US of A in een gehuurde camper. ’s Avonds is er tijd zat om in het motel of de tent te lezen. The Underground Railroad van Colson Whitehead tempert je verse Amerika-liefde: Whitehead vertelt het verhaal van twee slaven die een Amerikaanse plantage ontvluchten, op zoek naar vrijheid.

Verhuisd naar de hoofdstad

Deze vakantie staat in het teken van De Verhuizing Naar Amsterdam. Na een ellenlange dag sjouwen is je paleisje eindelijk ingericht. Doodmoe en berooid geniet je van het uitzicht over de hoofdstad, terwijl je door Amsterdam! van Ed van der Elsken bladert en inspiratie opdoet voor je eerste wandeling als Amsterdammer.

Haha kijk dit boek heet Wreck This Journal en deze jongen scheurt het boek kapot haha.

Het luxe leven in Italië

Je vader heeft vorig jaar zijn bedrijf verkocht en is nu loaded. Je ouders resideren in een Italiaanse villa in Toscane en jij gaat een weekje op bezoek. Er is in de omgeving alleen totaal niets te doen: gelukkig is er een bizar grote keuken en heb jij Plenty van Yotam Ottolenghi bij je, met de beste vega-recepten ooit.

Een paar dagen in London

Na talloze vakanties met vrienden & familie kies je nu een keer voor jezelf en vlieg je alleen weg. Drie dagen in een piepkleine AirBnB: meer tijd breng je niet door in London. Hyde Park wordt je favoriete spot om Swing Time van Zadie Smith te lezen, een mooie roman over teleurstelling en identiteit.

Dit leest super comfortabel, je zou het eens moeten proberen.

Dodelijke verveling

Al je vrienden zijn er al vandoor en jij hebt geen rooie cent. Dat is het verhaal van deze zomervakantie. Nadat je Facebook voor de 67ste keer refresht voor lunchtijd – een record – besluit je de bakens te verzetten. Met Wreck this Journal van Keri Smith worden de zomermaanden ineens een continue piek van creativiteit en plezier.

Interrailen door Europa

Ook al is het vakantie, de wekker gaat iedere ochtend. Jij en je vrienden treinen dwars door Europa op een belachelijk laag budget en eten vaker broodjes hazelnootpasta dan jullie lief is. Als jullie het kaarten in de trein naar Boedapest zat zijn, pak jij The Good Daughter van Karin Slaughter erbij en verdwijn je in een bloedstollende thriller over een gruwelijke aanslag die zijn sporen nalaat.

De stoerste jongen van kantoor.

Kamperen in Noord-Frankrijk

Jij hoeft niet per se ver weg. Noord-Frankrijk is naast de deur, heeft mooie stranden en bovendien een rijke oorlogsgeschiedenis. Daarom vis jij dagelijks Dunkirk van Joshua Levine uit de tas en lees je voor de tent over de gruwelijke geschiedenis van de Slag om Duinkerken. Daarna kun je altijd nog naar de bios voor Nolans epos Dunkirk. 

Backpacken tot je neervalt

Je hebt nu al dik een maand je moeder niet geappt. Of je in Cambodja of Thailand bent: geen idee. Die pas aangeschafte crossmotor loopt in ieder geval als een zonnetje en zo race je langs rijstvelden. Tijd om al je reisverhalen eens neer te pennen in de Lonely Planet Travel’s Diary 2018. 

Sip in Nederland

Dit is de kutste zomer ooit. Na tropenweken op werk zit je overspannen thuis. Een vakantie zit er gezien jouw staat even niet in. Zet een kop thee, nestel je op de bank en lees The Art of Not Giving a F*ck van Mark Manson. Een zeldzaam zelfhulpboek met keiharde humor en waardevolle lessen. Fuck positivity!

Wij snappen wel dat je liever vandaag dan morgen begint met lezen. Scoor daarom snel een CJP-pas en krijg er een ABC-waardebon t.w.v. € 10,- bij! Zijn al deze vakanties niet van jou op toepassing? Een ABC-waardebon is ook in te wisselen bij de aankoop van andere boeken.  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.