Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 35
31 AUG 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Jorja Smith, Saint Heron • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 35

Vertrekken van gate 17 om in the zone te komen of roadtrippen naar een Amerikaans café met heel veel bars? Het kan allemaal in deze Luisterlijst!

Cloud Control – ZONE (album)

Hoe voelt het om in the zone te zijn? Sowieso klinkt in the zone zijn als een uitspraak die je vijf jaar geleden nog zonder ironie kon uitspreken. Het betekent grofweg zoiets als ‘gefocust zijn op één ding terwijl je alles om je heen negeert’. Cloud Control laat weten hoe dat voelt met Zone (This Is How It Feels). De Australische indiepopband pingpongt ieder album heen en weer tussen verschillende invloeden. Op deze single kiezen ze voor een tempootje lager en een Dirty Projectors-instrumentarium. Zo voelt het om in the zone te zijn

Rotterdam Airlines – Gate 17 (album)

‘Dit is een vertrokken vlucht’. Mooi hoe Jairzinho in één zin vertelt hoe het er voor staat met Rotterdam Airlines. Na het grote succes van Gate 16 – o.a. een Edison voor Beste Hiphop Act en een dikke hit als Gass – is er nu Gate 17. Opnieuw een verzamelalbum waarop verschillende artiesten van het Rotterdamse label de revue passeren. Sevn Alias is er niet meer bij, maar met Jairzinho en Kevin hebben ze nog genoeg troeven achter de hand. Matta en Vrij Zijn hebben dezelfde hitpotentie als Gass en met Yangfashiongados hebben de Rotterdammers een interessante nieuwe act aan het roster toegevoegd.

Jorja Smith – On My Mind x Preditah (single)

Ineens was ze daar, op de nieuwe plaat van een van de grootste rappers ter wereld. Dit jaar maakten we op Drake’s More Life onverwacht kennis met de Britse Jorja Smith, die onder andere te horen was op Jorja Interlude en Get It Together. We hadden haar natuurlijk al kunnen kennen van de BBC Sound of 2017-lijst, want ze prijkte op de shortlist. Samen met Preditah dropt ze nu een vederlichte nieuwe single. Garagehouse die niet zwaar op de maat ligt, met de soulvolle vocalen van Smith die doen denken aan Eliza Doolittle.

The Dawn Brothers – Pictures (single)

Zet Pictures van The Dawn Brothers op en binnen tien seconden waan je je in een Amerikaans honkytonky-café. Dit is opgewekte bluesrock die je lekker hard in je auto draait als je wat kilometers moet wegtikken. En dat komt gewoon uit ons mooie Rotterdam! Eerder dit jaar bracht de Nederlandse band het album Stayin’ Out Late uit dat door sommige bluesfora werd onthaald als meesterwerk. Nu is er een verse video voor Pictures, speelt de band later dit jaar tijdens de Popronde en komt er ook nog een toer door Duitsland aan. The Dawn Brothers gaan hard.

Jake Bugg – Hearts That Strain (album)

Deze Luisterlijst is extra Likkebaardend Lekker voor liefhebbers van retropop, want na The Dawn Brothers hebben we ook nog nieuwe muziek van Jake Bugg voor je. Na zijn debuut werd hij gelijk neergezet als het kleine broertje van Liam Gallagher en de hoop van Britpop, maar na twee tegenvallende albums is Bugg stiekem een beetje in de vergetelheid geraakt. Met Hearts That Strain is hij terug met alweer zijn vierde plaat - en hij is pas 23 jaar! In voorproefje How Soon The Dawn houdt hij de bijtende britrock van weleer achterwege en serveert hij een poeslief liedje met gitaargetokkel: dit wordt zijn – naar eigen zeggen – Nashville-plaat.

Jonna Fraser – Manoeuvres (single)

Op de afgelopen editie van Lowlands opende Jonna Fraser de zaterdag met een uitbundig hiphopfeestje. Het was vrolijk, feestelijk en weer een mooi moment voor Nederlandse hiphop. Nu vindt Jonna het tijd om de wereld te tonen dat hij ook nog altijd heel goed kan rappen. In Manoeuvres rapt hij zoveel mogelijk bars over een trippy beat van Esko. Het is de voorbode van een nieuwe EP die later dit jaar verschijnt, nét voor zijn clubtour: evenals Ronnie Flex gaat Jonna ook met een band het land in.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer!  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.