Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 34
24 AUG 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Gordi • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 34

Bereid je voor op de indian summer met wat verse tunes. Deze week anthems om bij te janken, twee wonderkinderen en bands die met liefde je speakers opblazen.

The War on Drugs – A Deeper Understanding (album)

Groot, groter, grootst. Op hun nieuwe album zwicht The War on Drugs voor het grote gebaar. De songs op hun laatste plaat Lost in the Dream waren bij vlagen al aardig episch, maar op A Deeper Understanding knielen Adam Granduciel en co voor de arena’s. Luister maar naar Strangest Thing, met meer galm dan ooit en die doorklievende riff halverwege. Muziek om bij te janken, je vrienden vast te pakken en je armen de lucht in te zwaaien. Dikke kans dat al deze songs binnen no time de Top-2000 halen.

Naaz – Can’t (single)

De beste artiesten klinken op hun doorbraaksingles al volgroeid. Naaz heeft drie puntgave popsingles uit, scoorde al een 3FM Megahit (met Words) en speelde afgelopen weekend op Lowlands. Waar komt ze ineens vandaan? Nou, uit haar slaapkamer. Daar schrijft ze deze liedjes namelijk allemaal. Na een succesvol rondje Holland’s Got Talent in 2014 werkt ze samen met Yellow Claw en wil iedereen wat met haar, maar Naaz besluit dat ze liever een tijdje in haar eentje werkt. Nu is ze nog steeds maar 19 jaar oud en horen we met Can’t de derde voltreffer op rij: een smaakvolle popballad, soulvol als Frank Ocean en inventief als Mura Masa.

Gordi – Reservoir (album)

Aan de andere kant van de wereld heb je nog zo’n wonderkind: de 22-jarige Gordi uit Australië. Zoals haar bijna naamgenote Birdy maakte ze eerst vooral furore met covers van onder andere Courtney Barnett (Avant Gardener) en Bon Iver (00000 Million) maar nu is ze hier met een debuutalbum vol eigen werk. Daarop laat ze horen goed naar Bon Iver, Asgeir en Volcano Choir geluisterd te hebben: vooral Heaven I Know ademt een stevige Justin Vernon-vibe. Daar is helemaal niets mis mee, want het klinkt geweldig en Gordi heeft nog tijd zat om haar eigen lane te vinden.

together PANGEA – Bulls and Roosters (album)

Deze bandnaam zou nooit langs onze eindredactie gekomen zijn: schoolvoorbeeld van een pleonasme (Google maar ff op ‘pleonasme’ en ‘pangea’ als er nu een wolk vraagtekens boven je hoofd verschijnt). Gelukkig maakt dat echt geen klap uit bij together PANGEA: het gaat hen vooral om rock-‘n-roll. Met Badillac werd de Californische band in één klap onze favoriete garagerockband. Op die plaat schieten ze van wild uit de bocht vliegende gitaarliedjes naar vingervlugge surfrock en voegen ze gerust een fikse scheut punk toe. Thank God dat er eindelijk een nieuwe plaat is om kort en klein te draaien. Het ultrakorte Better Find Out gaat vast goed werken in de pit en Money On It is zo’n zeurende gitaarpopjam waar deze boys patent op hebben.

Canshaker Pi – Indie Academy (single)

Als je na het draaien van together PANGEA nog steeds niet bent uitgesprongen, is er een nieuwe single van Canshaker Pi om even door het plafond te gaan. Afgelopen weekend deden de Amsterdammers een meer dan geslaagde poging de golfplaten van de X-Ray op Lowlands te spelen en dat maakt ons natuurlijk hongerig naar meer nieuwe muziek. Indie Academy is een opvallend vriendelijk, rechttoe-rechtaan liedje: meestal is het viertal een stuk meer dissonant en recalcitrant.

Nadine Shah – Holiday Destination (album)

De albumcover van Nadine Shahs nieuwe album is een klap in je gezicht. In een compleet aan gort geschoten gebouw poseert een jongen in een van de vele gaten. Daarboven cynisch de albumtitel: Holiday Destination. In het gelijknamige nummer vraagt ze je ‘how you gonna sleep tonight?’ terwijl ze met haar elektrische gitaar een continu rinkelende wekker nabootst en de drumroffels klinken als inslaande mortierbommen. Meer dan ooit kijkt Shah om zich heen en zingt ze over de enge en xenofobe wereld die ze ziet. De muziek klinkt al net zo als die wereld: onheilspellend, dreigend en nooit soepel of gemakkelijk.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer!  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.