Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 33
16 AUG 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Grizzly Bear • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 33

Aan het bijkomen van een festival of net je tas aan het pakken? Zet de Luisterlijst aan en geniet van grizzlyberen, een treinritje naar de maan en een fluwelen stem.

Grizzly Bear – Painted Ruins (album)

Heb jij een koosnaampje voor je vriend(in)? Duifje, liefie, snoezepoesje? Ed Droste noemde zijn toenmalige vriendje ‘grizzly bear’ en besloot er zijn soloproject naar te vernoemen. Nu zijn we vier albums verder en is Grizzly Bear een van de belangrijkste indiebands van het afgelopen decennium. Benieuwd of desbetreffend vriendje nog wel eens in zijn vuistje lacht. Na het meesterwerk Shields uit 2012 zijn de verwachtingen hooggespannen voor Painted Ruins. Met hypnotiserende en rijke tracks als Neighbors en Three Rings lijkt dit album het zoveelste schot in de roos te gaan worden.  

Roxeanne Hazes – In Mijn Bloed (single)

Eerder werd ze alleen geboekt als ‘de dochter van’ en stonden er grappende mannen op de eerste rijen. Nu heeft Roxeanne Hazes een eigen pad gevonden zonder de deur naar vroeger dicht te slaan. De snik in haar stem is nog altijd onmiskenbaar Hazes, maar haar Nederlandstalige pop is frisser en vlotter dan de volksmuziek die ze hiervoor maakte. De goede match met hiphoplabel Top Notch heeft daar zeker aan bijgedragen. In Mijn Bloed, een voorproefje van het album dat er aan zit te komen, is zelfs een discoglijer van jewelste! (aangezien de track pas vrijdag verschijnt, hier nog even haar eerste single Ik Was Toch Je Meisje)

A$AP Ferg – Still Striving (mixtape)

Wij zullen A$AP Ferg nooit meer vergeten: hij zorgde voor een van de meest legendarische festivalmomenten ooit, vorig jaar op WOO HAH! Daar haalde hij niet alleen A$AP Rocky het podium op, maar kwamen ook nog Young Thug, ScHoolboy Q én Tyler, the Creator buurten. Het zorgde voor de zwaarste aardbeving ooit gemeten in Tilburg. Ferg kan bij ons dus niet zoveel meer fout doen: we love the guy. Still Striving mogen we geen album noemen, wel een mixtape of ‘project’. Net als op WOO HAH! 2016 zijn de gastbijdragen duizelingwekkend: onder andere Lil Yachty, Migos, Snoop Dogg en Playboy Carti rappen een moppie mee.

Stippenlift – Trein naar de Maan (feat. Faberyayo)

Scroll een middagje op Twitter, lees de krant en laaf je een uur aan wat Facebook-comments. Klaar? Nu ben je ready om in een trein naar de maan te stappen. Want in een wereld waar neonazi’s een dikke vette thumbs up krijgen van de Amerikaanse president, wil je niet langer blijven. Faberyayo heeft vast een enkeltje aangeschaft, met een mooie stoel bij het raam. Hij weet niet per se wat het maanleven gaat brengen, maar het is vast beter dan hier op aarde. Stippenlift verzorgt het depressieve synthpalet waar Faberyayo zo sad overheen rapt/zingt. Waar kunnen wij treinkaarten reserveren?

Everything Everything – Fever Dream (album)

Gewone dromen zijn vaak al aardig bizar, maar koortsdromen spannen de kroon. Als je daar ijlend en grieperig op je bedje ligt, lijken de gekste fantasieën werkelijkheid. De nachtmerrie van Jonathan Higgs van Everything Everything is akelig dichtbij. ‘I hate the neighbors, and they hate me too’ zingt hij op A Fever Dream, refererend aan het benauwde sociale klimaat nowadays. Hij ziet zijn koortsdroom werkelijkheid worden. Everything Everything heeft zo weinig tekst nodig om je te raken en mee te zuigen in hun koortsdroom, die in dit geval dreigend en pulserend klinkt.

Melissa Lopes – Single (EP)

Lekker verwarrend: breng je een EP uit, noem je ‘m Single! Waarschijnlijk bedoelt Melissa Lopes het in de zin van vrijgezel zijn, anders is het een mooie troll-actie. Lopes is de eerste protegé van de Rotterdamse rapper Winne, die onlangs zijn eigen label Couture 33 opzette. Ze zingt pas vier jaar en besloot ooit haar mode-opleiding in te ruilen voor een opleiding tot muzikant. Dat is een goede beslissing geweest. De nog maar 20-jarige Lopes klinkt op Single zowel kwetsbaar als krachtig en heeft een prettige fluwelen stem waar je naar blijft luisteren.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer!  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.