Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 31
03 AUG 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Kelela • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 31

Het is hoog zomer en jij hebt zomerhits nodig. In deze Luisterlijst beuken we het stof uit je speakers, serveren we je een clippremière en rappen we met de zachte ‘g’.

Kelela – LMK (single)

Vraag: hoe zou R&B uit het jaar 2080 klinken? Antwoord: zoals LMK van Kelela. Na een succesvolle mixtape, een smakelijke EP en talloze samenwerkingen met hippe producers is Kelela nu eindelijk klaar voor een echte plaat. Het klinkt nog futuristischer dan we verwacht hadden. Wat wil je ook, met Arca achter de knoppen. Hij serveert een voor zijn doen poppy beat met een naar randje: de beat klinkt drowsy en heeft onderhuidse spanning die we nog steeds niet helemaal ontrafeld hebben. Kelela zingt ondertussen over een scharrel waar ze meer duidelijkheid van verlangt, al laat ze tussen de regels door weten dat het voor haar niet meer is dan een eenmalige hook-up.

Elementary Penguins – Desire (single)

P-p-première! De nieuwe video van Elementary Penguins zie je voor het eerst op CJP.nl. De Nederlandse band maakte een clip voor alle mensen die niet in een band spelen. In de video van Desire worden we in iets meer dan drie minuten meegenomen op tour. Rijden door het centrum van Amsterdam, spelen in Paradiso en het Paard, uitladen, inladen: alles komt voorbij. Het ziet er zo aantrekkelijk uit dat we hebben besloten binnenkort een CJP-band te beginnen. Intussen denk je The Strokes te horen, maar Elementary Penguins is toch een stuk minder verveeld en vriendelijker in hun Britpop.

Bully – Feel the Same (single)

Of Alicia Bognanno van Bully nou de hond voert, haar haar knipt of masturbeert: er verandert niks. Feel the Same is een anthem over verveeldheid, zoals er ook al veel stonden op het debuut Feels Like. Knap toch dat Bognanno en co verveling zo tof laten klinken. Je gelooft bovendien alles wat Bognanno zingt: het klinkt rauw en goudeerlijk. Feel the Same rockt keihard, is dissonant en knipoogt naar grunge. Dat laatste is extra logisch nu ze getekend staan op het legendarische Sub Pop-label uit Seattle. Nog even wachten tot oktober: dan verschijnt plaat twee – Losing – en kunnen we het stof uit de speakers blazen.

Iguana Death Cult – Sad White Dreams (single)

Een beetje Iguana Death Cult-fan heeft nooit stof in de speakers: het heeft geen tijd neer te dalen. De Rotterdamse surfrockband raasde de afgelopen maanden door Nederland, een spoor van vernieling achterlatend op festivals als Grasnapolsky en Best Kept Secret. Lowlands is gewaarschuwd! Tussen het slopen en shredden door vond de Rotterdamse band de tijd om nog even een nieuw nummer op te nemen: Sad White Dreams kan wedijveren met King Gizzard and the Lizard Wizard en past moeiteloos in hun verwoestende liveshow.

Jessie Ware – Midnight (single)

Dichter bij Sade dan Jessie Ware gaat deze generatie niet meer komen. De Britse zangeres heeft een dijk van een stem en een continue zweem van stijl en glamour om zich heen hangen. Ook op haar nieuwe single Midnight klinkt Ware weer als een diva. Het is balzaalmuziek extraordinaire, met een gouden, volvet refrein en glitter & glamour. Ware is tot over haar oren verliefd en vraagt haar geliefde om een rendez-vous rond middernacht. Waarschijnlijk in een betoverende galajurk.

Anbu – Nachtleven (album)

De familie Taihuttu is buitengewoon getalenteerd. Je hebt de broers John en Jerry: zij maakten in de jaren tachtig furore als profvoetballer op de velden van VVV Venlo, Helmond Sport en Fortuna Sittard. Nu heb je Jim en Jiri: de één vliegt de wereld over met Yellow Claw en is filmregisseur (o.a. van Wolf en Rabat), de ander is de spil van een eigenzinnige rapgroep uit het zuiden. Jiri Taihuttu studeerde klassiek gitaar aan het conservatorium maar rapt nu over beats die aan Migos, Young Thug en Lil Yachty doen denken. Hiphop met een zachte g over de gekke dingen die gebeuren in het nachtleven.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer!  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.