Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Game of Thrones: we hebben nog wat vragen
29 AUG 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: HBO, Game of Thrones • Meer blogs over Film

Game of Thrones: we hebben nog wat vragen

Oké: die gereïncarneerde draak spuwt ijsblokjes en de ware identiteit van Jon Snow is ein-de-lijk onthuld. Maar Game of Thrones liet in de season finale nog genoeg vragen onbeantwoord.

Omdat we verdorie langer dan een fucking jaar(!!!) moeten wachten op een nieuw seizoen, speculeren we er maar even op los. Dit zouden we graag willen weten:

1. Wat gaat Jaime doen?

Daar gaat hij dan, als een lonesome cowboy die de woestijn intrekt. Jaime ontvlucht King’s Landing na een ruzie met Cersei en ziet de eerste sneeuwvlokken op zijn gouden hand vallen (winter is coming for real yo). Rijdt hij richting Winterfell om zijn woord te houden en te vechten tegen de white walkers? Of vaart ‘ie naar Essos om Euron Greyjoy een kopje kleiner te maken?

'Ik kan natuurlijk ook lekker op vakantie gaan naar Dorne.'

2. Hoe hadden Euron en Cersei de meeting in de Dragonpit voorbereid?

Euron stapt halverwege de vergadering op: ogenschijnlijk doodsbang na het zien van de wight. Mooi stukkie misleiding van Cersei en Euron, want in werkelijkheid zeilt hij naar Essos om een leger te kopen. Maar Euron en Cersei wisten toch niet dat Jon Snow en co een wight zouden meenemen? Wanneer wist Euron dat het tijd was te gaan?

'Ja, ik draag meer eyeliner dan je 15-jarige zusje en geef zero fucks.'

3. Sorry, maar kan iemand uitleggen hoe Jon en Daenerys ook alweer familie zijn?

Op IJsland checken ze tenminste nog of men familie is voordat ze het bed induiken, maar Jon en Daenerys hebben daar lak aan. Terwijl Jon dus eigenlijk Aegon Targaryen heet: een wettige zoon van Lyanna Stark en Rhaegar Targaryen. En het jongste zusje van Rhaegar is… Daenerys. Ze is dus zijn tante (nog nooit Game of Thrones gezien? Wij fans vinden incest heel normaal).

'Tante Dany, wat ziet u er oogverblindend uit vandaag.'

4. Leeft Yara nog?

De manier om respect te verdienen in Game of Thrones: sla iemand dood op een strand. Het werkt in ieder geval voor Theon. Hij gaat nu heel dapper zijn zus Yara redden, maar wie zegt dat Euron haar niet allang heeft gekielhaald?

Yara kijkt altijd alsof ze er net achter komt dat haar sleutels nog thuis liggen.

5. Trouwens: hoe kon Theon tijdens dat gevecht niets voelen van al die knietjes?

We weten allemaal dat Theon een paar seizoenen afscheid heeft moeten nemen van zijn edele delen, maar je gaat me niet vertellen dat een paar keiharde knietjes in je kruis dan volledig pijnloos zijn. Is er misschien een eunuch in de zaal om dit te checken?

Sinds het afscheid van zijn kleine Theon is hij een soort onverslaanbare superman.

6. Wat is Gregor Clegane aka The Mountain voor creatie?

Oh man we wachten al zó lang tot Gregor Clegane eens zijn helm afzet. Sinds hij is opgelapt door Qyburn is het een en al mystiek rondom The Mountain. We zien alleen die bloeddoorlopen ogen door dat kijkgat in zijn helm priemen. In de seizoensfinale sprak hij opnieuw geen woord en stond hij erbij als een oversized zombie uit The Walking Dead in een te gek harnas.

'Sorry ben nog steeds niet echt hersteld van Lowlands.'

7. Wat wil de Night King?

Over tong verloren gesproken: de Night King is ook al niet zo’n prater. Ieder seizoen zie je hem een beetje tof doen met zijn army of the dead terwijl hij koelbloedig (pun intended) door het noorden marcheert. Oké, het is duidelijk dat hij alles en iedereen wil uitmoorden maar waarom in godsnaam? Omdat Westeros makkelijk te regeren is zonder levende ziel?

'It's getting cold in here, so cold, so put on al your clothes'
Ben je ergens tussen de 18 en de 30 en heb je nog geen pas? Je scoort er nu al eentje voor € 13,50 per jaar!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.