Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP’s Cultuurknallers 35
28 AUG 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Stardust Theatre • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

CJP’s Cultuurknallers 35

Het grootste zwanenmeer ter wereld, Bosnische volksmuziek en het beste van Anton Heyboer: dit zijn de Cultuurknallers van deze week.

Muziek

Woensdag 30 augustus: Deerhoof
Het muzikale equivalent van een stuiterbal. Deerhoof is een van de meest ongrijpbare bands op deze aardbol. Het viertal uit San Francisco speelt noisepop, vrolijke indie en funky artrock dwars door elkaar. Live is het helemaal een feestje, dus je weet waar je woensdag wezen moet.
Doornroosje, Nijmegen // 20% last-minute korting // Meer info

Donderdag 31 augustus: Foxygen
Je kunt beter een hotelletje boeken in Nijmegen, want de dag na Deerhoof moet je opnieuw in Doornroosje zijn voor Foxygen. Sam France en Jonathan Rado zijn jeugdvrienden en versnijden samen al jaren de beste muziek van de afgelopen decennia tot een verslavende drug. Verwacht vanavond veel van hun laatste album Hang, een weelderig georkestreerde musicalplaat.
Doornroosje, Nijmegen // 20% last-minute korting // Meer info

Film

Patti Cake$
Patricia woont samen met haar invalide oma en moeder ergens in een crappy voorstad van New Jersey. Ze werkt keihard om rond te komen en heeft één grote droom: een succesvolle rapper worden. Tegen de stroom in – pesterijen van collega-rappers, haar moeder die het allemaal maar niks vindt – vecht Patricia zich omhoog in de hiphopwereld.

Tulip Fever
Een film met zo’n titel moet wel iets met Nederland te maken hebben. Bingo: Tulip Fever speelt zich af in Amsterdam tijdens de 17e eeuw. Sophia (Alicia Vikander) wordt uitgehuwelijkt aan een tulpenhandelaar (Christopher Waltz), maar wordt verliefd op schilder Jan (Dane DeHaan). Met Judi Dench, Cara Delevinge en heel veel tulpen.

Theater

Medea (30 augustus t/m 10 september)
Eens in de zoveel tijd is het weer tijd voor Medea. Dat klinkt oneerbiedig, maar zo bedoelen we het niet: deze wraaktragedie van Euripides is altijd weer de moeite waard. In deze hedendaagse versie gaat de bejubelde regisseur Simon Stone aan de haal met dit drama. Anna probeert haar leven weer op de rit te krijgen na een internering en het overspel van haar man Lucas, maar de praktijk is weerbarstig.
Stadsschouwburg Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld (22 augustus t/m 10 september)
Echt waar: dit is het grootste Zwanenmeer ter wereld. In plaats van de gebruikelijke 16 zwanen, schitteren er 48 in deze voorstelling. Logisch dat de Engelse balletmaestro Derek Deane met zijn gevolg is uitgeweken naar Koninklijk Theater Carré: alleen daar komt de grandeur van deze balletvoorstelling tot zijn recht.
Koninklijk Theater Carré // 40% last-minute CJP-korting // Meer info

Festival

Festival Oude Muziek (25 augustus t/m 3 september)
Even niet met je enkels in de modder bij een vaag bandje, maar een sjieke concertzaal met mindblowing muziek. Op het Festival Oude Muziek in TivoliVredenburg hoor je de tofste dingen voorbijkomen: Bach, Bosnische volksmuziek en tunes uit de tijd van Lodewijk XIV.
TivoliVredenburg, Utrecht // € 10,- CJP-korting // Meer info

Expo

Anton Heyboer (26 augustus t/m 4 februari)
De meeste mensen kennen Anton Heyboer als een ietwat verknipte schilder die in een hutje woonde met zijn vijf vrouwen en daar aan de lopende band schilderijen maakte. Klopt, maar Heyboer was in de jaren zestig/zeventig ook een gevierde schilder die werk verkocht aan MoMa in New York. Het Gemeentemuseum brengt zijn schilderijen terug in de welverdiende spotlights.
Gemeentemuseum, Den Haag // € 3,50 CJP-korting // Meer info

Duivenmelkers, door Zak Waters (26 augustus t/m 17 december)
Hoeveel duivenmelkers ken jij? Waarschijnlijk niet gek veel, want de sport gaat niet zo lekker. Het aantal duivenmelkers in Europa neemt hard af en dat gaat Zak Waters aan het hart. Hij legde De Laatsten Der Duivenmelkers vast op camera en schoot prachtige, liefdevolle foto’s van deze hobbyisten.
Kunsthal, Rotterdam // € 6,- CJP-korting / Meer info

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.