Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s Cultuurknallers 34
18 AUG 2017 • Door Iris ten Have • Beeld: Sanne Peper • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

CJP’s Cultuurknallers 34

Bewonder de levenslust van vluchtelingen, ontdek het levensverhaal van een onbekende en laat jezelf overdonderen door de schoonheid van moeder natuur met Salgado’s Genesis.

 

Muziek

22 augustus: Band of Horses
Ze hadden zich beter Band of Men kunnen noemen. Deze Amerikaanse band uit Seattle bestaat namelijk uit vijf mannen, met grote leeftijdsverschillen, maar zoveel liefde voor muziek dat dit niet uitmaakt. Band of Horses speelt dinsdag in het Patronaat hun lieve en verdrietige indiefolk.
Patronaat, Haarlem // € 2,50 CJP-korting // Meer info

22 augustus: Vioolconcerten van Bach door Isabelle Faust & Akamus
Google de naam 'Isabelle Faust' en je vindt talloze video’s van haar solo optredens. Ze staat bekend als Duitslands beste violiste. Faust won onder andere een Grammy en betovert zalen overal te wereld, met de precisie en passie waarmee ze haar viool bespeelt. In de Grote Zaal van het Concertgebouw speelt zij de mooiste concerten van Bach.
Concertgebouw, Amsterdam // € 7,- CJP-korting // Meer info

Film

Humanity House Bios in de Buitenlucht
Elke donderdag in augustus liggen de dekens en hapjes klaar in de tuin van het Humanity House. Hier worden documentaires op het grote doek getoond. Niet zomaar films, maar documentaires met een indringend verhaal dat je bij blijft en je iets leert over de wereld. Deze donderdag staat Zaatari Djinn op programma, over het toekomstloze vluchtelingenkamp Zaatari en de kinderen die er wonen.
Humanity House, Den Haag // € 2,50 // Meer info

Indivisibili
De Italiaanse Siamese tweeling Viola en Daisy zijn onafscheidelijk. Ze zingen als nachtegalen en met hun optredens verzorgen ze het inkomen van hun familie. Dit succes is grotendeels te danken aan het feit dat ze een Siamese tweeling zijn. Op een dag vertelt een dokter hen dat ze tóch van elkaar te scheiden zijn. Dan volgt er een moeilijke periode waarin ze een beslissing moeten maken. Willen ze wel van elkaar af?

Indivisibili (trailer)

Kedi
Zoals de duiven in Amsterdam de straten opvullen, zo zijn in Istanbul katten de tweede grootste groep bewoners van de stad. Het zorgt voor de nodige afleiding, om op elke straathoek te stoppen om weer zo’n schattige beest te aaien. Voor misschien wel de eerste keer spelen katten de hoofdrpl in deze Turkse film. Zeven katten met elk een uniek karakter en levensritme, magisch op film gezet.

Kedi (trailer)

Afhankelijk van de bioscoop krijg je bij CJP € 2,50 korting.

Theater

22 augustus: Toneel Tuesday | Het jaar van de kreeft
Volgens NRC ben je een dief van je eigen geluk als je niet naar deze voorstelling gaat. Gijs Scholten van Aschat en Maria Kraakman zweten zich helemaal kapot in dit verhaal over twee geliefden. Aan de ene kant kunnen ze niet zonder elkaar en moeten ze zich aan de liefde overgeven. Aan de andere kant zijn ze nooit tevreden met elkaar.
Tweede kaartje gratis met CJP // Meer info

22 - 27 augustus: De Parade | Zomaargasten
Zomergasten, alleen geen Paulien Cornelisse of Mark Rutte aan tafel maar een VON: een Volstrekt Onbekende Nederlander. Wie zei dat alleen bekenden iets leuks te vertellen hebben? De keuze van de hoofdgast blijft geheim tot aan het begin van de voorstelling. Maar waarschijnlijk ken je hem of haar toch niet.
Martin Luther Kingpark, // € 4,- CJP-korting // Meer info

Festival

22 augustus - 2 september: Zeeland Nazomerfestival
Ontdek het Zeeuwse groen én geweldige theaterstukken. De omgeving speelt een grote rol in elke voorstelling op het Zeeland Nazomerfestival. Daarom voert een bus je mee van de ene naar de andere locatie. Je ziet bijvoorbeeld Hiroshima Mon Amour op de Oesterdam of theater over religie in de Nieuwe Kerk van havenstad Middelburg. Zeeland Nazomerfestival maakt de overgang naar de herfst gezellig!
Abdijplein, Middelburg // € 5,- CJP-korting // Meer info

Expo

7 juli – 23 oktober: Uit de Mode
Kleren beschermen je niet alleen tegen de kou: ze tonen je persoonlijkheid. Voor het eerst zijn meer dan honderd van de meest bijzondere modeontwerpen van het Centraal Museum in één expositie te zien. Van baljaponnen en herenkamerjassen tot amazonekostuums. Je vindt hier oude en nieuwe ontwerpen van onder andere Maison Martin Margiela, Viktor&Rolf en Iris van Herpen.
Centraal Museum, Utrecht // € 7,50 CJP-korting // Meer info

15 juni-17 september: Sebastião Salgado | Genesis
Deze Braziliaanse fotograaf reist naar afgelegen plekken op de wereld, waar technologie nog niet de overhand heeft genomen en de natuur het belangrijkst is. Salgado’s liefde voor de natuur is te zien in zijn prachtige scherpe foto’s waar kracht en kalmte vanaf straalt. Zwart-wit foto’s van gletsjers, pinguïns of de woestijn: Salgado heeft voor zijn project de mooiste op aarde uitgekozen.
Foam Fotografiemuseum, Amsterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.