Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s Cultuurknallers 33
14 AUG 2017 • Door Iris ten Have • Beeld: The Hitman's Bodyguard • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

CJP’s Cultuurknallers 33

Ervaar een concert in het pikkedonker, laat je adviseren over de liefde op De Parade en ontdek het werk van oude meesters in de portretten van de Amerikaanse fotograaf Andres Serrano.

Muziek

16 augustus: Grachtenfestival | Lights Out
De deuren gaan dicht. Het licht gaat uit. De muziek begint. Het enige dat nu nog bestaat zijn jij en de klanken van de piano, cello en viool die door de zaal dansen. Pianotrio Lights Out was benieuwd hoe muziek klinkt als een van de zintuigen is uitgeschakeld. Ontdek het zelf en ervaar een concert in het pikkedonker.
Festivalcentrum Het Compagnietheater, Amsterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

16 augustus: Watsky
Watsky rapt bliksemsnel. Op YouTube werd hij ontdekt door zijn video ‘Pale Kid Raps Fast’, want zo zit Amerika in elkaar. Watsky is niet je typische rapper: hij is ook schrijver en dichter. Als jongen kon je hem altijd vinden op poetry slam podia en in 2006 won hij de Youth Speaks Grand Slam Poetry Award. Mooie teksten dus, met Watsky’s waardevolle mening over het leven.
De Helling, Utrecht // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Het filmpje waarmee Watsky ontdekt werd

18 augustus: Simone Lamsma speelt Korngold, NJO met Petroesjka
Het meisje met de blonde haren bespeelt de viool met haar gouden vingers, bezeten door het magische geluid. Om haar heen staat het Nederlands Jong Orkest. Samen spelen ze prachtstukken van meestercomponisten Wagner, Korngold en Stravinsky.
Concertgebouw, Amsterdam // € 6,- CJP-korting // Meer info

Film

Orpheline
Het rustige leven van schooldirectrice Renée wordt overhoop gegooid als de politie op een dag aanbelt en haar arresteert. In een flashback ontdekken we vier verschillende fases van haar leven en komen we erachter waarom ze, nu dat ze eindelijk veilig en gelukkig is, wordt gearresteerd. 

Orpheline (trailer)

Atomic Blonde
Charlize Theron verandert in een vrouwelijke James Bond in deze actiefilm. Het is 1989 in Berlijn en de blonde spionne moet een gestolen lijst bemachtigen, waarop staat welke Duitse spionnen actief zijn in de Sovjet-Unie. Op stiletto’s zet de Oscar-winnende actrice al haar kracht en talent in om de slechteriken van zich af te slaan en de lijst te pakken te krijgen.

Atomic Blonde (trailer)

The Hitman’s Bodyguard
Hollywoodsterren Samuel L. Jackson én Ryan Reynolds waren in Amsterdam! Hier draaiden ze een actiefilm waarin Reynolds een uiterst efficiënte lijfwacht speelt. Tot zijn grote verveling wordt hij ingehuurd door een huurmoordenaar, die hem alles behalve serieus neemt. Van explosies en vlammen tot racende auto’s: de twee trekken overal waar ze zijn gevaar aan. Als je goed oplet zie je ook Nederlandse acteurs langskomen: Barry Atsma en Noortje Herlaar.

The Hitman's Bodyguard (trailer)

Afhankelijk van de bioscoop krijg je met CJP € 2,50 korting.

Festival

19 augustus: Encore Festival
Vorige week nog vierde hiphop zijn vijftig jarig bestaan. Dat is niks vergeleken met hoe lang rock en pop al bestaan, maar een leven zonder hiphop is moeilijk voor te stellen. Er bestaat bijna geen betere muziek waar je én lekker op kunt dansen én zelfverzekerder van wordt. Op het Encore Festival dans je op de beats van Migos, Tory Lanez maar ook Nederlandse artiesten zoals Jonna Fraser en Kevin.
NDSM-werf, Amsterdam // €5,- CJP-korting // Meer info

11 – 20 augustus: Grachtenfestival
Stap in je boot (als je die hebt) en vaar langs de grachten van Amsterdam: overal kom je groepen musici tegen die prachtstukken spelen. Ook de Tolhuistuin, de Dam en andere Amsterdamse hotspots staan deze dagen in het teken van klassieke muziek. Be amazed door het talent dat rondloopt en hoe veelzijdig klassieke muziek kan zijn.
Amsterdam // 33% korting met CJP // Meer info   

Theater

16-21 augustus: Elfie Tromp, Teimpe de Jong | Monster Love Town
Als we verliefd worden, doen we gekke dingen. Denk: Romeo die zelfmoord pleegt omdat hij gelooft dat Julia dood is. Monster Love Town laat zien hoe we ons normaal kunnen blijven gedragen in een staat van verliefdheid. Omdat het een CJP Exclusief voorstelling is, krijg je er een gratis drankje én een ticket voor een andere voorstelling van De Parade bij.
Martin Luther Kingpark, Amsterdam // € 15,- met CJP // Meer info

Expo

24 juni-15 oktober: Krasiński
Krasiński was een rebel. Met zijn avant-garde tentoonstellingen probeerde hij het Poolse communistische systeem tijdens de Koude Oorlog te veranderen. Objecten, draadsculpturen, schilderijen en foto’s: Krasiński ’s kunst is veelzijdig. Wat opvalt is zijn liefde voor lijnen. In elk van zijn werken vind je een strakke horizontale lijn terug, als een soort handtekening van de artiest.
Stedelijk, Amsterdam // 50% korting met CJP // Meer info

Edward Krasinski in het Stedelijk

10 juni-3 september: Andres Serrano
Serrano is een moderne meester van de kunsten. In plaats van de schaduwen en kleuren van mensen met een verfkwast perfect vast te leggen, gebruikt hij zijn camera en vertrouwt op zijn oog. Grote kans dat sommige portretten je bekend voorkomen, want Serrano laat zich inspireren door het werk van oude meesters als Rembrandt en Vermeer. 
Huis Marseille, Den Haag // 50% korting met CJP // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.