Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 32
07 AUG 2017 • Door Iris ten Have • Beeld: Jeroen Swolfs • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

CJP's Cultuurknallers 32

Herleef filmklassiekers met muziek in het Concertgebouw, droom weg bij dé liefdeskomedie van de zomer en laat jezelf niet bang maken door spinnen. De Cultuurknallers van deze week!

Muziek

8 augustus: Summernight at the Movies l: Van Superman tot Ice Age
Je hoeft maar even naar het introlied van Game of Thrones te luisteren en de beelden van de spannende serie vliegen al voor je ogen. Deze dinsdag klinken door de Grote Zaal van het Concertgebouw de bekendste filmliedjes. Van het love theme van The Godfather en Harry Potter’s suite tot het introlied van 20th Century Fox. Herken jij ze?
Concertgebouw, Amsterdam // € 6,- korting met CJP // Meer info

10 augustus: Ásgeir
Omdat zijn optreden in Paradiso in no time uitverkocht, geeft Ásgeir een paar extra optreden in Nederland. De introverte IJslandse zanger gelooft maar niet dat hij het op internationaal niveau heeft bereikt. Maar als je naar zijn muziek met mix van folk, elektronische pop, soul en r&b luistert (hij heeft blijkbaar wat keuzeproblemen) snap je gelijk waar zijn succes vandaan komt.
Patronaat, Haarlem // € 2,50 korting met CJP // Meer info

11 augustus: : The Cosmic Carnival plays Fleetwood Mac
Je hoort Fleetwood Mac in topvorm, alsof de legendarische band terug is in zijn jonge jaren. Maar het zijn de Rotterdammers van The Cosmic Carnaval, die in hun hometown een ode brengen aan deze legendarische band van albums als Landslide en Rumours
Rotown, Rotterdam // € 2,50 korting met CJP // Meer info

Film

Dunkirk
Zayn brengt de ene na de andere hit uit, Liam schreef een lied samen met Ed Sheeran en Harry Styles… waagt het als acteur. Zijn rol in de film Dunkirk is niet over het hoofd te zien: iedereen heeft het erover. Toch heeft de film veel meer te bieden dan alleen de bijrol van deze mooiboy. Christopher Nolan’s nieuwe film vertelt een van de meest dramatische momenten in de geschiedenis van Europa: het redden van de geallieerden in Duinkerken tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dunkirk (trailer)

The Big Sick
Verboden liefde, ach wat is het toch romantisch. Vooral als het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Als de Pakistaanse Kumail na een one-night stand verliefd wordt op de Amerikaanse Emily, verzwijgt hij het voor zijn ouders. Zij willen namelijk dat hij met een Pakistaanse trouwt. Nadat Emily het uitmaakt met Kumail belandt ze totaal onverwachts in een coma. Kumail realiseert hoeveel hij van haar houdt en zet de tradities van zijn ouders opzij om bij Emily te zijn. 

The Big Sick (trailer)

Afhankelijk van de bioscoop krijg je met CJP € 2,50 korting

Theater

Julius Caesar
Hoe Brutus zijn vriend en toeverlaat in koelen bloede vermoordde: het is een van de raadsels van de geschiedenis. In de mythische sfeer van het Amsterdamse Bostheater bekijk je dit detail van de Romeinse tijd van dichtbij. Met live muziek van K. O. Brass op de achtergrond en een topcast met onder andere Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Mattias van de Vijver kan dit bijna niet mis gaan.
Amsterdamse Bostheater // € 4,- korting met CJP // Meer info

Phobiarama
Dit toneelstuk spot de angsten van onze huidige samenleving. Volgens hen zijn we te bang voor de dreigementen van politici en terroristen, maar slaan onze fobies ook nergens op. Spinnenphobie, okee. Maar bananenfobie en waterfobie, dat gaat wel wat ver. Heb je epilepsie of heb jij ook serieuze spinnenangst? Dan betreed je de voorstelling op eigen risico.
Wilhelminaplein, Den Bosch // € 7,- korting met CJP // Meer info

Festival

De Parade
In Amsterdam is altijd wel wat te doen, maar De Parade is zo’n ding dat je echt niet mag missen. In dit pretpark vol filosofische theaterstukken, cabaretoptredens en dans zweef je in de molen en snoep je van heerlijk gegrilde kreeft. Met het CJP Exclusief pakket bekijk je twee voorstellingen in één dag met een gratis drankje, en dat voor een prikkie.
Martin Luther Kingpark, Amsterdam // € 4,- korting met CJP // Meer info

Expo

16 juni-30 september: Streets of the World
Fotojournalist Jeroen Swolfs reisde de hele wereld over, maar dan ook letterlijk. In alle 195 landen van de wereld fotografeerde hij het straatleven. Door zijn foto’s beleef je op zekere manier dezelfde reis als hem en krijg je een proefje van hoe het leven er in de rest van de wereld uitziet. De expo bevindt zich ook nog op een spannende locatie: het Hembrugterrein in Zaandam.
Hembrugterrein, Zaandam // € 3,50 korting met CJP // Meer info

Kingston, Jamaica (Jeroen Swolfs)

1 juli-7 januari: Jean Dubuffet | The Deep End
De tuinen van het Rijksmuseum staan vol kleur met de kunstwerken van Jean Dubuffet. Wandel door het groen en bewonder de intrigerende, verwarrende sculpturen van de Franse artiest. Geïnspireerd door onze gedachtes waar we ook niet altijd controle over hebben, drijven de lijnen in Dubuffet’s sculpturen ook maar een kant op. Net zo verwarrend als wat er soms in je hoofd omgaat.
Rijksmuseum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.