Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Luisterlijst: dit hebben we gemist
06 JUL 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Jay Som door Cara Robbins • Meer blogs over Muziek

Luisterlijst: dit hebben we gemist

In onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst vind je alleen maar nieuwe muziek die de moeite waard is. Toch glipt er ook weleens een toffe release door de mazen van het net.

Nu 2017 over de helft is, presenteren we daarom een halfjaarlijstje met 9 albums die we om de één of andere reden nooit in de Luisterlijst hebben gehad. Zet je koptelefoon op en enjoy!

1. Marika Hackman – I’m Not Your Man

Cool, grappig, spitsvondig: Marika Hackman klinkt alsof ze haar stem heeft gevonden. Met The Big Moon als begeleidingsband is I’m Not Your Man mijlenver verwijderd van haar verstilde debuut We Slept At Last. Het dubbelzinnige Boyfriend is misschien wel een van de beste albumopeners van het jaar.

2. Jay Som – Everybody Works

Dikke kans dat we Baybee van Jay Som dit jaar meer dan tweehonderd keer hebben opgezet. Papapapadadada, verslavende indiepop van het zuiverste soort. En dan is Everybody Works nog maar haar debuutalbum.

3. Donnie – BFMJT

Dit jaar is ook van De Fenomeen: Donnie bracht zijn volledig door Bas Bron geproduceerde album eindelijk uit. Met daarop een eveneens langverwachte samenwerking met Raymond van Barneveld en electrofunkhits als De Tuinslang en Vleermuis.

4. Kelly Lee Owens – Kelly Lee Owens

Een festival openen is meestal niet de meest dankbare taak, maar Kelly Lee Owens deed het op Best Kept Secret glorieus. Met haar diepe en hallucinante elektronica verdreef ze het daglicht en trok ze ons haar droomwereld in.

5. Hater – You Tried

Hulde aan Spotify’s Discover Weekly! Zonder die afspeellijst hadden we nooit het geweldige debuut van het Zweedse Hater gehoord. No worries: dit is geen black metal, maar piekfijne gitaarpop die melancholisch durft te zijn en de rauwe randjes laat voor wat ze zijn.

6. Sevdaliza – ISON

Al tijden een vaste klant in onze Luisterlijst met al haar singles en EP’s, maar aan haar eerste plaat waren we nog niet toegekomen. Tot nu. Zoals verwacht is het vanaf minuut één razendspannend wat Sevdaliza doet: haar minimalistische pop kruipt onder je huid.

7. SZA – CTRL.

Eigenlijk niet te missen: als Kendrick Lamar zijn Twitter-profielfoto in jouw albumcover verandert, ben je een big deal. SZA lost met haar debuutplaat alle beloften in: dit is hoe R&B anno 2017 zou moeten klinken.  

8. Ares – Prins

Ironische titel wanneer je al lang gezien werd als de kroonprins van de Nederlandse rapgame. Op Prins gaat Ares volledig zijn eigen gang. Donkere, minimale beats en Ares die er onverschillig overheen lijkt te rapzingen.

9. Julie Byrne – Not Even Happiness

Eigenlijk zou je deze plaat alleen mogen draaien als je op kampeervakantie bent en iedere ochtend om zes uur opstaat om over een spiegelglad meer te staren. Not Even Happiness van Julie Byrne is een parel van een klassieke folkplaat.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer!  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.