Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 29
20 JUL 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Tyler, the Creator • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 29

Sorry, deze Luisterlijst is nogal een sausage fest. Nieuwe muziek van jongens met bloemen in hun haar en nachtmerries in hun hoofd. 

Tyler, the Creator – Scum Fuck Flower Boy (album)

Lekker schizofrene titel voor een plaat. Je hebt Scum Fuck en Flower Boy, samen wordt dat Scum Fuck Flower Boy. In het geval van Tyler, the Creator is dat best logisch. De voormalige ringleader van het anarchistische hiphopcollectief Odd Future draagt outfits in de felste kleuren maar rapte ooit ook gerust over moord en verkrachting. Op Scum Fuck Flower Boy is hij schizofreen als vanouds. Muzikaal dan: Who Dat Boy is een rauwe banger met A$AP Rocky, terwijl Boredom een onweerstaanbare soultrack is (met zelfs achtergrondvocalen van Corinne Bailey Rae). In de lyrics blijkt dat het met dat schizofrene wel meevalt. Tyler rapt vooral over eenzaamheid, verveling en fake friends.

Yung Nnelg – Tetsuo (feat. Ray Fuego) (single)

Step up your game. Dat is het enige dat wij tegen andere rappers kunnen zeggen na het zien van de clip voor Tetsuo. Yung Nnelg zegt in interviews wel vaker dat hij een superster wil worden en met acties als deze zet hij stappen. Dit is geen videoclip meer, maar een korte anime-film. We zien held Yung Nnelg het opnemen tegen een creepy slechterik, die parasiteert op mensen. Geen anime-pastiche, maar écht goed gemaakt. Ga het gewoon zien en luister naar de flamboyantste jongens uit je main city.

Declan McKenna – What Do You Think About The Car (album)

De voortekenen zijn goed: jonge meisjes staan gillend vooraan bij zijn show, er zijn hits (Isombard, Brazil) en zijn debuut is geproduceerd door de vermaarde James Ford (Arctic Monkeys, Foals, Florence & The Machine). Klinkt verder niet zo bijzonder, een nieuwe Britse popprins. Toch is Declan McKenna niet zomaar het nieuwste snoepje van de week/maand/jaar. Zijn indiepop is vaak politiek geladen: hij zingt over Trump, transgenders of politiegeweld. En hij is pas achttien jaar! Benieuwd wat hij op What Do You Thing About The Car aansnijdt.

Sevn Alias – Precasso (EP)

Spinnen, achterna gezeten worden, van een hoog gebouw vallen, ineens zwanger zijn: deze vier schrikbeelden staan sowieso in de top tien nachtmerries. Sevn Alias heeft ook weleens een slechte nacht. Dan droomt hij dat hij broke is, zo rapt hij op Nachtmerrie. Wij vermoeden dat Sevn zich daar niet al teveel zorgen over hoeft te maken. Voordat zijn album Picasso uit komt, dropt hij doodleuk nog even een EP met drie tracks. Titeltrack Nachtmerrie valt het meeste op, met die dikke beat van Esko. Zo te horen komt het wel goed met dat album. Slaap maar rustig, Sevn.

Avey Tare – Eucalyptus (album)

Beetje lastig om te tippen deze. We hebben namelijk nog geen seconde van deze nieuwe plaat van Avey Tare gehoord. Waarom ‘ie dan toch in de Luisterlijst staat? Omdat we met zijn vorige release onder de vlag van Avey Tare’s Slasher Flicks zoveel lol hadden. Vooral het lekker vreemde Little Fang met die gekke stemmetjes blijft een all-time favourite. Vergeet ook niet dat Avey Tare lid is van Animal Collective, een van de interessantste popbands van de afgelopen twintig jaar. Blinde tip!

Dan Croll – Emerging Adulthood (album)

Wat een schatje is het ook. Dan Croll lijkt op het tien jaar jongere broertje van Skrillex zonder de extravagantie, met een keurige ronde bril en een strak kapsel. En dan noemt hij zijn nieuwe plaat ook nog Emerging Adulthood. Cute. Muzikaal ligt Croll lichtjaren verwijderd van Skrillex: op zijn debuut klonk hij als een jonge Paul Simon, op deze opvolger schuift hij meer op naar pure indiepop. Bad Boy en Away For Today zullen van hem nooit een stoere songwriter maken, maar wel de ideale schoonzoon. 

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer!  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.