Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 28
13 JUL 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Ezlyh Gutierrez • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 28

Zijn al je vrienden al op vakantie? We troosten je met nieuwe muziek. Deze week een album-van-het-jaar-kandidaat, drie leuke zusjes en een oude bekende met veel te weinig Spotify-volgers.

Japanese Breakfast – Soft Sounds From Another Planet (album)

Aziatisch-Amerikaanse vrouwen nemen indieland over: na geweldige platen van Mitski (Japanse roots) en Jay Som (Filipijnse ouders) flikt Michelle Zauner (Koreaanse familie) het. Onder alter ego Japanese Breakfast levert ze misschien wel een van de platen van het jaar af. Alles wat Zauner maakt klinkt magisch en totaal eigen. Boyish is een prachtige, klassieke ballad, terwijl ze op Machinist met autotune speelt en weer een nieuwe wereld schept. Supercatchy met experimentele randjes. Door de levendige vocalen lijkt het alsof Zauner naast je staat. Zo moet popmuziek zijn.

Ronnie Flex – Rémi (album)

Rémi werd zo onverwacht geboren dat we ‘m niet eens in de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst konden meenemen. Nu alsnog, want het tweede kindje van Ronnie Flex moet je gehoord hebben. Ook als je Nederlandse hiphop meestal links laat liggen is dit een release waar je ook lekker op kunt gaan. Meer dan ooit zingt Ronnie en omarmt hij Amerikaanse R&B. De liefde is een onuitputtelijk onderwerp voor hem, of het nou goed gaat (Dichterbij Me) of de status complicated is (Is Dit Over). De productie van Boaz van de Beatz is top notch en de gastartiesten zijn dat ook (Lil Kleine, Boef, Jonna Fraser). Extra gecharmeerd zijn we van de voor ons nog onbekende Tabitha: wat een stem!

Mura Masa – Mura Masa (album)

Een paar jaar geleden draaide hij nog in een klein zaaltje op het PITCH Festival, nu werkt hij samen met grootheden als A$AP Rocky en Damon Albarn. Mura Masa is de afgelopen jaren als een vuurpijl omhoog geschoten. Eerst nog zonder al teveel eigen smoel – beetje Hudson Mohawke light – maar op zijn debuut is Alex Crossan alweer geëvolueerd. Er staan poptracks op à la Gorillaz of een trap-track met Desiigner die aan Cashmere Cat doet denken. Genoeg hits om festivals mee plat te spelen: zaaltjes zijn intussen zalen (of zelfs weides).

CUT_ - Electrify (single)

Ineens stroomt de levenslust als nooit tevoren door je aderen, spring je op van je stoel en voel je je ontzettend geïnspireerd. Dat is bij ons in ieder geval de associatie met het woord electrify. CUT_ probeert dat gevoel op te wekken in hun nieuwe single en dat lukt met een lekker groots refrein. Het Nederlandse duo Sebastiaan Dutilh en Belle Doron scoorde met Stromae-cover Papaoutai en klinkt nu meer dance-georiënteerd: eerder Moderat dan AlunaGeorge. Je ziet de stroboscopen al flikkeren en de handjes de lucht in gaan.

HAIM – Something To Tell You (album)

De leukste zusjes van de wereld heten Este, Danielle en Alana. HAIM knalde er vier jaar geleden in met een vrolijk en fris popdebuut en werd binnen de kortste keren vrienden met grote popsterren als Taylor Swift en Lorde. Het langverwachte en altijd moeilijke tweede album is nu hier en meer dan op de eerste plaat is dit pure pop. Vol funky licks, grooves en harmonieuze samenzang; HAIM heeft de energie en pure joy van Carly Rae Jepsen. Het wachten waard!

Moon Moon Moon – Oohohoo (album)

De vorige keer dat we over hem schreven had hij 105 volgers op Spotify, vandaag de dag zijn dat er 137. Het gaat de goede kant op! Helemaal omdat de Nederlandse Mark Lohmann nog heel wat liedjes heeft liggen. Wij waren vorig jaar behoorlijk gecharmeerd van Help! Help!, een twinkelende lo-fi plaat waar hij zich de Nederlandse versie van Sufjan Stevens en Sparklehorse toont. Op Oohohoo is het allemaal wat vrolijker en schijnt meer licht door de ramen. Zonder te luisteren zie je dat al aan een songtitel als Taylor Swift. Volg Moon Moon Moon op Spotify op weg naar de 200 volgers of zie hem later dit jaar spelen tijdens de Popronde!

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer!  

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.