Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Indianen, voetbal en sprookjes op een theaterfestival
12 JUL 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Sophie Knijff, De Warme Winkel • Meer blogs over Theater

Indianen, voetbal en sprookjes op een theaterfestival

Moeite om je vrienden mee te sleuren naar het theater? Theaterfestival Boulevard maakt het je makkelijk.

Je niet zo theaterminnende vrienden zullen als makke schapen meereizen naar Den Bosch in augustus, want dit theaterfestival heeft voor iedereen veel te bieden. Oók voor je voetbalkijkende homie of horrorverslaafde bff:

Voor de muziekfan: teveel om op te noemen

Wie heeft jou verteld dat er alleen maar theatervoorstellingen spelen op Boulevard? De organisatie trekt ieder jaar een blik bands open van heb-ik-jou-daar. Ja, er is muziektheater, maar ook gewoon bands als The Mauskovic Dance Band, Annabel Lee en The Cosmic Carnaval, die het zeil van de tent spelen.

Voor de voetbalfan: La Pertida, van Compagnie Vero

Wat nou muffe theaterzaal? La Pertida wordt letterlijk en figuurlijk gespeeld in het Beatrixpark. Het is namelijk een voetbalwedstrijd, maar dan theaterstyle. Vijf voetballers, vijf dansers en een scheidsrechter spelen een geweldige match bomvol gele kaarten, onmogelijke saves en duizelingwekkende passeeracties. Score!

Voor de literatuurfan: Nightwatch, van Dimitri Verhulst en Too Noisy Fish

The one and only Dimitri Verhulst is present op Boulevard! Hij neemt jazzband Too Noisy Fish en videokunstenaars Trisha De Cuyper en Jan Lapeire mee voor een intrigerende performance. De Vlaamse schrijver vertelt, dicht & zingt terwijl de band broeierig speelt. Intussen spelen de filmsSisters en Nightwatch onafhankelijk van elkaar. Klinkt chaotisch, maar Verhulst legt de verbanden. 

Voor de natuurliefhebber: Indiaan, van de Hotshop cooler dan de Warme Winkel

Net buiten Den Bosch ligt het oude klooster Coudewater. Een pendelbus brengt je er naar toe. Middenin het groen wordt Indiaan gespeeld. Een groep twintigers gaat in the middle of nowhere op zoek naar zingeving. Of ze die nu vinden of niet: Indiaan is een fijne ode aan het buitenleven.

Dat ziet er toch geweldig uit?

Voor de horrorfan: Phobiarama, van Dries Verhoeven

Je hebt spookhuizen en je hebt Phobiarama. Tijdens Holland Festival daalde deze grote zwarte doos al neer op een Amsterdams plein. Binnen is het pikkedonker, met genummerde deuren en botsautootjes. Neem plaats, zie het schaarse licht dimmen en voel je autootje ineens rijden… Koud angstzweet op je rug gegarandeerd!

Voor de sprookjesliefhebber: Yvonne, prinses van Bourgondië door Timeau de Keyser/Tibaldus

Sorry dat we het zo moeten verwoorden, maar Yvonne is spuuglelijk. Ondanks haar aanzicht valt Prins Flip toch voor haar. Tot vermaak van zijn familie en het hof natuurlijk. Als Yvonne ook onder hun huid kruipt, wordt het interessant. Een niet zo bekend sprookje in een niet zo alledaagse uitvoering.

Dit sprookje kenden wij nog niet.

Voor de circusfans: Acrometria, door PSIRC

Als je dacht alles wel gezien te hebben qua acrobatiek, moet je naar Acrometria. Deze voorstelling is grens- en spierverleggend. Wat deze drie Catalanen doen lijkt anatomisch onmogelijk, maar het gebeurt toch echt, tussen een paar simpele houten kubussen.

Je weet wat je te doen staat: stuur deze blog door naar je vrienden en jullie gaan met z’n allen naar Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Op verschillende voorstellingen krijg je tot € 7,-CJP-korting!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.