Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Hier, je dagelijkse adrenalinekick
26 JUL 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: LIMBO, Tony Virgo • Meer blogs over Theater

Hier, je dagelijkse adrenalinekick

Het circus is in de stad! Nou ja: LIMBO is in de stad en dat is veel meer dan alleen een circus. Om in de stemming te komen doken wij in de archieven voor de sickste circusartiesten ooit.

In LIMBO zie je zwaardslikkers, vuurspuwers, acrobaten, polstokmeesters en andere artiesten die je op het puntje van het puntje van je stoel brengen. Na het zien van deze acht absurde, gevaarlijke en spectaculaire performances ben jij helemaal klaar voor een avondje LIMBO in Boom Chicago.

8. De menselijke kanonskogel

De familie Smith heeft een doodnormale naam, maar een ongebruikelijke hobby. Ze kruipen namelijk graag in een metershoog kanon, om zich als menselijke kogel te laten afvuren. Zo vlogen ze al over de Amerikaans-Mexicaanse grens en een honkbalstadion. Don’t try this at home.

7. Diabolisch goed

Op het schoolplein was er altijd wel een jongen of meisje met een diabolo. Pieter Slachmuylders was ook zo’n gozertje, maar wel veel en veel beter dan zijn leeftijdsgenoten. In deze video gooit hij zes diabolo’s omhoog en houdt hij ze acht keer met een zwieper in de lucht. Wauw!

6. Throwdini

Hij is de snelste messenwerper op deze aardbol: David Adamovich, ook wel bekend als The Great Throwdini (wat een artiestennaam mensen!). De beste man staat al jaren in het Guinness Book of Records en daarom laten showdames zich gewillig vastbinden aan een ronddraaiend rad terwijl hij vlijmscherpe messen werpt.

5. Jongleergenie

Het filmpje is totaal onderkoeld. Er is geen geluid, alleen een jongen op een grasveld met heel veel jongleerballen. Alex Barron verbrak dit jaar het wereldrecord jongleren met de meeste ballen: hij wist veertien ballen in de lucht te houden én te vangen. Wij hadden sowieso een bombastisch overwinningsanthem onder deze video geknald.

4. Dansen met de dood

Nik Wallenda heeft geen last van hoogtevrees. Sterker nog: hij vindt het zelfs leuk om balancerend op een koord boven een ravijn te hangen. Een stukje wandelen zit er ook nog in. In 2012 werd hij de eerste koorddanser ter wereld die over de Niagara Falls ‘liep’. Inderdaad, over een centimerssdun koord.

3. Zwaarden als ontbijt

Als mensen je ‘the human toolbox’ beginnen te noemen, weet je dat je iets bijzonders doet. Dit filmpje van Brad Byers is ongelofelijk: hij schuift tien zwaarden naar binnen alsof het boterhammen zijn. Hadden we al iets in de trant van 'don’t try this at home' gezegd?

2. Vlammen!

Zhu Jiangao is een enigma. Google zijn naam en je vindt nauwelijks iets. Behalve een pagina over zijn vuurspuwskills in het Guinness Book of Records: Zhu blies ooit 189 vuurwolken in één minuut(!) uit! Helaas zijn er geen beelden van, maar we hebben wel wel een ‘vuurspuwen voor dummies’-video gevonden. Ook leuk.

1. Vijf keer over de kop

Binnen het circuswereldje is Han Ho Song een grote meneer. Hij is namelijk de enige acrobaat ooit die tijdens een trapeze-act vijf salto’s doet. Achter elkaar! Wij kunnen nog niet eens één salto vanaf de grond, laat staan bungelend aan een trapeze.

Voel je de adrenaline al door je aderen spuiten? Dit is helemaal niets vergeleken bij LIMBO, waar je in een wervelende show van de ene in de andere verbazing valt. Met je CJP-pas scoor je maar liefst 25% korting op een kaartje voor LIMBO!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.