Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Helden die we écht nodig hebben
07 JUL 2017 • Door Sophia Blijden • Meer blogs over Film

Helden die we écht nodig hebben

Een held met de superkrachten van een spin. Wat klinkt als een gekke tekenfilm op Nickelodeon, is met Spiderman nu alweer aan de derde remake toe. Leuk en aardig, maar wordt het niet eens tijd voor nieuwe superhelden?

Daarom bedachten we tien superhelden die ook een eigen film verdienen. Van De Cactus tot CaviaKid: welke is jouw favoriet?

1. Captain Holland

Captain America, wie kent hem niet? De ingevroren superheld met zijn ondoordringbare schild is publieksfavoriet. Steven Rogers handelt zijn zaakjes vooral in Amerika af, maar de uithoeken van Nederland kunnen ook wel een beschermsoldaat gebruiken. Daarom nu voor al uw problemen: Captain Holland. We weten immers allemaal: America First, The Netherlands Second.

2. CaviaKid

Men neemt een dier, doet iets met mislukte proeven in een laboratorium en voilà: een superheld is geboren. Hoog tijd om van de cavia een ware held te maken. Ze worden namelijk onwijs onderschat. Wist je dat ze in Zuid-Amerika zelfs op het menu staan? Dat is gelijk een goede verhaallijn: CaviaKid, half cavia half kid, op zoek naar wraak in de Peruaanse voedselindustrie. Gegarandeerd kijkcijferkanon.

3. Alicia Keys

Al in 2007 verkondigde Alicia haar eigen status als superwoman. Waarom is daar nooit gehoor aan gegeven? Heeft niemand begrepen dat de hit een stille hint was naar een eigen superheldenfilm? De superkrachten liggen ook voor de hand: ze betovert met haar stem en verblindt met haar schoonheid. Als het geregeld kan worden dat ze zelf de soundtrack inzingt, zijn we helemaal tevreden.

4. Linke Pino

Wat is groot, blauw en roekeloos? Juist ja: Linke Pino. Wat blijkt? Onze favoriete vogel uit Sesamstraat verdient in de avonduurtjes bij als bevechter van het kwade. Pino was van plan om anoniem te blijven, maar het gigantische, blauwe beest is zelfs met Zorro-masker vrij makkelijk te herkennen. Het gerucht gaat dat Pino vorige week twee topcriminelen te grazen heeft genomen. Na het zien van de volgende foto vinden we het toch wat lastig te geloven:

5. Teleportatie Ted

Loopt je vergadering uit en heb je nog maar vijf minuten om naar het etentje bij je schoonouders te komen? Bel Ted! Vliegtuig gemist waardoor je de bruiloft van je zusje gaat missen? Ted is je man. Altijd al naar Tokio gewild maar een hekel aan vliegen? Een klusje voor Ted. Tijd is geld en Ted draagt de oplossing. Gelukkig is hij bereid om zijn krachten – tegen een klein prijsje – te delen met het gewone volk. 0900-555: Teleportatie Ted tot uw dienst.

6. Frank Visser

We willen Frank Visser terug in zijn oude rol. De Rijdende Rechter is niet meer hetzelfde sinds hij het programma heeft verlaten. Hij was de grootste held die Nederland ooit heeft gekend. Hoeveel burenruzies zijn er wel niet opgelost door deze heldhaftige man? Geen schutting was hem te veel, geen gazon ging hem te ver. Geef die man verdorie een standbeeld. Of in ieder geval een superheldenfilm.

Kijk 'm nou.

7. Strong Suit

De kracht van het pak is groot. Zeer groot. Trek een pak aan en deuren zwaaien voor je open. Strong Suit heeft dit koude kunstje goed onder de knie. ’s Ochtends hijst hij zich in zijn Hugo Boss en ’s avonds komt hij thuis met duizenden euro’s aan ingezameld geld voor goede doelen. Not the hero we thought we needed, but the hero we needed all along.

8. De Cactus

Dit is de hipster der superhelden. Zij doet dingen voordat ze cool zijn. Die band die deze maand met dat reclameliedje doorbrak bij het grote publiek? De Cactus is vier jaar geleden al naar een concert van hen geweest in Berlijn. ‘Flankuchen’ die opeens overal op het menu staan? Ze kreeg het recept al jaren geleden van haar opa. Een gele regenjas droeg ze al in 1998 en De Cactus zwoor bij minimalisme toen iedereen nog aan het hoarden was. Volg De Cactus nu op Floopp (dit schijnt het nieuwe SnapChat te zijn) en je bent er voor altijd het eerste bij.

9. Papa

Duh.

10. CJPeter

Onze persoonlijke favoriet: CJPeter. Als je in de buurt van deze superheld komt kun je maar beter bukken, want hij strooit met korting op cultuur alsof het niks is. Bij zijn vrienden staat hij bekend als de Oprah Winfrey van cultureel Nederland. ‘Jij krijgt korting, jij krijgt korting, iedereen krijgt korting’, is het motto waarbij hij zweert. Hij schijnt vooral op te duiken in de buurt van CJP’ers, dus je bent gewaarschuwd.

Spiderman: Homecoming draait nu in de filmtheaters en we snappen heel goed dat je toch wel benieuwd bent. Check hem daarom met € 2,- CJP-korting in een bioscoop bij jou in de buurt.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.