Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Er gebeuren dingen in de zomer...
06 JUL 2017 • Door Sophia Blijden • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

Er gebeuren dingen in de zomer...

Ernest Hemingway schreef het kortste verhaal ooit: ‘For Sale: baby shoes, never worn.’ Mooi, maar dat kan vrolijker én korter! Daarom nu onze CJP-zomerkortingen in vier woorden.

Wilde haren, zeldzame geluiden. Springende sneakers, bouncende speakers. Ben jij ook zo benieuwd naar de verhalen achter deze woorden? CJP’s Sophia gets personal en deelt anekdotes uit haar heetste zomers.

Sziget: fling gescoord, hoofdact gemist

Het is augustus 2011 en de afgelopen tien dagen waren de beste uit mijn leven. Het lijkt alweer weken geleden dat ik Prince op onze dag van aankomst Purple Rain hoorde zingen op de mainstage. Zo veel is er in de tussentijd gebeurd. Ik heb in een pit voor mijn leven gevochten tijdens The Prodigy, midden in de nacht touwtje gesprongen met een groep Franse gasten en God mag weten welke barman gisteren al die gratis shotjes uitdeelde. Kortom: het was een feest. Vanavond is het tijd voor het optreden waar ik stiekem het meest naar uitgekeken heb. Bil de opblaaskrokodil en de zwembandjes van mijn kleine neefje zijn nota bene niet voor niets al die kilometers vanuit Nederland meegereisd. Vanavond is het tijd voor Kees van Hondt.

De nacht valt en ik bevind me in de gekte. Tenten, luchtbedden, prullenbakken, flamingo’s en duizenden takken vliegen door de lucht. Waar ben ik nou weer in beland? Met mijn propellor-pet op mijn kop en Bil onder mijn arm waag ik me door de menigte. Het duurt vijf minuten voor ik mijn vrienden kwijtraak en acht minuten voor ik nieuwe heb gemaakt. Als ik tijdens het tweede nummer plots mijn soulmate zie staan, een Limburger met – jawel – propellor-pet én opblaaskrokodil, weet ik dat het niet beter wordt dan dit. Hoe Kees draaide? Ik heb geen idee. Maar misschien boeken we hem wel voor onze bruiloft.

De gekte tijdens Kees van Hondt. Door: Ben Houdijk.

Pllek: filmpje pakken, skinny dippen

Bekentenis: ik hou niet van strand en zee. Ja, je hoort het goed. Doe mij maar een tuin op het zuiden of een zwembad in Frankrijk. Het strand is te bloot, te zanderig en de zee is gewoon veel te koud en eng. Weten we eigenlijk wel wat voor onheil daar allemaal in zwemt? Het ging waarschijnlijk mis toen ik als kleuter op mijn rug werd gestoken door een kwal en vervolgens met nog natte en zanderige voeten mijn schoenen aan moest trekken om naar de EHBO-post te gaan. Voor een vijfjarige ukkepuk is dat het ergste wat je kan overkomen. Voor een drieëntwintigjarige net zo goed, trouwens.

Als ik dus besluit om naar het strand te gaan, moet het wel voor een hele speciale reden zijn. Een openluchtbioscoop bijvoorbeeld. Daar trekt zelfs de voorzitter van de anti-zandclub haar strandkloffie voor aan. Het heeft ook echt wel wat. Geluiden van de zee op de achtergrond, met je vrienden knus onder dekens relaxen en een gouwe ouwe film op groot scherm. Vorige zomer bleek mijn strandhekel uiteindelijk ook nog goed van pas te komen. Terwijl mijn vrienden na de film aangeschoten en naakt de zee in renden, heb ik het mooi vast kunnen leggen op camera.

Hortus: heerlijk vluchtoord, urban tarzan

Een groot deel van mijn kindertijd heb ik gespendeerd in ‘De Club van Zeven’. Een club, bedacht door mijn zus, die draaide om het bedenken en uitvoeren van zelfgeschreven toneelstukken, musicals en films. Elke vakantie was het weer raak en moesten onze ouders rijksdaalders betalen om naar een belachelijke versie van Tarzan en Jane te kijken (sorry mam en pap). Ik kan me nog goed herinneren dat ik, verkleed als Jane, in het huwelijksbootje stapte met Tarzan, gespeeld door het zoontje van vrienden van mijn ouders. Het is waar wat ze zeggen; de mooiste dag uit mijn leven.

Bijna twee decennia later loop ik met diezelfde Tarzan op een zomerse dag door de Hortus. De geknutselde lianen en IKEA slangenknuffels hebben plaats gemaakt voor daadwerkelijk groen. We wagen ons nu door de jungle in de stad als goede vrienden in plaats van een pasgetrouwd stel kleuters. Als we langs de bomen lopen die duidelijk als inspiratiebron dienden al die jaren terug, hoor ik fluisterend in mijn oor: Jij Jane, ikke Tarzan. En ik glimlach.

Ben jij klaar voor een zomer vol nieuwe Four Word Stories? Check dan snel welke CJP-kortingen je pakt om de zonnige maanden zo leuk en goedkoop mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan Encore Festival, de tuinen van het Rijksmuseum of de openluchtbioscoop van Roffa mon Amour.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.