Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 31
31 JUL 2017 • Door Iris ten Have • Beeld: Theaterfestival Boulevard • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

CJP's Cultuurknallers 31

Leer dancemoves van professionele dansers, ontcijfer de spannende nieuwe thriller van François Ozon en laat jezelf meevoeren door de sfeervolle muziek van Richard Bona & Mandekan Cubano. De Cultuurknallers van deze week!

Festival

3-13 augustus: Theaterfestival Boulevard
Hét zomerse theaterfestival van het zuiden gaat van start! Op allerlei verrassende plekken, zoals in musea of parkeergarages, treden verschillende theatergroepen op. Het thema van dit jaar is 'thuis' en de betekenis daarvan. Nomaden, toeristen, cruisegangers en andere mensen zonder echt thuis staan in het middelpunt en veranderen de stad in een theatrale gezelligheid.
Sint-Janskathedraal, Den Bosch // tot € 7,- CJP-korting // Meer info

4-6 augustus: The Notorious IBE
Éen en al feest op hiphop, funk, jazz en house op The Notorious IBE. Optredens, dance-battles, workshops en talkshows: het gebeurt hier allemaal, op het grootste urban dance festival van Nederland. Elke avond dans je tot het zweet je uitbreekt en oefen je de nieuwe moves die je geleerd hebt tijdens de afterparty met dj’s van het festival, waaronder The UK Massive en Heart Breakerz.
Heerlen // € 10,- CJP-korting // Meer info

Film

L’Amant Double
Verliefd worden op je docent, dokter, psycholoog is nooit een goed idee. Chloé is echter zo verliefd op haar psychoanalist Paul dat ze besluiten samen te gaan wonen. Maar dan realiseert ze dat Paul wel heel weinig over zichzelf vertelt en een heel verleden voor haar verschuilt. Kan ze hem eigenlijk wel vertrouwen? Spannende thriller van legendarische Franse filmregisseur François Ozon.

L'Amant Double (trailer)

Vincent
Een suïcidale jongen en de vrolijkste, levenlustigste vrouw die je je maar kunt voorstellen: dat blijkt een goede combinatie te zijn. Na Vincent's zoveelste zelfmoordpoging dumpen zijn ouders hem bij zijn peettante. Je zou denken dat dit een trieste film is, maar niks is minder waar: Vincent laat je op een grappige en ontroerende manier inzien waarom het leven de moeite waard is.

Vincent (trailer)

Just Like Our Parents
Op een dag flapt Rosa’s moeder er uit dat haar vader niet haar echte vader is. Dit komt aan als een schok. Het zet Rosa aan het denken over wat ze behaalt heeft in haar leven en waar ze als jong meisje van droomde. Alles waar ze op hoopte ging anders dan verwacht. Braziliaanse film over de relatie moeder-dochter en de verwachtingen die we op elkaar leggen.

Just Like Our Parents (trailer)

Theater

De Parade: De Slechte Raadgever | Snel, Goedkoop en Sexy
De titel van dit stuk doet denken aan een bordeel. Toch heeft de voorstelling daar niks mee te maken. Vijf toneelspelers proberen verbinding met elkaar en met de wereld om zich heen te vinden. Ze doen er alles aan om je aandacht bij hun act te houden, want de jongste generatie is zeer snel afgeleid. Komische show waar je ook door gaat nadenken over wat vriendschap eigenlijk is.  
Moreelseplein, Utrecht // € 4,- CJP-korting // Meer info

2 juli-6 augustus: Het Pauperparadijs
In het gevangenismuseum ontdek je een minder bekende Nederlandse geschiedenis. Teunis is een zogenoemde pauper: een arm persoon zonder kansen. In de 19e eeuw werden pauperkinderen zoals Teunis naar gestichten in Drenthe gevoerd, om heropgevoed te worden. Hier wordt hij verliefd op de dochter van een bewaker. Samen proberen ze te ontvluchten aan de strenge regels van het gesticht. 
Gevangenismuseum Veenhuizen, Veenhuizen // 25% korting met CJP // Meer info

Muziek

6 augustus: Roy Ayers
Zonder de stem van Roy Ayers waren de liedjes van Dr. Dre, Tupac en J. Cole niet compleet geweest. Het muzikale idool van Pharrell speelt in de Melkweg onder andere zijn hits Everybody Loves the Sunshine en Move to Groove waarmee hij de aandacht van de hiphopscene kreeg. Altijd met een lekkere zware bas en een hint naar jazz.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Robeco Summernights | Richard Bona & Mandekan Cubano
Wat een geweldige toevoeging op de Robeco Summernights concerten. Met de Afrikaanse, jazzy muziek van Bona en Cubano kom je helemaal in de zomersfeer. Sinds 2000 verrast Richard Bona al met zijn prachtige, authentieke muziekstijl. Bas, trompet, trombone, piano, drum en percussie spelen allemaal in perfect ritme samen en erbovenuit klinkt de warme, diepe stem van Richard Bona.
Concertgebouw, Amsterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

Expo

24 mei-20 augustus: Zomerexpo 2017
Dé allergrootste expositie van Nederland. Alle soorten kunst vind je hier: tekeningen, schilderijen, video’s, foto’s, sculpturen en installaties van bekende maar ook totaal onbekende kunstenaars zijn er te bewonderen. Omdat we in de zomer graag een plons in de zee nemen, waterijsjes likken en afkoelen met een glas ijskoud water is het thema van de tentoonstelling... water! 
Museum de Fundatie, Zwolle // € 3,- CJP-korting // Meer info

t/m 6 augustus: Rineke Dijkstra | An Ode
Ja, de tijd gaat snel! Nog maar een week en Rineke verlaat het Stedelijk. Een van Nederlands beste fotografen exposeert haar portretten van pubers waar ze internationaal mee doorbrak. De tijd van onzekerheden, lichamelijke veranderingen en het verdriet dat je geen tikkertje of verstoppertje kon spelen omdat dat niet cool meer is: het is allemaal terug te vinden in hun blik en hun lichaamstaal.
Stedelijk, Museum // 50% korting met CJP // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.