Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 30
24 JUL 2017 • Door Iris ten Have • Beeld: De Parade • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

CJP's Cultuurknallers 30

Volg het ruimtereizende duo Valerian en Laureline in de verfilming van het populaire stripboek Valerian, ontdek Japanse tuinen met rode wolken en reis voor een avond naar de Caraïbische eilanden. De Cultuurknallers van deze week!

Muziek

28 juli: Pllek Going Places | Reggae Vibrations
Swing je heupen op lekkere reggae en voel de zomerse vibes op het Caraïbische eiland van Amsterdam. Dat klopt, voor een avond verandert het gezelligste en meest multi-culti Nederlandse strand in een zomers oord. We gaan feesten op z'n Jamaicaans! Inclusief live dj’s en een Caraïbische film op het buitenluchtscherm.
Pllek stadsstrand, Amsterdam // € 3,50 CJP-korting // Meer info

28 juli: Todos Tus Muertos
Nog meer reggae vind je bij het concert van Todos Tus Muertos. Deze Argentijnse band bracht hun eerste album uit in 1988. Toentertijd putten ze inspiratie uit hun woede over de Latijns-Amerikaanse politiek en racisme. Na een lange pauze zijn ze weer terug met een nieuw album vol reggae, punkrock en politiek activisme.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Theater

26-29 juli: De Parade Utrecht | Kees & Eddie en Rogier
Het geinige stel Kees & Eddie doet ons denken aan die twee dieven in Pipi Langkous. Al twintig jaar treden ze op bij De Parade, deze keer samen met Rogier in’t Hout. Gevangen in hun cel dromen ze over het leven in de vrije buitenwereld en proberen ze stiekem te ontsnappen. Komische show vol muziek en droge grappen.
Moreelseplein, Utrecht // € 4,- CJP-korting // Meer info

t/m 31 augustus: Disney’s The Lion King
Luister jij ook nog regelmatig naar Hakuna Matata om in een feestbui te komen? Al je lievelings liedjes van Disney komen weer tot leven in Disney’s The Lion King musical. De energie spat er vanaf en je bevindt je voor even op de warme Afrikaanse savanne.
AFAS Circustheater, Scheveningen // 30% korting met CJP // Meer info

Disney's The Lion King musical (trailer)

Film

Valerian and the City of a Thousand Planets
De posters van deze film hangen op het moment overal in de stad. De regisseur van de spannende klassieker Leon: The Professional keert zich naar het science fiction-genre met Valerian. Gebaseerd op het gelijknamige stripboek, waarin powerduo Valerian en Laureline door de ruimte reizen en zorgen voor vrede in het heelal. Met model Cara Delevingne in de hoofdrol.

Valerian and the City of a Thousand Planets (trailer)

Homo Sapiens  
De trailer duidt op een post-apocalyptische film: de wereld lijkt verlaten. Verroeste achtbanen, lege kerken met kapotte standbeelden, verwaarloosde ziekenhuiskamers. Niets is minder waar. Alle shots in de film komen van echte plekken op aarde, die door de natuur zijn overgenomen. Spannende documentaire over hoe de wereld er zonder de mens uit zou zien.

Homo Sapiens (trailer)

Afhankelijk van de bioscoop krijg je met CJP € 2,50 korting.

Festival

19-30 juli: Roffa Mon Amour
Net als Danny en Sandy van Grease wegdromen bij een buitenluchtfilm? Alleen dan niet in een te klein autootje maar op het dak van Station Hofplein. Roffa Mon Amour speelt deze week onder andere de Franstalige feministische film Pays en een documentaire over kinderporno die in de jaren negentig heel Amerika choqueerde: Kids.
Station Hofplein, Rotterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

23-30 juli: De Parade Utrecht
Dit festival mag je niet missen. Gezelligheid, live muziek, interactieve theaterstukken, komische voorstellingen, ontroerende zangoptredens. Bovendien is Utrecht volgens de BBC een van de relaxte en knusse steden in Nederland. Speciaal voor CJP’ers een combi van zang, videokunst en spoken word performance over wat er schuilt achter onze social media-identiteit. Met gratis drankje.
Moreelsepark, Utrecht // € 4,- CJP-korting // Meer info

Expo

t/m 31 oktober: Dalí | Genius
Dalí´s techniek is onberispelijk. Hij combineert de vreemdste dingen: vliegende paarden, smeltende horloges, een olifant met een trompet in plaats van een slurf. Het verbaast ons niet dat hij een groot bewonderaar was van Sigmund Freud, de psychoanalyst. Wij hebben er in ieder geval veel lol mee gehad bij CJP's surrealistische kunst rubriek.
Moco Museum, Amsterdam // € 3,- CJP-korting // Meer info

24 juni-15 oktober: Chiharu Shiota
Deze grootse Japanse artieste weeft wolken van wol en draden en vult er zelfs hele kamers mee. Ze zet je aan het denken over het belang van andere mensen in je leven. Elke draad die vast zit aan een andere draad symboliseert een leven dat verbonden is aan het leven van iemand anders.
Noordbrabants Museum, Den Bosch // 50% korting met CJP // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.