Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 29
17 JUL 2017 • Door Iris ten Have • Beeld: Over het IJ festival • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

CJP's Cultuurknallers 29

Zwerven rond de oevers aan het IJ, genieten van een onmogelijk liefdesverhaal op tien meter-hoog en smullen van een bord lasagne tijdens een klassieke muziek optreden in de volle natuur. De cultuurknallers van deze week!

Theater

23 juli: CJP Exclusief | Rundfunk
‘Jullie hebben allemaal een onvoldoende!’ Ook al klinkt de naam Rundfunk vreemd in je oren, dit filmpje heb je hoogstwaarschijnlijk wel een keer gezien. In hun eerste theatervoorstelling vertelt het duo, bestaand uit Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde, op komische, absurde manier over de uitdagingen van het puber zijn: iets wat in hun ogen vooral gelijk staat aan het continue verlangen naar onbereikbare meisjes. Arme jongens.
Moreelsepark, Utrecht // € 15,- voor CJP'ers // Meer info

14 juli: Over het IJ Festival | Tussen Werven en Hotels
We vinden het geweldig: eten en verblijven op ‘authentieke’ plekken. Met haar cafés en festivals trekt de NDSM-werf veel jonge mensen aan. Maar niet zo lang geleden werd er nog hard gewerkt en liepen alleen havenarbeiders en bootwerkers op het eiland. Tim Jan Veenstra vind het jammer dat dit stuk Amsterdamse geschiedenis vergeten wordt en vertelt ons op poëtische wijze het werkelijke verhaal van de NDSM-werf.
Zonneplein, Amsterdam-Noord // € 10,- CJP-korting // Meer info

Festival

21 juli-6 augustus: De Parade Utrecht
De kermis in Utrecht is net weer vertrokken, maar vrees niet! Je krijgt straks weer een kans om in de zweefmolen te draaien, want de Parade zet de tenten op in Utrecht. Het gezelschap verhuist naar de stad van Nijntje om daar diepe gesprekken op te wekken, mensen uit hun dak te laten gaan en ze te verrassen met hun gekkig- of juist gevoeligheid.
Moreelsepark, Utrecht // € 4,- CJP-korting // Meer info

14-23 juli: Over het IJ Festival
Het Oude Paleis van Justitie en een oude fabriek voor laagspanningskabels. Dat zijn maar een paar van de spannende locaties waar je tijdens Over het IJ Festival voorstellingen kunt zien. Gedurende tien dagen lang zal de NDSM-werf voor de 25ste keer krioelen van de toneelspelers, talentvolle dansers en andere creatieve zielen.
NDSM-werf, Amsterdam // €10,- CJP-korting // Meer info

21-23 juli: Wonderfeel 2017
Wandelen in een prachtig natuurgebied, waar je af en toe rustig op een bankje kunt zitten en naar een violenkwartet luistert: het is mogelijk op Wonderfeel. Van Vivaldi tot Mozart, de meesters van de klassieke muziek worden hier geëerd, evenals pogingen tot modernere samensmeltingen van klassiek en pop of jazz. Verwen jezelf ondertussen met een bord verse pasta puttanesca of gewoon met een puntzak frieten.
Landgoed Schaep en Burgh // tot € 55,- CJP-korting // Meer info

Film

20 juli: Roffa Mon Amour | Hiroshima Mon Amour
Net na de Tweede Wereldoorlog en nog geen vijftien jaar na de ramp op Hiroshima, bracht regisseur Alain Resnais deze prachtige film uit. De klassieker vertelt het verhaal van een liefdesaffaire op de meest onverwachte, onromantische plek: Hiroshima. Een gehuwde Japanse architect en Franse actrice delen voor een nacht hun verhalen over de oorlog. Een heftige film die laat zien dat liefde zelfs ontstaat op plekken waar de meest gruwelijke dingen zijn gebeurd.
Station Hofplein // € 2,50 CJP-korting // Meer info   

Hiroshima Mon Amour (trailer)

Estiu 1993
Frida is een brutaal en irritant kind dat alleen aan zichzelf denkt. Het zesjarige meisje heeft het ook niet makkelijk. Haar moeder is net overleden en nu moet ze bij haar oom en tante gaan wonen. Opeens heeft ze er ook nog een zusje en een opa en oma bij, die niet één goed woord te zeggen hebben over haar moeder. Ontroerend verhaal over familieliefde en omgaan met verdriet.

Estiu 1993 (trailer)

Wakefield
Howard Wakefield werkt lange dagen als advocaat, heeft een liefdeloos huwelijk en woont in een nette maar saaie buitenbuurt van Manhattan. Op een dag besluit hij zijn thuis en werk te verlaten, zonder iemand iets te vertellen. Wat begint als een dagelijkse escapade, verandert in weken en tenslotte in maanden. Wel een heel heftige midlifecrisis, als je het ons vraagt.

Wakefield (trailer)

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting.

Expo

2 juli-30 september: Andy Warhol & Other Pop Artists
Warhol schilderde vooral etenswaren en beroemdheden, maar eigenlijk was hij zelf ook een beroemdheid. Behalve een invloedrijke kunstenaar stond hij bekend om zijn flamboyante feesten waar intellectuelen, regisseurs, Hollywoodsterren, artistieke types en travestieten bijeenkwamen. Tenslotte richtte hij ook nog The Velvet Underground op en schreef hij een aantal boeken over popart. De kunst van dit multitalent hangt nu in het Moco.
Beurs van Berlage, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

16 juni-30 september: Streets of the World
Fotojournalist Jeroen Swolfs reisde in zeven jaar naar 195 landen. Meer landen zijn er niet op aarde, dus hij kan flink wat van z’n bucketlist afstrepen. In elke hoofdstad nam hij een foto van het straatleven en deze kan jij bewonderen op het Hembrugterrein in Zaandam. Ga op ontdekkingsreis naar alle continenten en hoofdsteden ter wereld.
Hembrugterrein, Zaandam // € 4,50 CJP-korting // Meer info

Muziek

21 juli: Causes
Engelsman Rupert Blackman speelde een tijd in Amsterdam als straatmuzikant. Uiteindelijk ontdekte Anouk hem en inmiddels treed Rupert op met zijn Nederlandse bandleden onder de naam Causes. Hun liedjes met diepgaande teksten gaan vaak over de liefde. Met hun single Teach Me How to Dance scoorden ze een grote hit. 
Doornroosje, Nijmegen // 20% last-minute CJP-korting // Meer info

22 juli: Robeco Summernights | Sabrina Starke
Sabrina schrijft haar eigen teksten maar speelt ook graag covers van muzikale liedjes als ImagineLean On Me en Lovely Day. Het opwekkende tempo van de achtergrondband gecombineerd met Sabrina’s diepe, geruststellende stem maken van haar liedjes een puur moment van zaligheid.
Concertgebouw, Amsterdam // € 5,- CJP-korting op 2de Rang // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.