Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP’s Cultuurknallers 28
10 JUL 2017 • Door Iris ten Have • Beeld: VR Cinema • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

CJP’s Cultuurknallers 28

Bezoek het gezelligste festival van Nederland, duik in een virtuele wereld door hypnotiserende bossen en ijsbergen op de Noordpool en vier tot vroeg in de ochtend feest in de Kunsthal van Rotterdam. De Cultuurknallers van deze week!

Festival

14-16 juli: Hongerige Wolf Festival
Poëzie in een boerderij, de zachte stem van Tom Tukker op een schapenveld, theater in een theetuin en als de zon ondergaat, een film tussen de struiken in het Amazonebosje. De perfecte combi van natuur en cultuur vind je op het Hongerige Wolf Festival. Neem je tent mee en proef de sfeer op een van de kleinste en gezelligste festivals van Nederland.
Hongerige Wolf Festival, Hongerige Wolf // € 8,- CJP-korting // Meer info

12-16 juli: De Parade
Filosofische monologen, komische toneelstukken en dansvoorstellingen met een diepere betekenis zijn allemaal aanwezig tijdens dit festival, waar je nog weken over blijft praten. Hoe houd je een vriendschap in leven, wat is het belang van de tijd nemen en buitenbeentjes in de samenleving. 
Westbroekpark, Den Haag //€ 2,50 CJP-korting // Meer info

Dans

Connor Schumacher & Lucy Suggate - Ok Future
Lucy en Connor dansen je naar een toekomstige fantasiewereld. Het is een mysterie waar de mens over een paar honderd jaar zal wonen. Op de bodem van de zee of binnen in een grot. Deze rustgevende dansshow zet je aan denken over de tijd die nog gaat komen.
Westbroekpark, Den Haag // € 4,- CJP-korting // Meer info

Theater

14-16 juli: BOT - LEK
Een oude viool, aan het einde van haar leven, speelt haar laatste lied. Hier overheen klinken de zingende stemmen van de internationaal erkende theatergroep BOT. Ze voeren je mee in hun verhaal over waar het werkelijk toe doet in het leven en je kan niet anders dan er in opgeslokt worden.
Over het IJ festival, Amsterdam // € 10,- CJP-korting // Meer info

Expo

14 juli: Kunsthal x Operator
Tot 1 uur 's nachts in het museum blijven, want het is feest! Het werk van Robert Mapplethorpe staat hier centraal. Omringd door beeldschone portretten van beroemdheden zoals Andy Warhol en Susan Sarandon swing je op de live muziek van een vette line-up vol dj’s. Palmbomen ll, Hollywood & Vine en Jeff Solo zijn deze avond te gast.
Kunsthal, Rotterdam // € 6,- CJP-korting // Meer info

15 juli-13 augustus: Fashion in Style
Korte zomerjurken met witte, gele, rode en blauwe vakken en zwarte strakke lijnen.
Mondriaan blijft lang na zijn dood nog steeds een inspiratiebron voor velen. Yves Saint Laurent en Miuccia Prada gebruikten zijn stijl als voorbeeld voor vele kledingstukken. Hun werk, samen met dat van andere modeontwerpers en studenten van het ROC Mondriaan College, is nu te zien in Den Haag.
Gemeentemuseum Den Haag // € 3,50 CJP-korting // Meer info

Muziek

14-16 juli: Robeco Summernights 2017
Het Concertgebouw houdt zijn deuren gewoon open deze maanden, want een zomer zonder muziek is een mislukte zomer. In de prachtige, luxe zalen spelen van juli tot augustus veelzijdige artiesten, waaronder jazzzangeres Hannes Minnaar met haar romantische, eerlijke liedjes en de internationaal bekende broers Arthus en Lucas Jussen.    
Concertgebouw, Amsterdam // € 7,- CJP-korting // Meer info

14 juli: My Blue Van Plays Nirvana
Aan de eerste gitaarklanken herken je het lied al. Op een strand in Kroatië, vanuit iemands raam in een Amsterdamse flat en op bijna elk radiostation: deze band wordt door mensen uit de hele wereld beluisterd. Nirvana mag dan al niet meer bestaan, hun muziek is tijdloos. In Rotown geeft My Blue Van een ode aan deze rocklegendes en brengen ze hun minder bekende liedjes naar de voorgrond.   
Rotown, Rotterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Film

Virtual Reality Cinema
De serie Black Mirror komt hier tot werkelijkheid. Duik in een digitale wereld waar films veranderen in een echte belevenis. Met een koptelefoon en een 3D virtual reality bril ga je op reis naar de Noordpool en voel je hoe het ijs onder je voeten kraakt, of wordt je door exotische landschappen geleid.  
VR Cinema, Amsterdam // CJP-prijs deze maand: € 2,50 // Meer info

Una
Jaren geleden begon Ray een relatie met een twaalfjarig meisje. Nu staat de inmiddels volwassen vrouw voor zijn neus en wil ze weten waarom hij haar ooit verliet. In deze psychologische thriller met Rooney Mara in de hoofdrol komen verboden verlangens terug naar boven en dreigt het intussen rustige leven van Ray omver te worden gegooid.

Una (trailer)

War for the Planet of the Apes
Apen versus de Mens. In een futuristische wereld waar superkrachtige apen met geweren overweg kunnen, heerst onrust. Mensen willen de enige slimme soort zijn en verklaren de oorlog aan de apen. Ze weten echter niet dat ze hiermee de mensheid in gevaar brengen en de apen veel sterker zijn dan ze hadden verwacht.

War for the Planet of the Apes (trailer)

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.