Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 27
03 JUL 2017 • Door Iris ten Have • Beeld: Zanele Muholi • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

CJP's Cultuurknallers 27

Bekijk de kunst van één van de bekendste artiesten van dit tijdperk, krijg zelf een plek op het podium en ontdek veelbelovend r&b-talent. De Cultuurknallers van deze week!

Expo

2 juli-30 september: The Prints of Andy Warhol and other Pop Artists
Misschien wel één van de bekendste kunstenaars van ons tijdperk. Andy Warhol komt kleur in de zalen brengen van de Beurs van Berlage in Amsterdam. Een blik cola, een blik tomatensoep en All Stars schoenen: Andy maakt er grootse kunst van. Je zou bijna denken dat er stiekem een reclamebureau achter schuilt.
Beurs van Berlage, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

8 juli: Zanele Muholi
De Zuid-Afrikaanse Zanele Muholi maakt prachtige scherpe portretten van vrouwen. Zodra je weet dat de vrouwen in de foto’s lesbisch zijn, krijgt de tentoonstelling een andere wending. Door de krachtige, soms kwade blik in hun ogen kun je je voorstellen hoe zwaar deze vrouwen het hebben als zwarte lesbiennes in een semi-racistisch, traditioneel land. Ontroerend.
Stedelijk Museum, Amsterdam // 50% korting met CJP // Meer info

Theater

2 juli-6 augustus: Het Pauperparadijs
Je kunt het je nu misschien niet meer voorstellen, maar in de 19e eeuw was er veel armoede in Nederland. Teunis is één van de paupers die tijdens die periode van de grote stad naar een dwanggesticht in Drenthe werd vervoerd. Zonder ouders en zonder vrienden wordt hij daar verliefd op een meisje. Een verhaal over een verborgen stuk van de Nederlandse geschiedenis.
Nationaal Gevangenismuseum, Veenhuizen // 25% CJP-korting // Meer info

7 juni-30 juli: Mare
Het koraalrif is al voor de helft kapot en de Noordpool smelt maar door. Als laatste druppel doet Amerika nu ook niet meer mee met het klimaatakkoord van Parijs. De setting van dit stuk zou dus best realiteit kunnen worden. Met hun voeten in het water levert toneelgezelschap Vis-à-Vis een geestige voorstelling in een overstromende, toekomstige wereld.
Stichting Vis-à-Vis, Almere // € 12,50 CJP-korting // Meer info

Festival

9 juli: 155 & Cookachoo i.s.m. DO – LIJF
Tijdens dit feest kijk je niet alleen toe maar doe je ook mee. Op het podium wordt aan breakdance gedaan door 155: een groep dansers die eerder al te zien was op festivals zoals Lowlands, Mundial en Sziget. Verder is er knallende live muziek, video-art en speciaal voor CJP-ers, een fris drankje om bij te komen. 
Westbroekpark, Den Haag // € 15,- CJP-korting // Meer info

9 juli: Toneelgroep Oostpool – Paradijsvogel
Acteur Rick Paul van Leeuw is van de mening dat buitenbeentjes nodig zijn in onze samenleving. Zij maken de wereld namelijk mooier dan hij is. Daarom gaat Rick Paul in dit stuk zingend op zoek naar een outsider, een rare vogel, de buitenste buitenbeen die er is.   
Westbroekpark, Den Haag // € 15,- CJP-korting // Meer info

Film

4 juli: All These Sleepless Nights
Kunstacademie leerlingen Christopher en Michal dagen elkaar uit om van elke dag een onvergetelijke dag te maken. Ze duiken het uitgaansleven van Warschau in, op zoek naar geluk in de vorm van feestjes, meiden en seks en een betekenis voor hun leven. Cédric Klapisch won met deze film de Prijs voor Beste Regisseur.
Pllek Stadsstrand, Amsterdam // Gratis met CJP // Meer info

All These Sleepless Nights (trailer)

Ce Qui Nous Lie
Tien jaar geleden verliet Jean zijn familie om rond de wereld te reizen. Als hij hoort dat zijn vader op sterven ligt, keert hij meteen terug naar zijn thuis in de Bourgogne. Zijn broer en zus hebben er moeite mee: hij heeft al die jaren niets van zich laten horen. Na de dood van zijn vader blijken de broers en zus dichter naar elkaar toe te groeien en vinden ze de klik die ze als kind met elkaar hadden, langzaam terug.

Ce Qui Nous Lie (trailer)

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting

Muziek

8 juli: The Common Linnets
Met hulp van haar Nederlandse en Amerikaanse bandleden en een akoestische gitaar brengt de altijd vrolijke Ilse DeLange je even naar het Amerikaanse platteland. De country muziek van The Common Linnets werkt als een oppepper voor je humeur en je ontspant even helemaal.
Zuiderparktheater, Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info

5 juli: Coely
Opkomende Belgische ster Coely wordt ook wel ‘de Vlaamse Lauryn Hill’ genoemd en speelde in het voorprogramma van beroemde artiesten, zoals Kendrick Lamar en Snoop Dogg. Met haar stoere attitude en diepe soul-stem kan ze rap en r&b zonder probleem aan. De funky beats van haar liedjes zorgen ervoor dat je niet anders kan dan mee te dansen op het ritme. 
BIRD, Rotterdam // € 5,50 CJP-korting // Meer info

Coely - Celebrate

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.