Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Waar ze ruwe diamanten ruw laten
06 JUN 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Sun Ra Arkestra • Meer blogs over Festival

Waar ze ruwe diamanten ruw laten

Op Strange Sounds From Beyond krijg je waar voor je geld: alleen maar ruwe diamanten op het programma. Wij selecteerden de zeven obscuurste parels. 

Nee, dit is geen behapbaar popfestival. Maar duik eens in de line-up en je hoort supertoffe tunes die je nooit eerder hoorde. Van zeven naar één presenteert CJP de zeven obscuurste parels van Strange Sounds From Beyond!

7. Mim Suleiman

Draai jij weleens Taarab thuis? Mim Suleiman is een belangrijke stem in dit Afrikaanse genre dat invloeden leent uit Indiase, Egyptische en Arabische muziek. Vooral in Kenia en Tanzania pompt Taarab volop uit de speakers. In Suleimans versie wordt de smeltkroes die Taarab is alleen maar rijker, want zij verwerkt ook dub en disco in haar muziek. Nyuli is allesbehalve obscuur: dit is een dikke vette hit!

6. Selda Bagcan & Boom Pam

Een Turkse oma als headliner van je festival? Dat is precies wat Strange Sounds From Beyond dit jaar geregeld heeft. Selda stal eerder al de show op Le Guess Who? met haar Turkse popmuziek. Deze 69-jarige protestzangeres was en is een luis in de pels van de Turkse overheid met haar felle, politieke songs. Wij verstaan geen Turks maar spacen wel helemaal weg op Ince Ince.

5. Sun Ra Arkestra

Op Strange Sounds From Beyond staat dit jaar ook een portaal naar het heelal. Sun Ra Arkestra schiet je met liefde de hemel in. Dit outer space jazzcollectief speelt nog altijd in de geest van wijlen Sun Ra: virtuoos, eclectisch en kosmisch. Laat je qua festivaloutfit ook zeker inspireren door hun garderobe.

4. Izabel

Klinkt als een nieuwe Scandinavisch popprinsesje, maar eigenlijk is Izabel Caligiore de ambientprinses van Amsterdam. De geboren Australische begon in Melbourne een eigen radioshow tijdens het zogeheten graveyard slot: van 2.00 uur tot 6.00 uur. Lullabies for Insomniacs heette dat, en dat dekt precies de lading van haar sluimerende dj-sets.

3. Black Merlin

Passerende motoren, ruisende bladeren, vallende regen, klotsende golven: dat zijn nog maar een paar geluiden die George Thompson van Black Merlin opnam tijdens zijn tijd in Bali. Op het album Hipnotik Tradisi vangt hij Indonesische muziek én het gevoel van Bali in hypnotiserende producties. 

2. Vladimir Ivkovic

Geen makkelijke jongen, die Vladimir Ivkovic. Zijn experimentele sets vragen veel van je. Als ex-resident in de prestigieuze nachtclub Salon des Amateurs in Düsseldorf zal hij zich vast thuisvoelen op Strange Sounds From Beyond, waar zijn twee Duitse maatjes Lena Willikens en Jan Schulte ook draaien. Maar voel jij je ook thuis bij Ivkovic?  

1. Orphan Fairytale

Dit is het te gekke sprookje van de Vlaamse Eva Van Deuren. Luisterend naar haar muziek onder het alias Orphan Fairytale een waan je Alice in Wonderland. Bevreemdende en daarom intrigrerende composities met tinkelende piano's en spacy synths. Niet te missen als je houdt van weirde sprookjes.

Benieuwd naar deze vreemde geluiden? Met je CJP-pas krijg je maar liefst 15% korting op een ticket voor Strange Sounds From Beyond!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.