Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Strange Sounds, good vibes
26 JUN 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Rick van Veluw, Strange Sounds From Beyond • Meer blogs over Festival

Strange Sounds, good vibes

Een van de baby’s in festivalland werd gisteren alweer twee jaar: Strange Sounds From Beyond. Wat ons betreft mogen er nog heel wat jaren bij. SSFB is here to stay!

Daarom geen verslag, maar een betoog. Want wij hebben gisteren weer met plezier over de NDSM-werf gezworven. Dit is waarom Strange Sounds From Beyond zo’n tof festival is (en jij er volgend jaar ook heen moet).

De stage van Red Light Radio was de hele dag drukbezocht.

Hartjes voor de NDSM-werf

Hoeveel festivals er ook gegeven worden, de NDSM verveelt nooit. Op welk ander festival wacht je onder een gigantische kraan tot je naar binnen mag? Of kun je even op krachten komen terwijl je uitkijkt over het IJ? Qua aankleding hoeft SSFB niet eens uit te pakken: de werf heeft van zichzelf al karakter genoeg.

Even uitpuffen hoor.

Klein maar fijn

Laat je wandelschoenen maar thuis hoor. Op SSFB is de tocht van het ene naar het andere podium geen halve dagreis: je hebt er immers maar drie. Zo hoef je zelden iets te missen en ben je niet na drie acts al doodmoe. Bovendien zijn er genoeg plekken waar je lekker kunt uitpuffen. Zoals Café Noorderlicht of de grote rode vuurtoren.

Nooit meer last van lange mensen op deze manier.

De sounds zijn ook echt strange

Hier kom je niet om hits te horen. Wel voor deep cuts en obscure parels uit de platentas van dj’s als Orpheu the Wizard, DJ Okapi en Izabel & Tako. Op SSFB krijg je alles wat het festival belooft. Het is tof om te zien hoe Izabel & Tako in eerste instantie voor een halfleeg veld draaien, maar met hun dansbare disco binnen no time de dansvloer voltrekken. Sun Ra Arkestra speelt hun kosmische jazz eveneens voor een goedgevuld veld, dat helemaal losgaat als een van de saxofonisten radslagen begint te maken. Terwijl de man in kwestie toch zeker de zestig gepasseerd is. Zo charmeren wel meer wereldmuziek-acts en bands: Mim Suleiman krijgt alleen met een ukelele en haar stem al breed lachende mensen op de eerste rijen.

Mim Suleiman aan het grappen en grollen on stage.
Tara Middleton van Sun Ra Arkestra met de beste outfit ooit.

Alles is relaxed

Ja, je merkt zeker dat SSFB nog jong is. Soms ogen dingen nog wat amateuristisch, zoals de proppen bladmuziek van Sun Ra Arkestra die ergens onder het podium belanden. Dat is gelijk ook de charme van dit festival: het is enorm relaxed. De security is er wel, maar lijkt onzichtbaar. Het voelt vrij en blij. Zó vrij zelfs, dat een jongen naast ons zonder gêne wit poeder van zijn fietssleutel snuift.

Ff lekker een patatje eten.

Hippe vogels, goede vibe

Dansen in een kimono? Kan prima. Fitnessoutfit inclusief beenwarmers? Top. Doorzichtige rok dragen met daaronder alleen een tanga? Is goed. Fashionwise kijk je je ogen uit op SSFB. Iedereen is extreem hip of extreem vreemd gekleed. Op een vergelijkbaar festival als PITCH draait het soms nogal om zien en gezien worden, maar op SSFB valt dat mee. Mensen komen hier in de eerste plaats om te dansen. Dat zorgt voor een hele goede sfeer.

Dit is een sterke outfit hoor.

Dus…

Op zoek naar een avontuurlijk, ongedwongen en kleinschalig festival waar je een zondag lang kunt dansen? Strange Sounds From  Beyond is je go-to. Tot volgend jaar!

Weet niet waarom deze baby er was, maar mooie foto toch?

Heb je Strange Sounds From Beyond gemist? Jammer! Mis het volgend jaar niet en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Gelukkig geeft CJP korting op nog veel meer festivals: check hier hoeveel korting je pakt op festivals als Welcome to the Village, Sziget, Encore Festival of Lollapalooza Berlin!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.