Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Radiohead speelt ook op Wonderfeel
16 JUN 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Foppe Schut • Meer blogs over Festival

Radiohead speelt ook op Wonderfeel

Wonderfeel is het Lowlands van de klassieke muziek. Maar wedden dat jij er als popliefhebber ook je kicks kunt halen?

Je hoort er geen moeilijke strijkkwartet-muziek; Wonderfeel heeft een gevarieerde line-up waar zelfs verstokte Pinkpop-liefhebbers hard op gaan. Dit zijn de zeven leukste acts voor mensen die meer platen van Radiohead dan Bach in de kast hebben staan.

1. Ralph van Raat

Nu we het toch over Radiohead hebben: op Wonderfeel kun je zomaar No Surprises of Karma Police horen. Dan wel in de uitvoering van Ralph van Raat en de arrangementen van Christopher ‘O Riley. Deze Nederlandse pianist speelt songs van Radiohead tot op het bot uitgekleed. Hoe dat klinkt? Daarvoor moet je toch echt naar Wonderfeel.

2. Joep Beving

Nederlands favoriete knuffelpianist. Joep Beving is in korte tijd uitgegroeid tot een graag geziene gast op diverse festivals. Zijn neo-klassieke stukken zijn filmisch, laagdrempelig en gewoon verschrikkelijk mooi. Wij zagen hem ooit schitteren op Grasnapolsky en zijn sindsdien fan. Toen barstten mensen in tranen uit; is het Wonderfeel-publiek wel bestand tegen zoveel moois?

3. Nonclassical 

Ben jij het type dat pas in de vroege avond uit de tent rolt op zoek naar een beat? Dan ben je op Wonderfeel bij Gabriel Prokofiev op het goede adres. Deze Britse componist en dj spot met alle klassieke wetten. Zo had hij ooit zijn eigen drum ’n bass-orkest en een concerto for turntables. Verwacht op deze Nonclassical-clubavond verrassende live-optredens en dj-sets.

4. DAAU

Met een naam als Die Anarchistische Abendunteraltung weet je al dat het sowieso niet saai gaat worden. Dit ensemble heeft klassieke muziek als basis, maar experimenteert naar hartenlust met meer invloeden. Een gierende accordeonsolo of een dubbeat als ondergrond: niets is DAAU vreemd. Houd je sokken goed vast als je ze live ziet, want ze kunnen je er zomaar vanaf blazen.

5. Ensemble Klang

Evil Nigger en Gay Guerrilla: zo heten de bekendste composities van Julius Eastman. Een provocateur pur sang, die het genre van minimal music een schop onder de hol gaf. De Afro-Amerikaanse Eastman was een homoseksuele man op de barricades, die vocht voor zijn principes en deed waar hij zin in had. Zijn avant-gardistische werk wordt op Wonderfeel gespeeld door Ensemble Klang.

6. Cora Burggraaf

Ze zingt een liedje voor jou alleen. Schuif bij Cora Burggraaf aan tafel en ze start met zingen. Echt waar! Vrij naar de staring contest performance van Marina Abramovich gaat mezzosopraan Cora Burggraaf de confrontatie aan met haar publiek. Durf jij plaats te nemen en een gepersonaliseerde sonate te krijgen?

7. Meezingbende 

Even helemaal klaar met luisteren en wil je gewoon keihard meelallen? De Meezingbende biedt uitkomst! Strategisch geprogrammeerd als laatste act van Wonderfeel speelt de Meezingbende Nederlandse klassiekers en jij mag meezingen. Waan je in een bruin Amsterdams café en gooi die keel open.

Kijk, dit is voor iedere muziekliefhebber een must in de festivalkalender! Bovendien krijgen CJP’ers een torenhoge korting op Wonderfeel: je bespaart maar liefst € 35,-!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.