Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 24
15 JUN 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Lorde • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 24

Verras de mensen in het park met de nieuwste tunes. Deze week een Luisterlijst met de Knight Rider, een fijne winterjas en Tupac Shakur.

Lorde – Melodrama (album)

Is ze echt nog maar twintig jaar? Je zou het bijna vergeten, maar Lorde is nu al toe aan haar tweede album. Debuutalbum Pure Heroine sloeg in als een bom en leverde Ella Yelich-O’Connor plotseling popsterrenstatus op. Hoe ga je vervolgens om met de druk voor die belangrijke tweede plaat? Lorde liet zich niet gek maken: ze nam vier jaar de tijd voor Melodrama en klinkt grootser dan op Pure Heroine. Op tracks als Sober en Perfect Places blijft haar minimalistische pop overeind, maar klinkt het vetter en feestelijker, met zomaar opduikende blazers en gedubbelde vocalen.

Tellem – Aura (EP)

Tarik Mazian is een kind van de nineties, maar zijn hoofd is nog ergens tien jaar daarvoor blijven steken. De 25-jarige rapper uit Amersfoort rijdt in de clip voor Mooier zelfs rond in KITT uit Knight Rider. Zijn eerste solo-EP voor Noahs Ark lijkt opgenomen te zijn in een Italiaanse disco anno 1983, inclusief Michael Jackson-moves en sci-fi sounds. Mooier is een rework van de Stranger Things-soundtrack en Vergeten is MJ all over. Een gewaagd geluid in een scene waar de meeste rappers komen met trap of tropische pop.

Fleet Foxes – Crack-Up (album)

Alsof je eind oktober je winterjas van de kapstok haalt en hij als gegoten zit: de terugkeer van Fleet Foxes op het muziektoneel is vertrouwd en prettig. De folkband rond Robin Pecknold was tijdens de hoogtijdagen van de folkrevival een van dé grote bands. Nu Crack-Up arriveert, is dat allang niet mee zo. Toch is het een fijn weerzien, want met Fleet Foxes hebben we het wel over de eredivisie van de hedendaagse folk. Fool’s Errand is zo’n klassiek FF-liedje met harmonieuze zang en een refrein dat prachtig open bloeit. Flawless, zo noemde Beyoncé dat toch?

The Drums – Abysmal Thoughts (album)

Oooh mamaaaaaaa, I wanna go surfinnggggg!’ Kent u deze nog? Lets Go Surfing van The Drums is een onverwoestbare zomerknaller. Groter dan die hit hebben ze nooit echt gescoord, maar The Drums zijn nog altijd de moeite waard. Met Abysmal Thoughts bewijzen ze een charmante indie-act te zijn die groter is dan De Hit. De immer aanwezige surfgitaartjes op Blood Under My Belt zijn catchy as fuck en met het emotionele Head of the Horse komt frontman Jonathan Pierce verrassend uit de hoek. Wij citeren de YouTube-comments: ‘This summer’s gonna be lit!

Kevin Morby – City Music (album)

De naam ‘Kevin Morby’ is sinds een aantal jaren een kwaliteitsstempel. Vooral vorig jaar liet de songwriter zich gelden met het sterke Singing Saw, een plaat met 24-karaats rootsliedjes naar Amerikaanse snit. Amper een jaar na die release stoomt Morby door met City Music. Net als op Singing Saw zijn de liedjes onverminderd sterk en de invloeden herkenbaar. Hij leent net zo goed van The Velvet Underground (1234) als Bob Dylan (City Music). Met zo’n productie en zoveel goede liedjes is hij over nog weer een aantal jaar misschien ook wel zo’n legende.

Kempi, Sevn Alias, Josylvio, Kevin, e.a. – All Eyez On Us (album)

In zijn auto pompt Josylvio bijna alleen maar Tupac, zo vertelde hij ons eerder dit jaar in een interview. ‘Pac heeft me een beetje opgevoed. Hij is de grootste inspiratiebron in mijn leven en muziek.’ Zo zie je maar dat de invloed van Tupac Amaru Shakur nog altijd ver reikt. Aanstaande vrijdag zou de rapper/gangster/poëet 46 geworden zijn. All Eyez On Us is een Nederlands eerbetoon aan Pac. Op zonnige westside-beats rappen artiesten als Kempi, Sevn Alias en Josylvio over hun moeders, geld en maten in de gevangenis. Vooral de raps van Kempi beklijven: zijn doorleefde stem vertelt een verhaal zonder woorden.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer!  

 

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.