Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 22
01 JUN 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Amber Coffman • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 22

Er gaat geen week voorbij zonder nieuwe muziek om van te watertanden. Deze week een Luisterlijst met een kuisheidsring, twee paar exen en een veer.

Amber Coffman – City of No Reply (album)

Lekker dan. Je zit met je vriend in een band, het gaat uit en op het volgende album stort je ex al zijn expliciete hartzeer uit. Het overkwam Amber Coffman. Na haar breakup met Dave Longstreth stapte ze uit Dirty Projectors, de band waar ze beiden in speelden. Op de nieuwste Dirty Projectors hing Longstreth alle vuile was buiten. Toch lijkt er geen keiharde ruzie tussen de twee te zijn, want deze plaat van Coffman is door hem geproduceerd. Die quirky DP-sound is ze nog niet kwijt, al gaat Coffman zich minder te buiten aan een excentriek geluid in liedjes als Nobody Knows en If You Want My Heart. Ze is ongrijpbaar op City of no Reply en knutselt met invloeden van soul, gospel en vreemde elektronica prachtige liedjes.

Naaz – Words (single)

Ze doet alles lekker zelf: schrijven, spelen, opnemen en produceren. Is al knap, maar je waardeert het extra als je Words van Naaz hoort. De Nederlandse songwriter was eerder al te horen op een track van Yellow Claw en komt in juli met haar debuut-EP Bits of Naaz. Dit voorproefje is een masterclass in ingenieuze slaapkamerpop. Naaz klinkt fris, opgeruimd en toont zich (nu al) een hele goede producer. De koortjes lopen soepel over in het refrein, op de achtergrond tikt en roffelt er van alles en het pianogeladen refrein is stijlvol. Heel benieuwd of er op die EP nog meer van die puntgave liedjes staan.

Chastity Belt – I Used To Spend So Much Time Alone (album)

In de categorie ‘vernoem je band naar het voornemen geen seks voor het huwelijk te hebben’ is er naast Purity Ring nu ook Chastity Belt. Ze maken ook nog eens gewelidge muziek: wij draaien hun single Different Now nu al weken grijs. Een prachtige melancholische jam met het repetitieve van post-punk en subtiele oplevingen, waarbij je het volume opendraait. Ten opzichte van het debuut is het geluid verder opgepoetst. Reken maar van yes dat live de punkrandjes wél worden opgezocht. Ga het live zien op vrijdag 22 september in Rotown!

Ruben Annink – Tijdmachine (feat. Teske) (single)

Spijt, misschien wel de meest machteloze emotie die een mens kan hebben. Je hebt iets compleet verpest en had gewild dat het anders was gelopen. Maar ja, nu is het allemaal kapot. Hoe ga je dit ooit nog lijmen? Ruben Annink en Teske - geen stel overigens - fantaseren erover op Tijdmachine. Ja, ze waren gelukkig, het was allemaal goed, maar nu zien ze geen toekomst meer en weten ze niet wat ze moeten zeggen. Een tijdmachine is natuurlijk de gemakkelijkste optie, maar ook in een tijdperk na de hit van Sef en Dio is zo'n ding nog steeds niet op de markt. ‘Misschien ligt de waarheid wel in het midden’, concluderen ze samen aan het einde van de track. Kijk, zo lijm je een relatie.

TOPS – Sugar at the Gate (album)

Wegdromen in de universiteitsbibliotheek of kantoor, zonder dat je van je plek afkomt. Applausje voor muziek! TOPS is een band die je wegvoert naar betere oorden. Hun achteloos klinkende gitaarpop is het muzikale equivalent van een veertje dat door de lucht zweeft. De cheeky vocalen van frontvrouw Jane Penny maken het plaatje helemaal af. Het klinkt alsof het TOPS allemaal makkelijk afgaat, maar intussen leveren ze ieder album topkwaliteit: er is geen liedje dat niet ergens in je brein blijft haken.

Amber Arcades – Cannonball (EP)

Annelotte de Graaf is in rap tempo uitgegroeid tot Neerlands favoriete indie darling, dus ieder nieuw liedje begroeten we met luid gejuich. Niet in de laatste plaats omdat ze met Fading Lines blijvende indruk maakte. Op tussendoortje Cannonball schiet ze drie keer in de roos. It Changes is een opvallend stevig nummer met de cadans van Tame Impala en op Which Will waagt ze zich aan een cover van Nick Drake. Dat pakt verrassend goed uit: normale mensen wagen zich niet zo makkelijk aan het werk van Nick Drake. Als Amber Arcades ons nu ook al met tussendoortjes wegblaast, wordt ze straks indie darling van de hele wereld.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer!   

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.