Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 26
26 JUN 2017 • Door Iris ten Have • Beeld: AMZAF Young Talent Festival • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

CJP's Cultuurknallers 26

Deze week: mashup-meesters met machtige sounds, lieve jongens met stoere jacks en de terugkeer van je favoriete grappige gele wezens.

Festival

1 juli: AMZAF Young Talent Festival
Driehonderd artiesten: winnaars van klassieke concoursen, talentenprogramma’s en ander veelbelovend jong talent treedt op tijdens deze gezellige avond. Lekker eten en verfrissende drankjes zijn erbij, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken! Verwacht onverwachte locaties voor de optredens, zoals in een kerk of een tram. Dit alles in de stijlvolle stad Arnhem.
Nederlands Openlucht Museum, Arnhem // € 5,- CJP-korting aan de deur // Meer info

Expo

24 juni – 1 oktober: Future bodies
Bart Hess heeft zo zijn ideeën over de mode van de toekomst. Geïnspireerd door de natuur ontwerpt hij kostuums en kunstinstallaties, waar je als toeschouwer aan deel moet nemen. Een handschoen die lijkt op een panterklauw van metaal en een masker dat doet denken aan schimmel of mos dat op je wangen kruipt. Met Hess' kunst weet je nooit zeker of het nou mooi is of zo afstotelijk dat je je ogen er maar niet vanaf kan houden. En dat is precies wat Hess wil.
Stedelijk Museum, ’s-Hertogenbosch // € 3,50 CJP-korting // Meer info

23 juni-27 augustus: Shades of Silence
Elise van der Linden brengt je mee naar een kalme zee van natuurlijke landschappen. Haar video-installaties zijn een lust voor het oog en vormen een oase van rust. Alsof de tijd stilstaat en de pracht van de beelden even het enige om je heen is.
Museum de Fundatie, Zwolle // € 3,- CJP korting // Meer info 

Muziek

27 juni: The Avalanches
The Avalanches luistert naar liedjes op oude vinylplaten, pikt er een paar stukjes uit en gooit die vervolgens allemaal samen om er één mix van te maken. Voeg dan nog bekende zinnen van oude beroemdheden uit toneelstukken of films toe en het resultaat is onberispelijke, machtige muziek. De band wiens eerste album word genoemd als mogelijk één van de beste Australische albums ooit is na zestien jaar terug met hun mash-up technieken en elektronische sounds. Om kippenvel van te krijgen zo mooi.
Paradiso Grote Zaal, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

The Avalanches - Frontier Psychiatrist

29 juni: Shirma Rouse
Het pure, volle stemgeluid van soulkoningin Shirma Rouse zouden we allemaal wel willen hebben. Met haar stem krijgen liedjes ineens meer sfeer en warmte. Begonnen als backing-vocal voor bekende artiesten zoals Michael Bolton en Anouk staat ze nu alleen op het podium. Iets wat voor ons al veel eerder had mogen gebeuren.
Paard van Troje, Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info

27 juni -2 juli: Niko
Luisteren naar de indierock muziek van hipsterband Niko geeft je een kalm gevoel èn zin om een beetje te zitten dansen met je ogen halfdicht en een lach op je gezicht. Met hun stoere oversized jacks en jonge onschuldige smoeltjes zijn ze ook nog eens best mooi om naar te kijken, dus da’s dubbel genieten.
De Parade, Rotterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

Theater

30 juni: Play Maids
Deze unieke Engelstalige voorstelling is een combinatie van theater, muziek en haute couture. Twee dienstmeisjes die hun meesteres zat zijn, zoeken wraak. De makers van dit stuk hebben hun verschillende talenten bij elkaar gegooid en het resultaat is een muzikaal, zeer esthetisch optreden, met Margreet Blanken in de hoofdrol.
Ostade A’dam, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

23-27 juni: Vaudeville
Dit theaterstuk is niet bedoeld voor politiek correcte mensen. Vaudeville heeft aan zulke dingen namelijk lak. De Theatertroep is van plan om grenzen te overschrijden en je gevoeligheid uit te dagen, dus die kun je maar beter even aan de kant schuiven. Grappig en brutaal: de Theatertroep uit zichzelf zonder rancune, zonder filter. Directe eerlijkheid met een valse ondertoon, te betreden op eigen risico.
De Parade, Rotterdam // € 4,- CJP-korting // Meer
info

Film

28 juni: Despicable Me 3
Deel één was een succes, deel twee was verassend goed, en deel drie heeft ook weer een groot avontuur in petto. Onze superheld Gru gaat achter de zoveelste slechterik aan, deze keer met hulp van superheldin-collega en vriendin Lucy. Samen moeten ze de wereld beschermen tegen het kwade en daar zit een hele druk achter. Maar gelukkig krijgen ze hulp van je favoriete gele wezens, die ondanks hun babyhumor, er altijd in slagen je aan het lachen krijgen.

Despicable Me 3 (trailer)

29 juni: Les fantômes d’Ismaël
Op een dag is zijn vrouw weggegaan en nooit meer teruggekomen. Twintig jaar later lijkt het of Ismaël de liefde opnieuw gevonden heeft. Sylvia snapt hem en wil graag een leven met hem op bouwen. Alles is mooier en lichter als Sylvia en hij samen zijn. Tot de dag dat Ismaël’s vrouw terugkeert, en hun levens overhoop haalt.

Les fantômes d'Ismaël (trailer)

29 juni: Baby Driver
Ansel Elgort, de acteur van Fault in Our Stars, die het hart van duizenden meiden veroverde, gooit zijn charmes weer uit het raam. In de romantische misdaadfilm Baby Driver speelt hij een stoere chauffeur van vluchtauto’s. Misdadigers, op de vlucht voor politie of andere criminelen laten zich door hem besturen. Als de knappe serveerster Deborah op zijn pad komt realiseert hij zich dat het misschien toch wel een gevaarlijke job is; hij wil ermee stoppen. Dit blijkt echter moeilijker te zijn dan hij dacht en al gauw komt hij in de problemen te zitten.

Baby Driver (trailer)

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.