Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 25
19 JUN 2017 • Door Iris ten Have • Beeld: Manifesto • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 25

Verdiep jezelf in de gedachtes van 's werelds grootste denkers, lach je krom tijdens dé komedie van de zomer en ga los op de live sounds van een wereldberoemde metalband. Hier zijn onze Cultuurknallers! 

Film

Fallen Angels
Na een drukke dag musea bezoeken, theatervoorstellingen bekijken én andere dingen doen waarvan wij weten dat je er dol op bent, plof je lekker neer op het strand om een film te kijken. Deze week op het programma van Pllek staat de Chinese misdaadfilm Fallen Angels. Hierin volg je twee verschillende verhaallijnen: één over een verliefde huurmoordenaar, de ander over een jongen met gebroken hart die op straat spulletjes verkoopt. Ondanks hun totaal verschillende levens ontmoeten deze personages elkaar in Hong Kong.  
Pllek Stadsstrand, Amsterdam // Gratis met CJP //Meer info

Fallen Angels (trailer)

My Cousin Rachel
Daphne du Maurier was een eigenwijze vrouw die zich niet liet leiden door de verwachtingen die men in die tijd van vrouwen had. De personages in haar romans zijn daarom ook vaak sterke vrouwen die met beide benen op de grond staan. In deze thriller gebaseerd op Daphne’s roman verdenkt een knappe jonge Engelsman zijn nicht Rachel van de moord op zijn voogd. Op zoek naar wraak reist hij naar haar toe. Lang kan hij de charmes van Rachel niet weerstaan, met alle gevolgen van dien.

My Cousin Rachel (trailer)

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting.

Muziek

23 juni: The Ten Bells
De dikke winnaars van de bandwedstrijd Nu of Nooit hebben een nieuw nummer en spelen dit voor de eerste keer in de Nieuwe Nor. De rockband (die doet denken aan de Arctic Monkeys), met uitstekende podiumprestatie en vette sounds, is nog maar een jaar bekend en staat nu al in de spotlights. Ervaar het voor jezelf en kijk of het beginnend succes van The Ten Bells terecht is. 
Nieuwe Nor, Heerlen // € 2,- korting met CJP // Meer info

Theater

Vanaf 21 juni: Geen Paniek!
Het is een hoopje ellende op toneel! Volg een groep chaotische acteurs en krijg een kijkje in hun leven achter de schermen, in dit toneelstuk van een toneelstuk. Alles lijkt fout te gaan: geheime affaires tussen de acteurs, een boze regisseur en geldproblemen. Een zomerkomedie met gewéldige cast en genoeg grappen om nog weken van na te genieten.
DeLaMar Theater, Amsterdam // 50% last-minute korting // Meer info 

23-27 juni: Anatol: The Rise & Fall of a Sex Symbol
We kunnen er maar niet over ophouden: de liefde is een onuitputtelijk gespreksonderwerp. En tóch is het begrip liefde veel veranderd met de tijd. Open relaties worden meer geaccepteerd en het bestaan van ‘de ware’ wordt in twijfel gesteld. Met hulp van het 19 eeuwse toneelstuk Anatol beantwoordt dit geinige trio de meest gestelde vragen over de liefde op humoristische, luchtige wijze.
De Parade, Rotterdam // € 4,- korting met CJP // Meer info 

23-26 juni: Poezieboys: Brodsky
De twee donkerblonde engeltjes Jos en Joep (alleen die twee namen samen klinken al goed in de oren) onderzoeken het leven van Russische dichter Brodsky. Brodsky werd geboren in de Sovjet-Unie en emigreerde op zijn tweeëndertigste naar Amerika. In 1987 won hij de Nobelprijs voor Literatuur. Hoe is het hem gelukt het zo ver te schoppen? Dat is de vraag die de Poezieboys beantwoorden.
De Parade, Rotterdam // € 4,- korting met CJP // Meer info

Expo

Manifesto
Je hebt van die mensen, die de wereld nét iets anders zien dan de rest. Zij zijn het onderwerp van deze filminstallatie, bestaande uit dertien korte verhalen, tekenend voor onze tijd. De visies van Karl Marx, Wassily Kandinsky, Jim Jarmusch en hun gedachtes over kunst zijn het onderwerp van deze unieke films. De regisseur was blijkbaar nogal onder de indruk van de Oscar-winnende actrice Cate Blanchett, want in elk verhaal schittert zij in de hoofdrol. Een ode aan kunst en de buitenbeentjes van onze samenleving.
Casco, Amsterdam // € 5,- korting met CJP // Meer info

Manifesto (trailer)

Festival

Parkpop Downtown
Urban, hiphop, indiepop en rock: het wisselt zich allemaal af tijdens Parkpop Downtown. Verschillende, opkomende bands verzorgen je een avond om helemaal op los te gaan, en je op te warmen voor de zoveelste editie van het Parkpop-weekend, dat de dag erna van start gaat in het Haagse Zuider park. Wereldberoemde punk en metalband Therapy? speelt, net als de Rotterdamse rockband Certain Animals, deze avond op als special guests. Wees erbij!
Paard van Troje, Den Haag // € 2,50 korting met CJP // Meer info 

Lezen

24 juni: Spit Your Story
Kom luisteren naar de aangrijpende, persoonlijke levensverhalen van jonge Amsterdammers en jonge vluchtelingen. Zij stellen zich bloot aan het publiek en delen hun heftige, emotionele of juist grappige ervaringen: het zit er allemaal bij. Om de sfeer iets relaxter te maken zal de voorstelling worden begeleid door muziek, gespeelt door vluchtelingenband Music Generations.
Tolhuistuin, Amsterdam // Gratis met CJP // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.