Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 24
12 JUN 2017 • Door Iris ten Have • Beeld: Sugarfactory • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

CJP's Cultuurknallers 24

Laat je haren wapperen op heerlijke indiesounds, doezel weg tussen de rails in het spoorwegmuseum en snuffel door 3D geprinte slaapkamers. De Cultuurknallers van deze week!

Muziek

13 juni: Club Classique & de Kosmos
Natuurkunde experimenten meets live klassieke muziek. Terwijl de klanken van Bach en Scriabin de kamer vullen, worden de trillingen van de muziek op een groot scherm vertoond. Stroomstoten en magneetvelden dienen hier als muziekinstrument. Bereid je voor op een reis door de Kosmos!
Ostade A'dam, Amsterdam // € 2.50 korting met CJP // Meer info  

15 juni: Indie in Town
De verschillende bands zijn helemaal afgereisd vanuit Amerika en Italië om je een hap van het indierepertoire te laten proeven. Zo heeft Dakota dromerige sounds die langzaam veranderen in heerlijke indiebeats waardoor je lichaam vanzelf mee gaat bewegen. De stoere psychedelische pop met een sterk gitaartapijt wordt gespeeld door Frank Valenza. Verder op deze speciale indie & alternative muziekavond kun je luisteren naar chille surfmuziek, psychedelische pop, funk en blues. 
The Sugarfactory, Amsterdam // € 2,50 korting met CJP // Meer info 

17 juni: Canto Ostinato in het Spoorwegmuseum
Zittend naar een concert kijken: dat kennen we wel. Maar een ligconcert? Neem je eigen matje mee en neem plaats tussen rails en treinen in de Werkplaats van het Spoorwegmuseum. Ondertussen laat befaamd pianoduo Sandra en Jeroen van Veen je ontspannen met de zachte klanken van de Canto Ostinato. In andere woorden: meditatiesessie met klassieke muziek in een onverwachte locatie. Grijp je kans, want zoiets maak je niet vaak mee!
Spoorwegmuseum, Utrecht // 20% korting met CJP, op gebruik van code cjpspwm17 // Meer info 

Expo

19 mei t/m 17 september: We May Have All Come On Different Ships, But We're On The Same Boat Now
Sarah van Sonsbeeck heeft een obsessie met goud; ze smelt het in plasjes, hangt het aan de wand of propt het tot een bol. Niet alleen prachtig om te zien, want de diepere betekenis erachter maakt het nóg interessanter. De vellen goud die nu de vloer van de Oude Kerk bedekken zijn isolerende nooddekens die vluchtelingen warm houden na hun aankomst in Europa. Hiermee wil Sarah het idee van bescherming en schuilplek opwekken waarvoor de kerk vroeger bekend stond.
De Oude Kerk, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info  

20 mei t/m 6 augustus: Rineke Dijkstra: Een Ode
De overvloed aan onbekende gevoelens die met de puberteit naar boven komen, kunnen best intimiderend zijn. Rineke Dijkstra probeert deze kwetsbare periode vast te leggen in haar foto’s. Ze neemt portretten van pubers van over de hele wereld, die allemaal een andere cultuur hebben maar één ding gemeen: de ongemakkelijke en timide blik in hun ogen.
Stedelijk Museum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info                              

11 juni t/m 25 juni: Åyr - I’d Rather Be Outside
Door de groeiende bevolking is er een tekort aan huizen en worden er telkens meer gemeenschappelijke woningen gebouwd. Wat doet dit met onze samenleving? Is dit een schending van onze individualiteit? Dat is de inspiratie achter het werk van Åyr, dat vanaf 11 juni tentoon wordt gesteld op het Museumplein: 3D geprinte slaapkamers waar je vrij in rond kan lopen.
Stedelijk Museum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Film

It Comes At Night
Na zijn bejubelde debuutfilm Krisha komt award-winnend regisseur Trey Edward Shults terug met een veelbelovende horrorfilm. De buitenwereld is in gevaar en wordt op onnatuurlijke wijze bedreigd. Een man, zijn vrouw en zijn zoon schuilen, tot op een dag een gezin aanklopt en hen om onderdak vraagt. Al proberen ze elkaar nog zo goed te helpen, het heeft dramatische gevolgen voor de veiligheid van de twee families.                                 

It Comes At Night (trailer)

All Eyez On Me
Toen Tupac naam begon te maken in de rapscene, kwam daar veel bij kijken. Vrouwen, drugs en geweld veranderden de jongen in een gangster, vooral bekend om zijn agressiviteit en handigheid in bed. Alhoewel hij zoon was van voormalige Black Panther-leden werd hij niet serieus genomen door zijn groepsgenoten. Een trouw portret van één van de beste en meest invloedrijke rappers aller tijden.  

All Eyez On Me (trailer)

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting.

Festival

14 juni: Elisabeth in Concert
'La mamma, la mamma!'  Herinner je je deze emotionele scène van de legendarische Sissi film nog? Het leven van de wonderschone Oostenrijkse prinses, die zo geliefd was bij het volk, is nu als musical te zien. Keer voor eventjes terug naar de negentiende eeuw en kom meer te weten over het geanimeerde leven van Sissi.
Paleis het Loo, Apeldoorn // 20% CJP-korting // Meer info

Theater

15 juni: GABBERS
Maak je klaar voor de zomer met de geweldige acts van de GABBERS. Jandino Asporaat, Guido Weijers, Philippe Geubels en Roué Verveer laten je huilen van het lachen.
Ziggo Dome, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.