Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 23
05 JUN 2017 • Door Valerija Denaityte • Beeld: Oerol • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 23

Musiceer op je smartphone tijdens Pieces of Tomorrow, ontdek de huiskamer van kunstenaars bij Live in de living en ontspan op hèt festivaleiland Terschelling tijdens Oerol. Dit zijn onze Cultuurknallers!

Muziek

8 juni: Pieces of Tomorrow
Popmuziek heb je nu wel gehoord, dus het is tijd voor iets nieuws. Pieces of Tomorrow is een avond in Utrecht waarbij je klassieke muziek kunt luisteren zonder alle poespas. Gewoon in je spijkerbroek en met een biertje in de hand. Deze keer wordt je met de compositie ‘A Unification of Worlds’ uitgedaagd om mee te doen met je smartphone. Hoeft ‘ie eens niet op stil tijdens een concert.
TivoliVredenburg, Utrecht // Gratis drankje met CJP // Meer info

9 juni: Rotterdamse Dakendagen: PopUp010
PopUp010 werd drie jaar geleden voor het eerst gehouden, met Crying Boys Club als openingsact. Nu kun je op het dak van Las Palmas genieten van hun optreden. Ze delen het podium onder de open lucht met het Utrechtse Bewilder. Kom dansen op een van de vele Rotterdamse daken en chill tussendoor met het uitzicht over de Nieuwe Maas.
Las Palmas, Rotterdam // 25% CJP-korting // Meer info

Crying Boys Cafe - I Was A Singer

11 juni: Will and the People - Unplugged
Lion In The Morning Sun was de zomerhit van 2012 en zette de Britse band Will and the People op de kaart. Ze stopten daarna niet met hun zon-zee-strandmuziek en maakten nog eens twee albums, vol dansbare nummers met een flinke dosis zomergevoel. Op 11 juni staan ze in Paard van Troje, maar anders dan je gewend bent: unplugged.
Paard van Troje, Den Haag // € 2,- CJP-korting // Meer info

Will and the People - Lion In The Morning Sun

Film

Tarde para la ira
De stille José leidt een rustig leven en werkt in een bar om rond te komen. Als Curro, de broer van de bareigenaar, na acht jaar vrijkomt uit de gevangenis, moeten beide mannen hun verleden onder ogen komen. Curro heeft in de bak gezeten voor een overval waarbij José zijn vader en vriendin verloren is. José ontvoert Curro en samen gaan ze op zoek naar Curro’s medeplichtigen. Deze film won maar liefst vier Goya’s, de Spaanse variant van de Oscar.

Tarde para la ira (trailer)

The Mummy
Zand, historische figuren en vloeken: The Mummy is back! Deze keer zonder Brendan Fraser, maar mèt Tom Cruise. Sofia Boutella (Star Trek: Beyond) speelt de mummie: een Egyptische prinses wordt wakker nadat ze voor haar machtswellust gedood en begraven werd. Ze staat op uit de dood, en met duizenden jaren aan woede besluit ze de hele wereld met duistere magie te verwoesten.

The Mummy (trailer)

The Bleeder
Chuck Wepner neemt het in 1975 op tegen Muhammed Ali en houdt het bijna vijftien rondes vol. Dat is al een prestatie op zich, maar het echte gevecht in Wepner’s leven vindt plaats buiten de ring. Dagelijks heeft Wepner vooral problemen met drank en drugs, en daarbij houdt hij houdt ook veel van vrouwen. Hoewel de film in het buitenland ook wel Chuck wordt genoemd, is The Bleeder een passendere titel: Wepner stond er namelijk om bekend veel bloed te verliezen tijdens wedstrijden.

The Bleeder (trailer)

Theater

6 juni: Live in de living
De woonkamer noemen ze in het Vlaams ook wel de living, en dat is precies waar de huiskunstenaars van de Brakke Grond alles uit de kast gaan halen. Van workshops en radiodocumentaires tot openluchtconcerten: je komt het allemaal tegen. Ontdek plekken in de Brakke Grond die normaal niet te bereiken zijn, zoals kleedkamers of het dak. De kunstenaars laten het werk op de meest comfortabele plek zien: in hun eigen huis.
De Brakke Grond, Amsterdam // € 3,50 CJP-korting // Meer info

9 t/m 11 juni: The Gabriels
We zijn het over één ding eens: 2016 was, op z’n zachtst gezegd, een turbulent jaar. Vooral voor Amerikanen. Nu alles op z’n kop ligt in de politiek, kijken we terug naar een hoopvolle tijd met The Gabriels, een driedelige theatermarathon over het leven van één familie tijdens het verkiezingsjaar in de VS. The Gabriels is te zien tijdens Holland Festival, waar je op wel meer voorstellingen korting scoort.
Frascati, Amsterdam // € 8,- CJP-korting // Meer info

The Gabriels

5 juni: Schoft
De broers van Kommil Foo kijken tijdens Schoft naar het leven. Want, ja, het leven is een constant ritueel van vallen en de moed vinden om op te staan, alleen maar om weer te vallen. Wat misschien nog wel het lulligst is: het leven eindigt ook nog. Dit schofterige gedrag van het leven inspireert de broers Walschaerts steeds weer, want de mens komt toch overeind, hoe wankel hij ook is.
De Kleine Komedie, Amsterdam // 50% CJP-korting aan de kassa // Meer info

Festival

9 t/m 18 juni: Oerol
Terschelling ondergaat een metamorfose, want het is tijd voor Oerol. De schapen en koeien mogen naar buiten om te grazen en de crea bea’s nemen plekken op het eiland over om hun kunsten te laten zien. Begin bij een theatervoorstelling aan zee, ga door naar een dansact in het bos en eindig bij een concert onder de open lucht. Kunst en frisse lucht, wat wil je nog meer?
Verschillende locaties, Terschelling // 20% CJP-korting op voorstellingen // Meer info

Expo

Vanaf 19 mei: Sarah van Sonsbeeck
De zee maakt een comeback in de Oude Kerk. Kunstenares Sarah van Sonsbeeck kijkt naar de veilige haven die de kerk bood aan zeelieden en bedekt de grond met de gouden beschermingsdekens waarin vluchtelingen op zee worden gewikkeld. De kerk en de gouden folie: twee beschermers van mensen op zee, in twee compleet verschillende tijden. Een quote van Martin Luther King staat centraal: we may have all come on different ships, but we’re in the same boat now.
Oude Kerk, Amsterdam // Gratis met CJP // Meer info

Vanaf 8 juni: Genesis - Sebastião Salgado
De aarde heeft het niet zo makkelijk. We vervuilen de lucht, het land en de oceanen, en ‘sommige’ mensen geloven niet eens in klimaatverandering. En dat terwijl de aarde zoveel voor ons doet: we hebben bijvoorbeeld schoon water en schone lucht. Sebastião Salgado fotografeert de wereld in zwart-wit om te laten zien juist hoe mooi en krachtig de planeet aarde is. De titel Genesis verwijst dan ook naar de schepping van de aarde, die nu zelf bescherming nodig heeft.
Nederlands Fotomuseum, Rotterdam // € 7,- CJP-korting // Meer info

Lezen

7 juni: Bloeiklas voor Singles
Wat doen de singles nou in de broeikas? Oh, wacht, het is een bloeiklas. Nou ja, in allebei krijg je de gelegenheid om te groeien en bloeien. Bloeiklas voor Singles is een avond waar je op zoek gaat naar de beste manier om van het single-bestaan af te komen. Deze bloeiklas richt zich op die belangrijke eerste ontmoeting, en wat jij eraan kan doen om er het beste van te maken. Door de kleine groepen van twintig man wordt het meteen een stuk minder eng om je verlangens en ervaringen te delen, zodat je van jezelf en van elkaar kunt leren.
De Rode Hoed, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.