Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP gaat internationaal
29 JUN 2017 • Door Iris ten Have • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

CJP gaat internationaal

Niet alleen in Nederland kun je je verrijken met culturele uitjes! Check nu wat je met je CJP-pas in het buitenland kunt doen.

Heb je het EYCA logo op je CJP-pas, dan krijg je ook korting in andere Europese landen. Van het bezoeken van indrukwekkende musea tot wegzinken tijdens een chique balletvoorstelling, er is altijd een manier om de vakantie nog spannender te maken. Hieronder vind je onze favorieten.

België

In het land waar alle bekende striptekenaars vandaan komen, moét je eigenlijk wel een bezoek brengen aan het stripmuseum. Ontdek de eerste kladtekeningen van Kuifje en de meesterwerken van ’s werelds beroemdste striptekenaars, zoals Peyo en Albert Uderzo!
Belgian ComiC Strip Center, Brussel // € 3,- CJP-korting // Meer info

Kroatië

Maak een reis terug in de tijd en loop langs de stadsmuren van het prachtige Dubrovnik, de torens, bastions en ophaalbruggen. Deze stad is niet voor niets uitgekozen als filmset voor de serie Game of Thrones!
Dubrovnik City Walls, Dubrovnik // 75% korting met CJP // Meer info

Geen wolkenkrabber aan de hemel te zien

Griekenland

Voor een prikkie kun je tijdens je vakantie naar een concert van een echt Grieks Symfonisch Orkest! Al ben je geen grote klassieke muziekliefhebber, want het Thessaloniki Staats-Symfonie orkest speelt ook muziek van bekende films zoals The Gold Rush. Bioscoop en live muziek van een top-orkest tegelijk.
Thessaloniki State Symphony Orchestra, Thessaloniki // 50% korting met CJP // Meer info

Italië

Aan het door Michelangelo ontworpen Campidoglio-plein zit een van de must sees van Rome: het fameuze Museo Capitolini. Hier komt de Romeinse mythologie tot leven met fresco’s, standbeelden van goden en als kers op de taart het standbeeld van wolfskinderen Remus en Romulus.
Museo Capitolini, Rome // € 3,- CJP-korting // Meer info

Klinkt spannend: veertig meter onder de stad Napels kun je een tour nemen door de geschiedenis van de stad. Met een kaars in je hand loop je tussen de gele stenen en vind je restanten van de Romeinen, de Tweede Wereldoorlog en het begin van Napels.
Naples Underground Tour, Napels // 20% korting met CJP // Meer info

Luxemburg

Voor op de regendagen of als je de dag rustig wil eindigen, kun je terecht in het grote cinema complex Kinepolis. Bijna elke dag is hier wel iets leuks te zien: van populaire big budget tot auteurs- en familie- films, er is iets voor iedereen.
Verschillende bioscopen in Luxemburg // Standaard € 6,- per ticket // Meer info

Malta

Had je ook zo’n zin om pijl en boog te leren schieten toen je Katniss van de Hongerspelen zichzelf zag verdedigen, like a boss? Bij de Malta Archery kun je deze droom eindelijk verwezenlijken in een prachtige natuurlijke omgeving. Je krijgt er ook nog eens een coole traditionele outfit bij.
Malta-Archery, Pembroke // 50% korting met CJP // Meer info

Oostenrijk

Alleen al voor de indrukwekkende architectuur van dit gebouw en het uitzicht over de stad is het de moeite waard om dit museum te bezoeken. Moderne kunst is hier in alle soorten te zien, zoals fotografie en sculpturen.
Museum der Moderne, Salzburg // 20% korting met CJP // Meer info

Polen

In het koninklijke kasteel van Warschau bewonder je niet alleen de prachtig versierde kamers met hoge plafonds en ornementen, maar er is ook klassieke kunst te zien. Na een bezoek aan het kasteel kun je een frisse neus halen tijdens een wandeling door de chique tuinen.
The Royal Castle, Warschau // 33% korting met CJP // Meer info

Schotland

Drie weken dans, opera, muziek en theater midden in Edinburgh. Zo kijk je toe hoe een eenentwintigste eeuwse, sarcastische Kleine Zeemeermin zoekt naar haar prins en luister je naar de filharmonische orkesten, afkomstig uit de hele werled, van Budapest tot Bergen.
Edinburgh International Festival // 50% korting met CJP // Meer info

Het Edinburgh International Festival houdt wel van een feestje

Spanje

Als een soort glanzende spiegel en herkenningspunt van de stad nodigt het Guggenheim Museum je uit haar moderne, hedendaagse kunst te bewonderen. Hier vind je de kunst van wereldberoemde artiesten zoals Kandinsky, Chagall en de enige echte Picasso.
Guggenheim Museum, Bilbao // 58% korting met CJP // Meer info

In het hart van Barcelona staat het gigantische kunstwerk en oneindige project van Gaudí: La Sagrada Família. Mooi om te zien hoe de stad alles doet om deze kerk, waarvan de bouw al twee eeuwen geleden begon, tot werkelijkheid te maken.
Basilica de la Sagrada Familia, Barcelona // 20% korting met CJP // Meer info

Tsjechië

Maak je reis naar Praag onvergetelijker door net als een goedgesettelde inwoner naar het ballet of een theatervoorstelling te gaan. Huil van verdriet om de onmogelijke liefde van Romeo en Julia of geniet van dans-spektakels met licht- en film- shows.
National Theatre, Praag // 50% korting met CJP op geselecteerde voorstellingen // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.