Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
#zinin #HF2017
17 MEI 2017 • Door Elize Kerseboom • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater

#zinin #HF2017

Jude Law, de nieuwste streetdance-moves uit Brooklyn en Indonesische EDM: Holland Festival 2017 komt eraan! 

Nederland kent nogal wat festivals, dus je moet toch wat voorstellen, wil je dat van jou vernoemen naar ons land. Gelukkig doet Holland Festival hun naam eer aan: met een gigantisch aanbod aan theater, muziek, dans, opera, film en performance art is dit het grootste podiumkunstenfestival (leuk Scrabblewoord) dat we hier kennen. Vol grote sterren en (nog) klein talent: de real deal! Genoeg aanbod om je CJP-pas er in één keer uit te halen. Wat moet je (met fikse CJP-korting) in Amsterdam zien? 

The Gabriels – Richard Nelson & The Public Theatre 

Wanneer: 9, 10 en 11 juni
Waar: Frascati Theater
Waiting for the world to change? De leden van het Amerikaanse gezin Gabriels in ieder geval wel. Deze middenklasse-familie debatteert er flink op los aan de keukentafel. Onderwerp: het turbulente verkiezingsjaar van 2016. Volgens de New York Times het beste theaterstuk van vorig jaar. Als dit inderdaad zo is, betekent het dat je 8 (!) uur lang kunt genieten tijdens dit drieluik. 
CJP-prijs: € 18,- i.p.v. € 36,-

FLEXN – Reggie Gray

Wanneer:  9 & 10 juni
Waar: Stadsschouwburg Amsterdam
Flex is een nieuw genre in de streetdance-wereld, ontstaan in Brooklyn. Flex-pionier slash choreograaf Reggie Gray brengt de dansstijl samen met Amerikaanse dansers all the way from New York naar Nederland tijdens #HF2017. Die maatschappelijke turbulentie als thema is ook in Flexn aan de orde, want Reggie put voor de choreografie uit tot de heersende sociale onrust.
CJP-prijs: € 18,- i.p.v. € 33,-

A Night in Indonesia - Kande, Boi Akih, Jogja Noise Bombing, e.a.

Wanneer: 16 juni
Waar: Paradiso
Gooi pop, noise, folk en EDM bij elkaar in de mix en voeg daar een Indonesisch tintje aan toe. Wat je krijgt is een glad beslag in de vorm van een minifestival met de naam A Night in Indonesia! In de verschillende zalen van Paradiso waag je je hier aan de beste underground en liveperformers uit Indonesië én Nederland. Van akoestische metal tot de Islamitische benadering op westerse gitaren: deze performers geven een nieuwe kijk op de genres die je al lang dacht te kennen. De Indonesische vibes schud je de dagen erna niet gauw van je af!
CJP-prijs: € 18,- i.p.v. € 26,-

Nicht Schlafen - Alain Platel, Les Ballets C de la B

Wanneer: 20, 21, 22 juni
Waar: Koninklijk Theater Carré
Dit stuk draait om een classic piece van componist Gustav Mahler. Waarom? Omdat regisseur Alain Platel wel wat met het thema van Gustavs symfonieën kon: een ontwrichtende, versnelde tijd waarin de mensheid afraasde op de Eerste Wereldoorlog. Onheil hing in de lucht en dat bracht Mahler terug in zijn werk. In Nicht Schlafen zien wij dat op onze beurt weer terug in negen dansers die zich overgeven aan een dood paard. Of, oké, een sculptuur ervan. Interessant thema, omdat het verdacht toepasbaar lijkt op de roerige tijden van nu.
CJP-prijs: € 18,- i.p.v. € 20,- tot € 40,-

Phobiarama – Dries Verhoeven

Wanneer: 12 t/m 20 juni
Waar: Mercatorplein
Wat hebben een terrorist, een marketeer en een politicus met elkaar gemeen? Als je het aan theatermaker en beeldend kunstenaar Dries Verhoeven vraag, zegt-ie waarschijnlijk iets in de trant van: de skill-beheersing van het inspelen op angst. Want de maatschappij, waarin we geobsedeerd lijken te zijn door veiligheid en perfectie? Dat is er een waar een angstcultuur aan ten grondslag ligt, mede door dat soort figuren. Phobiarama is een tripje door die angstcultuur, waarbij Dries door probeert te dringen tot de diepste krochten van je hersenen, daa in het gebied waar je angstreceptoren zich schuilhouden. Een spannende show!
CJP-prijs: € 8,- i.p.v. € 10,-

Robots/non/robots - Mouse On Mars, Ensemble Musikfabrik, André de Ridder

Wanneer: 10 juni
Waar: Muziekgebouw aan 't IJ
Nu ís het al vet wanneer klassieke muziek met elektronica gemixt wordt, maar als de elektro-elementjes dan ook nog uitgevoerd worden door een robot, beginnen onze oren helemaal te klapperen. Avant-garde-orkest Ensemble Musikfabrik, elektronicapioniers Mouse on Mars, dirigent André de Ridder én percussierobots zorgen voor een show waar je met open mond naar kijkt. Inclusief spannende lichtinstallatie voor een grillig, edgy sfeertje.
CJP-prijs: € 18,- i.p.v. € 28,- tot € 31,-

Obsession – Toneelgroep Amsterdam

Wanneer: 8 t/m 18 juni
Waar: Koninklijk Theater Carré
Stel, je hebt geen cent te makken, maar dankzij je rijke, oudere man red je je meer dan prima. Op financieel gebied dan, want echte liefde lijkt ver te zoeken. Dan ontmoet je bij toeval een knappe zwerver. Heeft óók geen cent te makken natuurlijk, maar wel een passievol leven in de aanbieding. Hoe het afloopt zie je in Obsession, dat tijdens Holland Festival in première gaat. Unique selling point van dit stuk? Jude Law speelt naast Halin Reijn te midden van Toneelgroep Amsterdam zijn hoofdrol als de knappe (duh) zwerver. 
Prijs: € 30,50 tot € 51,-

Zo heeft Holland Festival nog véél meer te bieden. Het volledige programma check je hier en de voorstellingen met CJP-korting hier. Meer dans- dan operafan of sta je liever in een popzaal dan in een performance art-ruimte? Er zit hoe dan ook iets voor je tussen bij dit Hollandse festival, kan niet missen!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.