Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 20
18 MEI 2017 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 20

In mei legt iedere band/artiest een ei. Deze week doen we een cowboyhoed op, lachen we om Trump en verwelkomen we een oude vriend.

Daniel Romano – Modern Pressure (album)

Een uitstervend ras: de troubadour. Er zijn weinig songwriters meer van de klassieke snit, met de gitaar op de rug en gemeend hartzeer. Daarom koesteren we Daniel Romano. De Canadees maakte met Come Cry With Me een van de mooiste countryplaten van de afgelopen jaren. Altijd een prachtig gezicht als hij ergens geboekt wordt op een hip festival: Romano verschijnt stug met cowboyhoed en speelt allesbehalve een festivaluitvoering van zijn country en rootsmuziek. Na het wat minder klassieke Mosey is Modern Pressure een verdere stap in de richting van een écht eigen versie van het genre. Roya en When I Learned Your Name zijn heerlijke liedjes, waarin het stof van de gitaren wordt gespeeld.

JOIA – Living It Now (album)

Eén luisterbeurt en gelijk is het visioen daar. Een fonkelende zon, frisgroene bomen en een felwitte jurk. Het bruidspaar klinkt de glazen, familie en vrienden kijken gelukzalig toe, de eerste dans wordt gewaagd. JOIA’s Love Song roept dat soort beelden op. Een liedje dat doet denken aan Jason Mraz en Sara Bareilles, maar net iets meer te bieden heeft. Joia Lucia Rath deed vorig jaar mee aan De Grote Prijs van Nederland en brengt nu haar debuutalbum Living It Now uit. Precies op het juiste moment: een buitengewoon opgewekt en vrolijke plaat, waarop JOIA bewijst dat ze liedjes schrijft die je bij blijven.

Aldous Harding – Party (album)

Wij hebben Aldous Harding nog nooit live gezien, maar het schijnt behoorlijk intens te zijn. De Nieuw-Zeelandse songwriter heeft desolate en diepe folksongs, die ze op het podium nog een tikje indringender speelt. Imagining My Man is zo’n donkere folkballad waarmee ze dwars door je heen zingt. Op Horizon wisselt ze kittig gezongen delen af met vlijmscherpe passages. Er zit een behoorlijke dynamiek in haar muziek, to say the least. Niet voor niets programmeerde Paradiso haar show eind mei in de Schellingwouderkerk: dat moet een bijzondere show worden.

Wavves – You’re Welcome (album)

Altijd nog een beetje glimlachen om de vriend die deze band consequent ‘Waffes’ noemde. Je zegt natuurlijk ‘Waves’! Wisten wij allang natuurlijk, duh. De garage/surfrockband rond Nathan Williams was sowieso al sympathiek, maar door hun grappige protestacties zijn we ze alleen maar leuker gaan vinden. Williams lanceerde met zijn broer een spel waarin je de nationalistische Richard Spencer in het gezicht kon hoeken en zoekt nog altijd naar plekken in de VS om gigantische billboards met Trump-cartoons op te hangen. Intussen wordt er ook nog gewoon muziek gemaakt: op You’re Welcome draait Wavves de gashendel ouderwets open met razendsnelle punk/garage/surfrock.

Nick Murphy – Missing Link (EP)

Chet Faker is terug! Oh nee, zo mogen we ‘m niet meer noemen: tegenwoordig gaat hij onder zijn eigen naam – Nick Murphy – door het leven. Op Spotify zie je hoe serieus die breuk is: de muziek die Murphy als Chet Faker maakte, vindt je niet op de artiestenpagina van Nick Murphy. Weg zijn de soul- en jazzinvloeden: de Missing Link EP zwalkt van krautrock (Forget About Me) naar de club (Your Time, met Kaytranada) en gaat ook graag het experiment aan. Leuk voorproefje van een album?

She-Devils – She-Devils (album)

Dat is pas zelfvertrouwen in eigen kunnen hebben: geen muziek uitbrengen en toch liveshows spelen. Audrey Ann en Kyle Jukka van She-Devils pakken de zaken graag onconventioneel aan. Met de gedachte ‘de buzz komt vanzelf wel als de liveshows goed zijn’ speelden ze zoveel mogelijk. En warempel: na sterke festival- en clubshows nam Majical Cloudz ze mee op tournee en rees hun ster. Toen verscheen er eindelijk een EP en nu komt hun debuut uit op Secretly Canadian. De muziek is net zo eigengereid als dit duo: Jukka knipt en plakt met samples van sixties-surfplaten en Audrey zingt daar overheen. Op die EP speelden ze zelfs niks live in. Die tegenstelling in hun sound is fascinerend en de reden waarom jij She-Devils moet luisteren.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer!   

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.