Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Een spotgoedkope festivalzomer
26 MEI 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Box Events, Glastonbury, Couchsurfing. • Meer blogs over Festival

Een spotgoedkope festivalzomer

Wacht nog even met het afsluiten van een hypotheek op je festivalzomer. Het kan namelijk goedkoop! CJP heeft de ultieme budgettips voor je. 

Plannen om naar grpte buitenlandse festivals als Sziget, Exit Festival of Lollapalooza Berlin te gaan? Pak ze gewoon alle drie mee! Dat kan omdat CJP er vette korting op geeft en je bakken geld bespaard als je deze budgettips ter harte neemt.

Festivaltickets

Altijd een rib uit je lijf. Wij voelen met je mee, hier bij CJP. Daarom geven we op Sziget, Exit Festival en Lollapalooza Berlin tot € 40,- korting. Dat scheelt toch al gauw een halve rib. Heb je écht helemaal geen geld voor een festivalticket? Doe dan mee aan winacties, bied je aan als freelance muziekjournalist of ga achter de tap staan tijdens het festival. Ook als je werkt op een festival houd je namelijk genoeg uurtjes over om ergens de beest uit te hangen.

Kijk eens hoe leuk deze mensen het vinden om op een festival te werken!

Vervoer

Dit kan eenvoudig gratis: liften. Vooral Berlijn is goed te doen, daar ben je met een beetje mazzel in een dag. Misschien word je wel opgepikt door mede-festivalgangers en scoor je gelijk het eerste gratis biertje! Mag je nou niet liften van je moeder of vind je het zelf stiekem ook wat eng, dan is een busdienst als de Flixbus een goed alternatief. Voor een paar tientjes rijd je al naar Berlijn, Budapest of Novi Sad.

Hier zou iedereen voor stoppen, toch?

Verblijf

Bij de meeste festivals zit een campingpplekje al bij je ticket in. Op Sziget mag je je tent zelfs in een gangpad of struik neerzetten. Een stadsfestival als Lollapalooza is andere koek: hier moet je zelf iets hosselen. Couchsurfing is dan een mooie gratis optie. Crash op de bank bij een local in ruil voor een goed gesprek en een door jou gekookte maaltijd. AirBnB of een goedkoop hostel kan natuurlijk ook. De échte avonturiers zetten natuurlijk rebels hun eigen tentje op in het stadspark.

Deze man is heerlijk aan het couchsurfen.

Eten & drinken

Tegenwoordig moet je bij de bank een extra lening afsluiten om een hamburger te kopen op een festival. Je bespaart euro’s door je tent dicht bij de hoofdingang te zetten: zo pendel je makkelijk heen en weer en kook je voor de eigen tent een lekker maaltje. Drankorgels doen er goed aan een veldflesje te vullen met iets sterks, zodat je nooit zonder broodnodige oppepper komt te zitten. Passeert er een dronken tor met rijkelijk gevuld treetje? Hij/zij heeft het heus niet door als je er eentje uitvist.

Deze jongen gaat het never doorhebben als je een biertje leent.

Voordeel scoren

Eenmaal op het festival liggen de euro’s voor het oprapen. Letterlijk: mensen raken zó vaak muntjes kwijt. Uw verslaggever vond vorig jaar twaalf muntjes op Lowlands, nog altijd een van de gelukkigste dagen van zijn leven. Je doet er dus goed aan af en toe goed naar de grond te kijken. Helemaal als de stofwolken langzaam oplossen na een moshpit. Voordeel scoor je ook door simpelweg vrienden te maken. De meest aantrekkelijke potentiële festivalbuddies zijn dronken: die trakteren scheutig. 

Deze festivalpiraat is op weg om muntjes te veroveren.

Scoor dus snel kaarten met korting voor Sziget, Exit Festival of Lollapalooza Berlin! Geen zin in een buitenlands festival? CJP geeft ook korting op heel veel Nederlandse festivals: die check je hier.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.