Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 22
29 MEI 2017 • Door Valerija Denaityte • Beeld: Dune Rats • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 22

Ervaar tropische muziek met La Yegros en Témé Tan, kom bij de geheime club van het Vondelfestival en praat mee over intersectionaliteit in De Nieuwe Liefde. De Cultuurknallers van deze week.

Muziek

1 juni: PLLEK LIVE STAGE | La Yegros  x Témé Tan
Waan je in een plek van warme stranden, palmbomen en heerlijke tropische muziek. Het complete tegenovergestelde van Nederland is tóch te vinden in Amsterdam. La Yegros is the queen of nu cumbia; niemand kan dit Colombiaanse ritme beter spelen dan zij. Openingsact Témé Tan is een Belg met Congolese wortels: afro elementen met een vleugje pop, soul en hiphop. Heerlijk als je in ons eigen land wil genieten van een tropische getaway.
Pllek, Amsterdam // CJP-prijs: € 5,- // Meer info

La Yegros - Chicha Roja

1 juni: GOSTO
Als er iemand een alleskunner is, is het GOSTO wel. Als multi-instrumentalist componeert hij al zijn muziek zelf, al heeft hij tijdens zijn optredens een live-band die alle instrumenten speelt terwijl hij zingt. Door de elektronische beats brengt GOSTO je bijna onder hypnose waarin je alleen maar kunt genieten van zijn rauwe stem, donkere beats en warme bassen.
Patronaat, Haarlem // € 2,50 CJP-korting // Meer info

GOSTO - Tell Me What You're Made Of

2 juni: Will Joseph Cook
Als de video’s van Will Joseph Cook’s nummers ziet denk je waarschijnlijk ‘wauw, wat een vrolijke boel!’. Maar luister eens goed naar de teksten. De woorden die deze negentienjarige Brit zingt, zijn juist behoorlijk filosofisch. Je weet niet of je wilt dansen, of dat je gefascineerd wil staan luisteren. Allebei mag, tijdens zijn optreden op 2 juni in Sugarfactory.
Sugarfactory, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Will Joseph Cook - Sweet Dreamer

4 juni: Dune Rats
Volgens Google zijn er geen ratten in de duinen, maar is een dune rat iemand die gewoon graag op het strand zit. De band Dune Rats past ook wel in die definitie, want ze genieten volop van de stranden van Australië, waar ze vandaan komen. Ze zijn bovendien niet op hun mondje gevallen en schrijven muziek over wiet roken en rattenkwaad uithalen. Wat anders kun je verwachten als hun nieuwste plaat The Kids Will Know It’s All Bullshit heet?
V11, Rotterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Dune Rats - Bullshit

Film

En amont du fleuve
Een roadtrip over het water, dus een rivertrip: dat is waar de Belgische film En amont du fleuve over gaat. Homer en Joé ontmoeten elkaar tijdens een zoektocht naar dezelfde persoon: hun vader. Die overleed in een onherbergzaam gebied ergens in Kroatië. Op een gammele boot reizen de twee broers stroomopwaarts naar een aantal watervallen, met de Ierse Sean als hun derde compagnon.

En amont du fleuve (trailer)

Kill Switch
Nederlands talent komt steeds verder in Hollywood. Zo is Kill Switch de eerste film van Tim Smit, die in 2009 doorbrak met een video vol special effects. Gewoon gemaakt in ons eigen Nijmegen. Zijn eerste film is dan ook een spektakel aan effecten: voor een groot deel zie je alles vanuit het perspectief van de hoofdrolspeler. In Kill Switch hebben we in de nabije toekomst een manier gevonden om meer energie te wekken, maar dit loopt compleet uit de hand. Will Porter (Dan Stevens) moet niet alleen zijn familie, maar de hele wereld zien te redden.

Kill Switch (trailer)

Baywatch
Dit is geheid de heetste film van deze zomer, niet alleen omdat hij zich afspeelt op het strand. Baywatch is gebaseerd op de gelijknamige tv-serie die Pamela Anderson wereldberoemd maakte, maar ook in de filmversie zijn meer dan genoeg bekende namen. So werken Dwayne ‘The Rock’ Johnson en Zac Efron samen om de criminelen te stoppen die hun strand vervuilen met lijken. Een extra lekkere film als het in Nederland niet zo warm is als in de film.

Baywatch (trailer)

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting.

Theater

31 mei: The Nonsense Society
Wist je dat componist Franz Schubert een zwaar maar kort leven heeft gehad? Of je het wel of niet wist, je komt het zeker te begrijpen tijdens The Nonsense Society. In Schubert’s werk klinkt verlangen naar iets beters en Jasper van Luijk gaat met zijn dansers op zoek naar dit verlangen. Cellist Antonis Pratsinakis neemt de muziek van Schubert en creëert een nieuw werk, dat kijkt naar het leven van Schubert en of dit verlangen nog altijd te vinden is in het kunstenaarsbestaan.
Toneelschuur, Haarlem // € 4,- CJP-korting // Meer info

Festival

3 juni t/m 25 juni: Holland Festival
Geen orange shirts en rood-wit-blauwe schmink, maar op en top internationaal theater: dat staat op het menu van Holland Festival. Het is dè plek om je geest te verrijken want door de veelzijdige acts in de meest uiteenlopende kunstdisciplines ontdek je altijd wel iets wat je versteld doet staan. Boek dus geen vliegtickets naar een ver land om daar jezelf te ontdekken, maar scoor tickets voor Holland Festival met CJP-korting.
Verschillende locaties, Amsterdam // Tot € 22,- CJP-korting // Meer info

3 juni: Vondelfestival
Het voelt een beetje als een geheime club: je koopt kaarten voor het Vondelfestival, krijgt in de mail een speciaal codewoord, en zo kom je bij de tofste voorstellingen terecht. Je ziet bekende namen zoals Van der Laan & Woe maar er valt genoeg jong talent te spotten.
Vondelpark, Amsterdam // € 10,- CJP-korting // Meer info

20 mei t/m 18 juni: FotoFestival Naarden
Naarden wordt nog wel even bezet door fotografen van over de hele wereld. Met als thema right here, right now neemt FotoFestival Naarden al 27 jaar lang alle hoeken en gaten van de stad over. Bekijk hier het werk van Charles Fréger en zijn bizarre monsters en hybriden tussen mens en dier, bijvoorbeeld. Ook zijn er foto’s van Benoit Paillé. Hij fotografeert gewoon wat hij tegenkomt en speelt met kleur. Het werk van deze twee (en nog veel meer) is te zien bij FotoFestival Naarden.
Verschillende locaties, Naarden // Tot € 5,- korting // Meer info

Expo

25 mei t/m 3 september: Martin Scorsese - The Exhibition
Kleine Martin Scorsese had last van astma, dus terwijl zijn vriendjes buiten konden spelen werd hij door zijn ouders en oudere broer vaak meegenomen naar de bioscoop. Daar begon het allemaal en nu, in 2017, heeft EYE een tentoonstelling gewijd aan dit filmgenie. Niet alleen zie je Scorsese-films zoals Taxi Driver, Raging Bull en The Wolf of Wall Street, maar je ziet ook Martin’s favoriete films en objecten uit zijn privécollectie. Ook zijn er masterclasses over het maken van films en openluchtvoorstellingen.
EYE, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Lezen

29 mei: Vrouwenlogica V
Intersectionaliteit is een woord dat steeds vaker gebruikt wordt wanneer we praten over seksisme. Maar het is juist iets wat níét alleen met seksisme te maken heeft, want intersectionaliteit benadrukt dat vooroordelen elkaar kruisen en dus sterker maken. Ben je een blanke vrouw, dan heb je het bijvoorbeeld wellicht iets makkelijker dan een donkere vrouw. Ga in gesprek met filosofen en ervaringsdeskundigen over hoe we beter rekening kunnen houden met die hokjes. Hokjesdenken 2.0 dus.
De Nieuwe Liefde, Amsterdam // 20% CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.