Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 21
22 MEI 2017 • Door Valerija Denaityte • Beeld: King of the Belgians • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 21

Zie de terugkeer van Pirates of the Caribbean, kom in de stemming voor Oerol, en beken je schuld tijdens SPRING. Onze Cultuurknallers!

 

Muziek

23 mei: Buma Music in Motion
Televisie, film, reclames... alles heeft muziek nodig. Probeer maar eens The Lion King zonder geluid te kijken; de emotie komt totaal niet over. Buma Music in Motion brengt de muziekindustrie bij elkaar om te zien hoe muziek innovatiever gemaakt en gebruikt kan worden. Stel je voor, een robot die muziek voor een dramafilm componeert. Tijdens Buma Music in Motion zal je zeker iets horen wat je nog niet wist, ook als je een grote muziekkenner bent.
Tolhuistuin, Amsterdam // € 40,- CJP-korting op een dagkaart // Meer info

24 mei: Thomas Azier
Is het pop, techno of new wave? Er valt niet zomaar een label op Thomas Azier te plakken. Deze Hollandse jongen heeft onder andere in Berlijn en Parijs aan zijn albums gesleuteld. Azier’s nieuwste plaat Rouge komt vers van de bakker en bevat een rijk palet aan genres. Waarom één label kiezen als je er meerdere kan hebben? Dat bewijst Thomas Azier wel, op zijn album en tijdens het concert in Doornroosje.
Doornroosje, Nijmegen // 20% CJP-korting aan de kassa // Meer info

Thomas Azier - Gold

28 mei: WHITE
Schotland maakt dingen zoals whisky, mannen in kilt en haggis. Niet alles van dat lijstje is even leuk, maar de band WHITE is zeker een van de betere Schotse exportproducten. Afgelopen jaar stonden ze op het podium van het Rotterdamse Metropolis Festival. Op 28 mei keren ze terug naar de havenstad om in Rotown te spelen. Wat je kunt verwachten is elektronische disco en de dramatische stem van zanger Leo Condie. Een feestje, dus.
Rotown, Rotterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

WHITE - Living Fiction

Film

26 mei: de Nederlandse Filmnacht
Elf bioscopen tijdens één nacht voor de absolute filmliefhebber. In het donker geniet je immers meer van een film en dat weten de organisatoren van de Nederlandse Filmnacht maar al te goed. Na een succesvolle eerste editie vorig jaar keren ze terug met de voorpremière van de Nederlandse arthouse-film Broers. Je geniet niet alleen van de film, want in elke bioscoop is het programma net wat anders. Zo is er in Den Haag een Q&A met scenarist Marcel Rooijaards en beantwoordt hoofdrolspeler Niels Gomperts in Nijmegen al je vragen. Kies je favoriete bioscoop en gá.
Verschillende locaties // Tot € 2,- CJP-korting // Meer info

28 mei: CJP Exclusief: Voorpremière Broers @ Het Ketelhuis
Broers: you love to hate ‘em. Ze kunnen strontvervelend zijn, maar samen kunnen jullie plezier hebben bij de film of op vakantie. De broers uit Broers vertrekken op een spontane roadtrip naar het zuiden. Tijdens de reis komen hun verschillen naar boven en hebben ze flinke ruzie. Op 28 mei is kun je als CJP’er gratis naar een voorpremière van Broers in het Ketelhuis. Het leuke is dat je iemand mee mag nemen. Je broer, bijvoorbeeld. Na de film beantwoordt Bram Schouw, de filmmaker, ook nog al je brandende vragen.
Het Ketelhuis, Amsterdam // Gratis met CJP // Meer info

Broers (trailer)

King of the Belgians
De koning van België... tja, die heeft niet zoveel te doen. Behalve die ene keer als hij in het buitenland is, want tijdens zijn staatsbezoek aan Turkije besluit Wallonië zichzelf onafhankelijk te verklaren. De koning moet snel terug naar België, maar alle communicatie ligt plat. Met een Britse filmregisseur en een groep Bulgaarse volkszangers gaat hij ter land op weg om zijn koninkrijk te redden. Hèt recept voor een roadtrip, waar de Belgische koning zichzelf iets beter leert kennen.

King of the Belgians (trailer)

Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge
Na een pauze van zes jaar is Johnny Depp terug in de rol van piraat Jack Sparrow. In dit deel heeft hij Salazar (Javier Bardem), ooit een Spaanse kapitein en nu leider van de spookzeelieden, boos gemaakt en moet ‘ie rennen voor zijn leven. Met de hulp van Carina Smyth (Kaya Scodelario) gaat hij op zoek gaan naar de drietand van Poseidon. Alsof dat zo makkelijk is. Een klassieke Pirates film: avonturen op zee, mooie vrouwen, en de unieke humor van de altijd aangeschoten Jack Sparrow.

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge (trailer)

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting.

Theater

19 t/m 27 mei: Schuldfabrik
Julian Hetzel wil kijken of er met schuld te handelen valt. Of we het met zeep kunnen reinigen. Zo ontstond de performance-installatie Schuldfabrik, waar deze zeep wordt geproduceerd. Als bezoeker loop je vanaf de achterkant van een luxe zeepwinkel door verschillende ruimtes, waar een heel speciale zeep te zien is. Hij is gemaakt van een heel speciaal ingrediënt: menselijk vet. Schuldfabrik is slechts een van de vele toffe tentoonstellingen die je tijdens SPRING kunt zien, en je krijgt er ook nog lekker veel CJP-korting.
Galerie SANAA, Utrecht // CJP-prijs: € 12,- // Meer info

24 en 25 mei: Crashtest Ibsen: Ik zie spoken
De Noorse toneelschrijver Henrik Ibsen had een aantal goede ideeën, geïnspireerd door maatschappelijke problemen in zijn tijd. Als je de historische elementen wegneemt houd je de goede ideeën over, en zo ontstond Crashtest Ibsen: Ik zie spoken. Volgens dit stuk mogen we wel wat meer risico nemen. Dus boek die spontane vakantie, ga bunjee-jumpen en kus die persoon die je zo leuk vindt. Maak het leven wat spannender voor jezelf.
De Toneelschuur, Haarlem // € 13,- met CJP // Meer info

Festival

Vanaf 23 mei: losse kaartverkoop Oerol
Op 9 juni gaat Oerol van start en transformeert Terschelling voor tien dagen in het podium van allerlei creatievelingen. Voor volledige ontspanning kun je CJP’s alles-in-één-pakket aanschaffen. Heb je al een selectie gemaakt, dan kun je vanaf 23 mei kun je ook losse kaartjes kopen. Waarom je dit zou doen? Zon, zee, strand en lekker veel cultuur. Kom op het strand tot rust en geniet van theater, dans, kunst en muziek. Een heerlijke vakantie, mèt CJP-korting.
Verschillende locaties, Terschelling // 20% CJP-korting // Meer info

Expo

Vanaf 19 mei: Sarah van Sonsbeeck
Ooit was scheepvaart belangrijk in Nederland, maar toen we auto’s, treinen en het internet ontdekten lag de nadruk al gauw elders. Na een aantal eeuwen weg geweest te zijn, keert de zee terug in de Amsterdamse Oude Kerk. Kunstenares Sarah van Sonsbeeck herstelt de staat van deze havenkerk, waar zeelieden werden begraven en schepen gezegend. Een comeback die je niet wil missen.
Oude Kerk, Amsterdam // € 5,- met CJP // Meer info

Lezen

23 mei: Daphne op Dinsdag
Gewoonten zijn prettig. Zo is het elke vierde donderdag van november Thanksgiving in de Verenigde Staten. In Nederland hebben we ook onze eigen tradities. Bijvoorbeeld, op elke derde dinsdag van de maand is er Daphne op Dinsdag. Een talkshow zonder gehaast, waarin Daphne Bunskoek gaat zitten met haar gasten en ononderbroken een gesprek kan voeren. Deze maand zijn Susan Smit, Marion Pauw, Marjolijn van Heemstra en Zohre Norouzi te gast om te praten over liefdesverdriet en een Afghaans-Nederlandse soap.
De Rode Hoed, Amsterdam // € 9,- met CJP // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.