Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 20
15 MEI 2017 • Door Valerija Denaityte • Beeld: SPRING / Sacrifice • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 20

Struin na zessen door musea in Leiden, laat je verrassen met een film bij Amongst Friends en ga naar de vetste theatervoorstellingen tijdens SPRING. Onze Cultuurknallers!

Muziek

17 mei: Ed Prosek
De muziek van deze jonge Amerikaanse singer-songwriter voelt aan als een lange wandeling door een besneeuwd bos. Prosek’s stem neemt je mee naar een andere dimensie, de teksten hebben de lyriek van een gedicht en de instrumenten creëren de perfecte sfeer om alles samen te brengen. Gelukkig hoef je niet in een besneeuwd bos te staan. Bij Sugarfactory sta je droog binnen om te genieten van Ed.
Sugarfactory, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Ed Prosek - Hold On Tight

18 mei: Little Big / De Likt
Na een saaie dag heb je misschien een oppepper nodig. Deze twee unieke acts staan 18 mei in de Melkweg en zullen je gegarandeerd uit je dak laten gaan. Het Russische Little Big komt met keiharde realiteit en spot met alle Russische clichés: van hooligans tot folk dansers. Headliner De Likt ken je misschien van hun filmpje Praat Rotterdams Met Me. Ze hebben nog veel meer in petto.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

De Likt - Ja Dat Bedoel Ik

19 mei: Dan Hair & The Extensions
Het lijkt wat ouderwets: kunstenaars die zich opsluiten in het donker om te werken aan hun ambacht. Maar dat is precies hoe het werk van Dan Hair tot stand komt. Hij sluit zich op in zijn studio en werkt het liefst ‘s nachts aan het vertolken van zijn gevoelens in de muziek. Na jaren zwoegen en perfectioneren is het resultaat debuutalbum Living in the Night. Dan Hair en The Extensions brengen dit album naar het podium van Doornroosje op 19 mei.
Doornroosje, Nijmegen // 20% CJP-korting aan de kassa // Meer info

Dan Hair - Goddamn

Film

15 mei: Amongst Friends
Binnen je vriendengroep zijn er altijd wel mensen met een andere smaak dan jij. Dan is naar de bioscoop gaan vaak een gedoe, want welke film kies je nou? Amongst Friends is het compromis dat je nodig hebt: de film blijft tot de avond zelf een verrassing. Op de normale avonden kun je alleen raden welke film te zien is aan de hand van hints, maar voor de 100e editie op 15 mei vertonen de deelnemende bioscopen de klassieker Monty Python and the Holy Grail, opgepoetst om in HD op grote schermen te worden gezien.
Verschillende bioscopen // 2e kaartje gratis met CJP // Meer info

Ascent
De Berg Fuji is de grootste berg in Japan. Vanaf een afstand ziet hij er vredig uit, maar er dreigt gevaar bij deze vulkaan. Op deze berg is Mary haar partner Hiroshi verloren. Nadat ze per post foto's van diezelfde berg krijgt, komen allerlei herinneringen los. Mary’s herinneringen worden weergeven in meer dan 4500 foto’s van de berg uit de laatste 150 jaar. Ascent is een experiment van kunstenares Fiona Tan, die zo kijkt hoe een film kan worden gemaakt met alleen stille beelden.

Ascent (trailer)

Alien: Covenant
In 1979 maakte Ridley Scott de cult-klassieker Alien. In 2017 verschijnt Alien: Covenant, een prequel van de originele Alien. In deze film reizen een aantal stellen naar een nieuwe planeet om deze te koloniseren. Al snel komen ze erachter dat ze niet alleen op de planeet zijn en begint een race tegen de klok om te ontsnappen aan de angstaanjagende levensvorm die de kolonisten wil uitroeien.

Alien: Covenant

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting.

Theater

16 t/m 27 mei: Old gangsters never die
Theatergroep YoungGangsters zit achter het genre ‘vechttheater’. Het is actief, energiek en ontzettend fysiek. Als publiek zit je er niet zomaar naar te kijken. Je doet méé. Old gangsters never die brengt een ode aan de oudere generatie, geïnspireerd door het ouder worden van vaders. Mannen die kinderen groot hebben gebracht komen oog in oog te staan met een eindig leven.
Theater Bellevue (Locatie: Stenen Hoofd), Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

19 t/m 21 mei: Vijfduizendtweehonderdwoorden
Taal verbindt, maar wat als je in een nieuwe plek de taal nog niet goed kent? In de voorstelling Vijfduizentweehonderdwoorden komen nieuwe Nederlandstaligen samen om te praten over wat deze nieuwe taal voor hun identiteit betekent. Curator Melih Gencboyaci zegt dan ook, ‘Ik heb ‘ja’ gezegd tegen Nederlander zijn en daarmee heb ik een deel van mijn oude identiteit afgelegd’.
Ostade A’dam // € 2,- CJP-korting // Meer info

Festival

12 mei t/m 21 mei: Operadagen Rotterdam
Rotterdam heeft veel dingen, maar geen operatheater. Dat hoeft in principe ook niet als je wilt genieten van opera: tijdens de twaalfde editie van de Operadagen Rotterdam wordt namelijk de hele stad het theater voor nieuwe en moderne vormen van opera en muziektheater. Van kloosters en daken tot iemands eigen woonkamerbank: opera is overal!
Verschillende locaties, Rotterdam // € 10,- voor elke voorstelling met CJP // Meer info

18 mei t/m 27 mei: SPRING
Tien dagen lang worden de straten en theaters van Utrecht overgenomen door voorstellingen voor SPRING: hèt festival voor uniek theater. Onze tip: Pandora's Dropbox, een choreografie over mens en machine. De agenda is bomvol, dus er is voor ieder wat wils.
Verschillende locaties, Utrecht // Tot € 15,- korting // Meer info

19 mei: Online Radio Festival
Radio kun je overal luisteren: thuis, in de auto, op het werk. Nu ook live, want het tweede Online Radio Festival vindt plaats op 19 mei in Amsterdam. Het is tevens het enige online radio festival ter wereld dus je zal het nergens anders meemaken. Achttien uur lang non-stop radio met de beste experimentele muziek. Wat wil je nog meer?
Muziekgebouw aan ‘t IJ, Amsterdam // 20% CJP-korting // Meer info

20 mei t/m 18 juni: FotoFestival Naarden
Al 15 jaar lang transformeert Naarden eens per jaar in een walhalla voor fotografen, dit jaar met het thema right here, right now. Tijdens het festival kun je tentoonstellingen van professionals en amateurs bezoeken, maar als bezoeker wordt je ook betrokken door bijvoorbeeld rondleidingen en lezingen. Kom foto’s van allerlei talenten dus bekijken bij FotoFestival Naarden, right here, right now.
Verschillende locaties, Naarden // Tot € 5,- korting // Meer info

Expo

19 mei: Museumnacht Leiden
Nachtdieren opgelet: Museumnacht Leiden komt eraan! Heb je overdag een concentratie van nul of werk je van negen tot vijf, dan is deze nacht de beste tijd om al je favoriete musea een bezoekje te brengen. Ontspan met een yoga-sessie in de Hortus en drink een Egyptisch biertje in het Rijksmuseum van Oudheden.
Verschillende locaties, Leiden // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Lezen

18 & 19 mei: MediaBites
Bij MediaBites komen de meest creatieve geesten van de biz bij elkaar om na te denken over innovatie, creatie en de toekomst van de media. Tijdens dit festival op 18 en 19 mei zie je games die je met je brein bestuurt, jonge talenten en technologische ontwikkelingen die de toekomst iets dichterbij brengen. The sky's the limit, dus laat je verrassen door vernieuwende en interdisciplinaire media. Er zijn een aantal toffe sprekers, van jonge talenten tot ontwikkelaars, en de gastheer is self-made man Jamie Trenité.
Vondel CS, Amsterdam // Gratis // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.