Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 18
01 MEI 2017 • Door Valerija Denaityte • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 18

Ga uit je glazen dak bij Glass on the Roof, eet lepeltje na lepeltje tijdens het Bevrijdingsweekend in Apeldoorn en hoor wat de experts vinden bij 4 sterren: De Recensieshow. Onze Cultuurknallers!

Muziek

4 mei: Ares
Deze Nederlandse rapper wist al de finale van BNN talentenjacht The Next MC te halen, stond in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland en werd als beste nieuwkomer genomineerd voor een State Award. Leuk allemaal, maar daden zijn belangrijker dan woorden, en daar is Ares ook goed in. Naast het maken van een korte film bij zijn EP Alleen in de O, staat hij nu in de Melkweg.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Ares - Hart Is Koud

5 mei: Cory Henry: The Revival
Laat jezelf bevrijden door de muziek van toetsenist Cory Henry. Op zijn tweede speelde hij al piano, en het is met diezelfde piano dat hij nu op tour gaat. In The Revival speelt Cory klassiekers uit de gospel, jazz, soul en R&B, maar het zou geen revival zijn als het geen vleugje improvisatie bevatte.
Het Concertgebouw, Amsterdam // Tot € 9,80 CJP-korting // Meer info

Cory Henry - Heart at Midnight

6 mei: Glass on the Roof
Ondanks de naam is dit niet ècht een glazen dak, maar een ode aan Philip Glass, een van de meest invloedrijke componisten van de twintigste eeuw. Op 6 mei speelt het Amstel Quartet de beste werken van Glass. Met de toevoeging van licht- en videokunst, elektronica en toetsen is de hele avond een remix waarin het ene klassieke stuk van Glass opgaat in het andere. Klassiek Glass, nèt iets anders.
TivoliVredenburg, Utrecht // € 5,50 CJP-korting // Meer info

7 mei: Tom Walker
Als we de BBC mogen geloven is, Tom Walker een van de talenten van 2017. Tom’s muziek is unieke een combinatie van het duistere van Hozier en de vocals van Paolo Nutini. In zijn thuisbasis in Manchester woont hij met twaalf andere muzikanten, op 7 mei staat hij solo in Doornroosje. Met zo’n geluid heb je niemand anders nodig.
Doornroosje, Nijmegen // 20% CJP-korting aan de kassa // Meer info

Tom Walker - Fly Away With Me

Film

Django
Gitarist Django Reinhardt laat in 1940 de mensen swingen met zijn gypsy jazz. Muziek is zijn passie, maar als hij wordt gedwongen te spelen in nazi-Duitsland komt hij voor een dilemma te staan. Hitler roeit zigeuners zoals Django uit, maar dit optreden kan Django’s carrière voorgoed veranderen.

Django (trailer)

Song to Song
Ryan Gosling is niet weg te slaan uit de muzikale films. Dit jaar speelt hij samen met Rooney Mara, Natalie Portman en Michael Fassbender in de film Song to Song, over de rivaliteit in de muziekwereld van Texas. De jonge Faye (Mara) raakt verstrikt in een relatie met producer Cook (Fassbender), maar voelt meer voor BV (Gosling). Ondertussen begint Cook een relatie met serveerster Rhonda (Portman). Eén love triangle is al een slecht idee, twee is helemaal ingewikkeld.

Song to Song (trailer)

The Zookeeper’s Wife
Antonina (Jessica Chastain) en haar echtgenoot Jan (Johan Heldenbergh) runnen een dierentuin in Polen. Tijdens de nazi-invasie van Polen weten zij op hun terrein meer dan 300 Joden te beschermen tegen deportatie. Het gevaar dreigt constant, maar Antonina geeft niet op en beschermt de mensen en dieren in de dierentuin, koste wat het kost.

The Zookeeper's Wife (trailer)

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting.

Theater

Vanaf 2 mei: De Marathon
Hardlopen is niet voor iedereen. Een marathon rennen is helemáál alleen voor de echte die hards die maanden trainen. Nou zijn de vier heren uit De Marathon niet bepaald fanatiekelingen, maar met een doel voor ogen is alles te doen. Deze Rotterdamse garagemonteurs doen alles om de marathon te overleven en zo het bedrijf van hun vriend te redden van de ondergang. Je zult wel denken: ‘Was dit geen film?’ Jawel, maar het is óók een theaterstuk, want op een toneel worden dingen soms nog leuker.
DeLaMar Theater, Amsterdam // 50% lastminute CJP-korting // Meer info

Festival

5 t/m 7 mei: Lepeltje Lepeltje Apeldoorn
Het is lekker om lepeltje lepeltje met iemand te liggen, maar bij die uitdrukking denken we nooit aan de eigenlijke functie van lepels. Namelijk: eten! Op Bevrijdingsdag kun je in het Beekpark te Apeldoorn genieten van lekker eten, fijne muziek en hopelijk een warm zonnetje. Heb je de spullen van je dromen niet kunnen scoren op de vrijmarkt, dan is er op Lepeltje Lepeltje een mooie-spullen-markt. De alles-in-één locatie voor een perfect Bevrijdingsweekend dus.
Beekpark, Apeldoorn // Gratis // Meer info

Expo

Vanaf 21 april: Collectivism
Kunstenaars komen vaak over als lone wolfs die zich alleen op hun ambacht stormen. Niets is minder waar tegenwoordig omdat kunstenaarscollectieven steeds vaker voorkomen. In Foam gaat de tentoonstelling Collectivism precies hier over. Kunstenaars uit een collectief hoeven niet meer gemeen te hebben dan een enthousiasme om samen iets te creëren. Zo’n collectief kan een veilinghuis zijn, of een online gemeenschap. Kunst tot de macht drie of meer. Een overvloed aan kunst, zo ongeveer.
Foam Fotografiemuseum Amsterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

Lezen

7 mei: 4 sterren: De Recensieshow
Met zoveel leuke dingen om te doen en proberen laat je nog wel eens wat schieten. 4 sterren: De Recensieshow heeft het over alles wat hip ‘n happening is zodat jij het niet hoeft te doen. Een panel van, je raadt het al, vier sterren bespreekt de nieuwste gadgets, boeken, films en andere dingen. Daphne Bunskoek probeert de orde te bewaren tussen alle oordelen en Sjors van der Panne verzorgt de muziek. Volgende keer als je collega een gesprek begint bij het koffieapparaat heb jij sowieso iets te zeggen.
Het Compagnietheater, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.